Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da Kalifornia eyaletinde açık denizde rüzgar gülleri kurulumu için yapılan müzayede sonuçlandı: Teklif 757 milyon dolar kabul edildi


Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da Kalifornia eyaletinde açık denizde rüzgar gülleri kurulumu için yapılan müzayede sonuçlandı: Teklif 757 milyon dolar kabul edildi. 1.5 milyon eve enerji sağlayacak güçte olacak.

Pasifik kıyısındaki yüzer açık deniz rüzgar enerjisi tesislerinin ilk federal müzayedesi, toplam 757 milyon dolarlık teklifle Çarşamba günü sona erdi. Tamamen geliştirildiğinde, siteler 1,5 milyon eve elektrik sağlayabilir.

Türbinler, Kaliforniya kıyılarının 20 mil açıklarında yarım mil derinliğe kadar suda yüzecek ve deniz yatağı boyunca uzanan kablolarla karaya elektrik gönderecek. Kazanan beş şirket tarafından ödenen para ABD Hazinesine gidecek.

İçişleri Bakanlığı Sekreteri Deb Haaland, "Bugünkü kiralama satışı, yüzer açık deniz rüzgar gelişimi de dahil olmak üzere endüstri ivmesinin inkar edilemez olduğunun bir başka kanıtıdır" dedi.

Bir offshore rüzgar savunuculuğu kuruluşu olan Turn Forward'ın yönetici direktörü Stephanie McClellan, bunların, yüzen açık deniz rüzgar türbinleri ve onlarla birlikte gelen teknoloji ve bilgi birikimini inşa etmek için ABD merkezli kritik bir endüstrinin başlangıcını işaret ettiğini söyledi.

"Batı kıyısındaki açık deniz rüzgarının muazzam potansiyelinin meyvelerini verme yolunda olmasından heyecan duyuyoruz" dedi. "Artık Kaliforniya - ve Amerika Birleşik Devletleri - açık deniz yüzen rüzgar endüstrisi için önemli bir küresel ihracatçı olma fırsatına sahip."

Pasifik kıyısı çevresindeki birçok ülke, Kaliforniya'nın sahip olduğu aynı coğrafya türlerine sahiptir ve bu da onu ideal bir test ortamı haline getirir.

Organizasyonu geçen ay başlatılan McClellan, "Bu, içinde küresel bir merkez haline gelebileceğimiz bir alandır. Tek bir kiralama müzayedesi bunu gerçekleştirmez, ancak Kaliforniya'yı küresel yüzen açık deniz rüzgar pazarında önemli bir oyuncu olarak konumlandırır" dedi.

Önce Pasifik kıyılarında

Kiralamalar, açık deniz enerji ve maden projelerini denetleyen ABD Okyanus Enerjisi Yönetimi Bürosu tarafından teklif edildi. Her kiralama 25 yıllıktır.

Kiralamalar, biri Oregon sınırına yakın Eureka yakınlarındaki kıyı açıklarında ve biri Santa Barbara'nın kuzeyindeki Morro Körfezi yakınlarındaki güney Kaliforniya kıyılarında olmak üzere iki alan içindi.

Bu derin su alanlarının tümü, kıyıdaki insanlar tarafından büyük ölçüde görülemeyecek kadar açıkta, 20 mil ve daha fazladır.

BOEM'e göre, tesisler, toplu olarak birkaç yüz türbini barındırabilecek ve 4,5 gigawatt'tan fazla güç üretebilecek beş ayrı kiralama alanını içeriyor.

Kiralamaların satışı ABD için önemli bir an çünkü ülkenin derin deniz rüzgar enerjisi gelişimini benimsediğini gösteriyor.

Bundan önce, ABD açık deniz rüzgar projelerinin çoğu, dibe demirlenebilecekleri sığ sudaydı. Yüzen petrol kuleleri gibi yüzen rüzgar platformları, bir gemi çapası gibi demirleme halatlarıyla okyanus tabanına sabitlenir.

AA122BEN.img?w=768&h=375&m=6

Açık okyanus, yüzen türbinler, karadakilerden çok daha büyük olabilir. Karadaki kanatların göbeği tipik olarak yaklaşık 90 metredir ve Özgürlük Anıtı kadar uzundur. Derin suda, göbeğin Washington Anıtı'nın yüksekliği olan 150 fit kadar uzun olabileceği tahmin ediliyor.

Bu türbinlerin kanatları 160 fit uzunluğa kadar çıkabilir ve çok fazla elektrik üretebilir. Tek bir türbin, 5.000 eve güç sağlamaya yetecek kadar 15 megavat enerji üretebilir.

Kiralamalar, nispeten uzun bir yolun yalnızca ilk kısmıdır. Değerlendirme, inşaat ve planlama gereklilikleri, projelerin muhtemelen en az beş yıl içinde başlamayacağı anlamına geliyor.

