Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bakın herşey tartışlılabilir, her şey konuşulur fakat üstü örtülü imalarla değil..

Neyi kastettiğinizi yazın lütfen..

İroni yaptım diyorsunuz, ironi yapmanız için, ironinizi destekleyen bilgilerinizin olması gerekiyor..

Neyin ironisi bu..?

Ben yanlış bir şey mi yazdım, yada siz bildiklerinizi mi saklıyorsunuzda ironili cevap veriyorsunuz..

Kimsenin elinden klavye alan yok..

Buyrun yazın..

"Bana burada neleri aldığını neleri almadığını yazdırtmayın" diyorsunuz..

Yaz arkadaşım cevap veremessek sen haklı çıkarsın..

Ayrıca bazı arkadaşlarımız 9 yaş meselsini yazmışlar, böyle bir durum yoktur, Hz Aişe 18-19 yaşında idi..

Lucas bunu açıkladık..

Üstelik müstakil bir başlıkta ve üstelik günlerce yazdık, şimdi tekrar oraya dönmek istemiyorum, bahsi geçen topice bakınız..

Saygılar..

Aynen ben de tekrar oraya donmek istemiyorum, bununla ilgili bircok topic var zaten. Ayrica ben burada yaziyorum, fakat hic kimse benim yuz ifademi goremiyor, o yuzden ustu ortulu ima degil, o 'sanirim' sozcugunu yuzde alayli bir ifade olarak algilayin.

Gönderi tarihi:
Aynen ben de tekrar oraya donmek istemiyorum, bununla ilgili bircok topic var zaten. Ayrica ben burada yaziyorum, fakat hic kimse benim yuz ifademi goremiyor, o yuzden ustu ortulu ima degil, o 'sanirim' sozcugunu yuzde alayli bir ifade olarak algilayin

Peygamber hakkında bildiklerinizi bizlerle paylaşabilirmisiniz..

Kısa kısa..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Turkish-Media.com da ve diger com.'larda bir suru yazi var bakarsaniz gorursunuz. Burada tekrarlamamiza gerek yok 'sanirim'

Bakın buraya tartışmak için geldiyseniz, bildikleriniz aktarmalısınız..

Peygamberi hedef alarak bir şeyler ima ediyorsunuz..

Bende diyorumki buyrun söyleyin..

Daha doğrusu şunu söylüyorum..

İslam peygaberini ne kadar tanıyorsunuz..

Ayrıca nerede neyin yazdığını biliyorum bana link göstermenize gerek yok..

Peygamberi ne kadar tanıyorsunuz sorusu bağlamında, bize peygamberi anlatır mısınız dedim..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
çünkü artık teknoloji inanılmaz derecede etkili konumda...

eskiden bir şehirdeki dierindekinden haber alamazken günümüzde dünyanın her yerinde olup biteni biliyoruz....

bu da bir peygamber çıksa da inanılması güç hatta imkansız demek oluyor...

kimsenin kimseden haberi yokken çoktan kandırmışlar siz inananları.....

bu da size peygamber denen şahısların kendilerini peygamber ilan ettiklerini açıklamassa başka diyecek hiçbirşeyim yok(aslında çok şeyim var ama sizinle paylaşmaktan ve anlayamamanızdan yoruldum)

niye siz hiç kendini peygamber ilan eden itibarsız olan duymadınız mı?

bu kadar küçülmüşken dünya yapmayın

okudugunuzu iyi anlayın derim ilkin

ikincisi ;

bir üstte yazdıklarınız tamamen kişisel, kafanıza göre sıralamışsınız

söz konusu olan tarih, rastgele, dilim böyle istiyor mantıgıyla yazmak gülünç kaçar

neresine cevap verilebilir ki.

Humanist insan ahlaki yerine, yikici bir ideolojiyi benimsemek insanligi insanliktan cikartir kanisindayim. Bu durumda bir insan din kardesini de, anasini da, babasini da, kardesini de kilictan gecirir. Hatta ve hatta kendi evladini dahi tanrilara kurban edebilir.

nedir humanist ahlak ?

nedir ögrenmek için soruyorum, nerde çıkmış, kimler şuan bu düşünceyi savunan, neye tekabül eder; yani içini biraz doldurun derim...

ve ekliyorum ;

Avrupada zihnimizi bulandırmak için az lafızlar üretilmedi. Biri biter digeri başlar lakin kabugu kaldırınca hepde aynı zihin çıkar altından :)

Medeniyetin tek bir ölçüsü vardır; İnsana verdigi deger.

Humanist bir medeniyet varmı? medeniyet tanımına bu düşünce dahil mi ? Kaynagı ve kökleri nedir/nerdedir.

Gönderi tarihi:
Çok merak ediyorum..

Acaba arkadaşalrımız islam tarihini yada dinler tarihini okumuşlar mı..?

Yoksa sadece Ateist sitelerden mi faydalanıyorlar..

Hiç endişen olmasın okuduk, hatta yıllarca savunduk.

Bize yanlış gelen şeylere "vardır bir hikmeti" dedik.

Akla mantığa ters şeyleri rasyonelleştirmek için kelimelere, kavramlara taklalar attırdık.

Ama sonra gördük ki...

Bütün "hikmet"in Muhammed'in kendisini Allah'ın sevgili adamı ilan etmesi olduğu farkettik.

İş orada düğümleniyor.

