Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk, Güvenliği Hakkında Endişelendiren Bir Yorum Yaptı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk, Güvenliği Hakkında Endişelendiren Bir Yorum Yaptı

Elon Musk, Twitter'ın kontrolünü ele geçirip platformda tartışmalı değişiklikler yapalı bir aydan fazla oldu. Musk'ın devralımını, şirketin üst düzey yönetici kadrosunun ve yönetim kurulu üyelerinin çoğunun işten çıkarılmasına ek olarak, Twitter'ın şimdiye kadar gördüğü en büyük işten çıkarmalar izledi. Diğer dikkate değer değişiklikler arasında, ayda 8 dolar ödeyen herkese "Doğrulanmış" rozeti veren ve nefret dolu içerik paylaştığı iddiasıyla platformdan atılan binlerce yasaklı Twitter hesabına af sağlayan ücretli Twitter Blue aboneliğinin başarısız tanıtımı yer alıyor. Kendini ifade özgürlüğü mutlakçısı ilan eden Musk, platformdaki sözde solcu önyargıyı da eleştirdi.

AA14W5rr.img?w=768&h=431&m=6&x=387&y=112

Elon'un bu soruna çözümü, "yanlış bilgi" ve "nefret dolu" içerik paylaştığı iddiasıyla platformdan "sürekli" yasaklanan binlerce Twitter hesabına af çıkarmak oldu. Musk ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2021 Capitol İsyanları'nın ardından Twitter tarafından yasaklanan Twitter hesabını da yeniden canlandırdı.

Yakın zamanda, Musk ve Gazeteci Matt Taibbi, üst düzey Twitter yetkilileri ile Demokrat partinin üst düzey yetkilileri arasındaki iç iletişimin ekran görüntülerini içeren "Twitter Dosyaları" adlı bir dizi belge yayınladı. Musk, bu belgelerin Demokratların "seçim etkisinin" kanıtı olduğunu ve kendilerine zarar veren siyasi içeriğin kaldırılmasını sağlamak için birden çok talepte bulunduklarını iddia etti.

Twitter Dosyaları belgelerinin ortaya çıkmasından bir gün sonra Musk, Twitter Dosyalarının içeriği etrafında toplanan herkese açık bir Twitter Alanları tartışması düzenledi. Tartışma sırasında Musk, biraz konudan saptı ve suikasta kurban gidebilecek "önemli bir risk" olduğunu iddia etti (NY Post'a göre).

Musk İçin Alaycı Bir Quip Veya Gerçek Huzursuzluk

AA14VVsU.img?w=768&h=431&m=6

Musk'ın açıklamalarının şaka amaçlı mı yapıldığı yoksa dünyanın en zengin adamının güvenliğinden gerçekten endişe duyup duymadığı belli değil. Bununla birlikte, suikast olasılığı hakkında oldukça kayıtsız bir şekilde konuştu. Musk, kötü bir şey olabileceğine dair önemli bir risk olduğunu ve vurulma olasılığını tamamen dışlamadığını söyledi.

Live Spaces sırasında Musk'ın "İsterseniz birini öldürmek o kadar zor değil, bu yüzden umarız öldürmezler ve kader benim durumuma güler ve bu olmaz. Orada kesinlikle bazı riskler var," dediği duyuldu. yayın.

İki saatlik tartışma çoğunlukla "Twitter Dosyaları" etrafında dönerken Musk, yayın sırasında ifade özgürlüğü konusundaki duruşunu da yineledi. Musk ayrıca, ifade özgürlüğünü gerçekten özgür kılmak için "gerçekten çok mücadele etmesi" gereken insanların üzerinde olduğunu iddia etti. Ayrıca, şu anda anlatıyı kontrol ettiği yönündeki iddiaları da bir kenara itti ve Twitter Dosyaları'nın, eski Twitter yönetim ekibinin bilgilerin gizlenmesine taraf olduğunu gösterdiğini ekledi - bazılarının 2020 seçim sonuçlarını etkilemiş olabileceği iddia edildi.

Buna ek olarak Musk, Twitter Sızıntılarını çevreleyen belgelerin nasıl yayınlandığı konusundaki eksiklikleri de kabul etti. Örneğin, paylaşılan ekran görüntülerinin çoğu, eski Twitter CEO'su Jack Dorsey'in e-posta adresi de dahil olmak üzere, tartışmaya karıştığı iddia edilen kişilerin e-posta adreslerini açığa çıkardı.

Kaynak: SlashGear

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.