Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni çalışma, uzay yolculuğunu çok hızlandırmanın bir yolunu öneriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yeni çalışma, uzay yolculuğunu çok hızlandırmanın bir yolunu öneriyor

AA151DwZ.img?w=768&h=497&m=6

Yeni bir çalışma, gelecekte uzay yolculuğuna yaklaşmamız için yeni bir yol önerebilir. İnsanlık uzun zamandır Mars, Jüpiter gibi gezegenlerin ve hatta sadece teleskoplarla gördüğümüz gezegenlerin bir şekilde ulaşabileceğimiz son sınırı, kendi uzayımızı keşfetmeyi hayal etti. Ama iki şey bizi her zaman geride tuttu, gezegenimizden onlara olan mesafe ve onu geçmek için gereken süre.

Ancak şimdi, mühendisler ve bilim adamları uzay yolculuğunu katlanarak hızlandırmanın bir yolunu bulmuş olabilirler. Bu, Jüpiter gibi gezegenlere sadece birkaç ay içinde seyahat etmeyi mümkün kılabilir. Araştırmacılar bu fikri Frontiers in Space Technology'de yayınladıkları yeni bir makalede önerdiler.

AAUuH8O.img?w=768&h=432&m=6

Yeni uzay yolculuğu yönteminin arkasındaki fikir, dinamik süzülme olarak adlandırılıyor ve deniz kuşlarının uçmak için kullandıkları aynı mekaniği temel alıyor. Temel olarak sistem, uzay aracı üzerinden esen ortam doğrultusunda güç çekerek kaldırma kuvveti oluşturarak çalışır. Bu dikey yönde hızlanan bir akış yaratacaktır.

Bu gerçekten çok karmaşık bir düşünce ve araştırmacıların makalelerinde çok daha iyi açıkladıkları bir düşünce. Ancak, burada hesaba katılması gereken en önemli şey, çok daha hızlı uzay yolculuğu için kapıyı açacağıdır; bu, hepimizin geliştirmek için ek yollar bulmaya çalıştığı bir şeydir.

Örneğin, Mars'a insanlı bir görev, astronotları altı ay boyunca uzayda tutacaktır. Uzay yolculuğu için gereken süreyi kısaltabilirsek, kemik yapılarına yönelik riskleri ve vücutlarıyla ilgili diğer endişeleri de azaltmış oluruz. Ayrıca, uzun vadeli uzay araçları için oldukça pahalı olabilen itici gaz kullanımına olan ihtiyacın çoğunu ortadan kaldıracaktır.

Artemis I'in başarısının artık daha da yakınlaşmasıyla birlikte, uzay yolculuğunu iyileştirmenin yeni yollarını bulabilmek, insanlığın evreni keşfetme konusundaki istismarlarının geleceğini tam anlamıyla değiştirebilir. Belki de bu yeni yöntem, yeni yerlere daha verimli yollarla gitmemizi sağlayan yeni uzay aracı türlerine öncülük etmek için kullanılabilir.

Kaynak: BGR

ngc-2818-11126.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.