Muhammed, kendisinin vahy aldığını sanan, sıradan bir adam olarak görülünce, herşey yerli yerine oturuyor. Mantıksızlık kalmıyor. Hikmeti bilinmeyen şey kalmıyor.

Örneğin forsa Bu iş organizasyon işidir demiş..

Acaba okudumu İslam kaç kişiyle, kaç senede nereden nereye geldi..

Acaba okudumu ki, sahabilerin bütün mallarını vakfettilerini, bağışladılarını..

Acaba bir çıkarları olsaydı ne olabilirdi..

Bütün örgütler az kişiyle başlar. PKK ile 1970'lerde Apocular diye dalga geçiliyormuş. Devlet bile ciddiye almıyormuş.

Bugün de şeyhlere müridleri herşeylerini verirler... Değişen bişey yok..

Çıkarı olan adam bütün varını evinde bir tek kilimi, keçesi ve ibriği kalıncaya kadar bağışlar mıydı..

Çıkarı olmayan adam, gaspedilen malların (ganimetlerin) 1/5'nin kendi malı haline getirirmiydi?

Çıkarı olmayan adam, köleleştirilen kadınların en güzellerini alır mıydı?

Çıkarı olmayan adam, sürdüğü medine Yahudilerinin hurmalıklarını şahsi malı haline getirimiydi?

Çıkarı olmayan adam, cinsel arzusunu tamin için, evlatlığının karısını elinden alırmıydı?

Çıkarı olan adam hırsızlığı haydutluğu dolandırıcılığı serbest bırakıp öncelikle kendisi yapmazmıydı..

Allah aşkına biriniz bana söyleyin bu organizasyondaki çıkar nedir..?

Yapardı, yapmış da. Hırsızlığa, haydutluğa, yağmacılığa "şirin" bir isim bulup, organize hale getirmiş: ganimetçilik.

Peygamberlik iddiasından önceki "makamı" neydi, bu iddiasında balşarılı olunca "makamı" ne oldu?

Mekkelilerin "deli" dedikleri (Kalem Suresi-6, Hicr Suresi-6) bir adamken, "devlet başkanı" denebilecek bir makama yükseldi mi, yükselmedi mi?

Sözü dinlenmeyen bir adamken, sözü kanun haline gelen bir adam oldu mu olmadı mı?

Hala göremedin mi çıkar nerede?

Lütfen biraz daha ılımlı olun, inanmıyorsanız bile inananların manevi değerlerine saygı gösterin..

Gerçekten çok üzülüyoruz..

Gerçek acıdır derler. Dinin gerçeğini söylemek de acıdır maalesef.

Birisi bu forumda, ganimete yağma diyemezsin dedi. Türk Dil Kurumu'nun Türkçe Sözlüğünde ganimet çalıntı maldır, yağmadır diyor, ben ne yapabilir ki? Sahipleri öldürülünce sahipsiz kalan davarlar, develer ölmesin, bağlar, bahçeler, hurmalıklar bozulmasın diye "iyilik için" bakımı üstlenilen mallar mı diyelim? kocaları, babaları, erkek kardeşleri öldürülünce koruyucusuz kalan kadınlara kızlara "iyilik olsun" diye sahip çıkmışlar mı diyelim?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Medeniyetin tek bir ölçüsü vardır; İnsana verdigi deger.

:clover:

Humanist bir medeniyet varmı? medeniyet tanımına bu düşünce dahil mi ? Kaynagı ve kökleri nedir/nerdedir.

Humaniznin, kaynağı ve kökleri neler, değerleri neler, sen açıklamışsın zaten yukarıda: Medeniyetin tek ölçüsü vardır, insana verdiği değer. Adı üstünde: Humanizm, insanîlik.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Çıkarı olan adam bütün varını evinde bir tek kilimi, keçesi ve ibriği kalıncaya kadar bağışlar mıydı..
zaten bunu çıkarı olan adam yapar.

"kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez "

Lütfen biraz daha ılımlı olun, inanmıyorsanız bile inananların manevi değerlerine saygı gösterin..

Gerçekten çok üzülüyoruz..

Bunu fazlasıyla yapıyoruz zaten, sen diğer forum sitelerini okumadın galiba, oralarda bulunmamamızın sebebi dini değerlere hakaret edilmesi.

Biz burada tartışmanın doğası gereği, herşeyi sorgulamak için örneğin Hz. Muhammedin yalan söylediği ihtimalini bile ortaya koymak zorunda olduğumuz için hakaret olarak algılanabilir. Ama amacımızın hakaret olmadığını herkes bilir. Tartışmamızın doğası gereği böyle olmak zorunda. Yoksa hiç tartışmayalım, öyle mi olsun yani.

Gönderi tarihi:
:clover:

Humaniznin, kaynağı ve kökleri neler, değerleri neler, sen açıklamışsın zaten yukarıda: Medeniyetin tek ölçüsü vardır, insana verdiği değer. Adı üstünde: Humanizm, insanîlik.

Saygılar.

humanizm bir medeniyetmidir??medeniyet degilse hangi medeniyetden neşet etmiştir ( ki aslında bir yansımadır )

daha çok edebi bir akım olmasın humanizm ?

cık olmadı !

sorduklarım havada kaldı !

nerde ve neden çıktı, sebepsiz birşey olamıyacagına binaen soruyorum

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.