Doğu kiralama satışları 4,37 milyar dolar netleştirdi

Siteler, Şubat ayında bir Doğu kıyısı kiralama müzayedesinden önemli ölçüde daha ucuza gitti. Bu müzayedede altı şirket, ABD'nin yenilenebilir enerji çabaları için önemli bir kilometre taşı olan New York ve New Jersey kıyılarının üç mil açıklarında rüzgar türbinleri inşa etme hakkı için rekor kıran 4,37 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Bu, İçişleri Bakanlığı'nın petrol ve gaz kiralamaları da dahil olmak üzere ABD tarihindeki en yüksek hasılat yapan enerji müzayedesiydi.

New York/New Jersey kira kontratları, iki nedenden dolayı California kontratlarından daha fazla paraya mal oldu.

İlk olarak, nispeten sığ sudaydılar ve türbinler dibe sabitlenebiliyor; bu, Avrupa'da yaygın olarak kullanılan ve devreye alınmaya hazır, iyi bilinen bir teknoloji. Yüzer türbin teknolojisi mevcuttur, ancak tamamen inşa edilmiş değildir.

Diğeri, New York ve New Jersey'nin her ikisinin de 16.5 gigawatt açık deniz rüzgarı satın almak için bağlayıcı bir taahhütte bulunmasına karşın, California yalnızca 25 gigawatt'lık bir planlama hedefi belirledi.

McClellan, "Bu inanılmaz derecede önemli bir hedef ve paydaşların Kaliforniya'nın açık deniz rüzgarı hakkındaki düşüncelerinde nerede olduğunu görmeleri için muazzam bir görünürlük sağlıyor. Ancak bu, New York ve New Jersey'in sağladığı iş kesinliğini sağlamıyor" dedi.

Biden itişinin bir parçası

Biden yönetimi, açık denizde yüzen rüzgar türbinlerinin yeni ve kazançlı endüstriler yaratırken önemli miktarda ucuz enerji üreteceğine dair büyük bir iddiaya girdi.

Eylül ayında açıklanan bir girişim, ABD'nin geride kaldığı bir alan olan yüzen açık deniz rüzgar türbini teknolojisini artırmak için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım yapacak. Bu, ülkeyi en son iklim teknolojisinde ön plana çıkarabilir.

Daha fazlası: Gerçek kontrolü: Rüzgar türbini üretiminin enerji maliyetleri aylar içinde telafi edildi

Beyaz Saray Ulusal İklim Danışmanı Gina McCarthy, "Yaptığımız şey, yüzer açık deniz rüzgarında dünyaya liderlik etmek için kendimizi konumlandırmaktır" dedi.

Duyuru şunları içeriyordu:

2035 yılına kadar 5 milyon eve güç sağlamaya yetecek kadar 15 gigawatt yüzer açık deniz rüzgarı dağıtma hedefi.

Yüzer rüzgar türbinlerinden elde edilen elektriğin maliyetinin %70 oranında düşürülerek, 2035 yılına kadar kilovat başına sadece 4,5 sente düşürülmesi, fosil yakıtlardan elde edilen elektriğin maliyetinden daha az.

Yüzen açık deniz rüzgar platformu teknolojileri için 6,8 milyon dolarlık ödüllü bir yarışma.

Dünya fosil yakıtlardan rüzgar, güneş ve nükleer gibi yenilenebilir enerjilere doğru kayarken, açık deniz rüzgarının giderek daha önemli hale gelmesi bekleniyor.

Rüzgar enerjisi konusundaki çalışmalarıyla tanınan bir Norveç araştırma enstitüsü olan SINTEF'in baş bilim adamı John Olav Giæver Tande, "Küresel olarak rüzgar kaynaklarının %80'inden fazlası derin sularda bulunuyor" dedi.

Deniz rüzgar için iyi bir yerdir

Uzmanlar, türbinleri denizden uzağa yerleştirmenin birçok avantajı olduğunu söylüyor.

İlk olarak, okyanus rüzgarlıdır. Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı, ABD açık deniz rüzgarının 2.000 gigawatt'a kadar elektrik üretme potansiyeline sahip olduğunu tahmin ediyor; bu, ABD'nin şu anda kullandığı miktarın neredeyse iki katı.

Okyanus rüzgarları da daha tutarlı bir şekilde esiyor ve tıpkı güneş dizilerinden gelen gücün düşmesi gibi akşamları zirveye ulaşma eğiliminde.

Bugün, açık deniz rüzgar türbinleri, diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında enerji üretmenin hala pahalı bir yoludur, ancak bu hızla değişmektedir.

Enerji üretim maliyetlerine ilişkin yıllık tahminler yayınlayan finansal danışmanlık firması Lazard'a göre, tüm rüzgar türbinlerinden elde edilen elektrik 2021'de 2009'a göre %70 daha ucuzdu.

Uzmanlar, 2021'de Enerji Bakanlığı'na açık deniz rüzgar maliyetlerinin 2035'e kadar %35 ve 2050'ye kadar neredeyse %50 daha düşmesini beklediklerini söylediler.

Binlerce millik bir kıyı şeridine ve birinci sınıf açık deniz rüzgarına sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, bu enerji kaynağından yararlanmak için özellikle iyi bir konumdadır.

Kaynak: USA TODAY

windmills-1048981.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.