Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Simdi ben soyle bir soru yoneltmek istiyorum: Yahudi olupta sonradan kendini peygamber ilan eden Isa ve boylelikle Hristiyanlik dogmus oluyor. Bunlarin birlesiminden ortaya cikan Muhammed cesaret gosterip kendisini peygamber ilan ediyor. Buraya kadar tamam mi. Peki? son gelen Muhammed, denilene gore de ondan sonra baska peygamber gelmeyecek. Peki neden gelmeyecek? Muslumanliktan cikip ta baska bir din kurmak isteyen birinin buna cesaret edemeyisi midir? Yoksa vaad edilenler, mesela; Allah'a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. (Muhammed Suresi 15) onlar icin muslumanlikta karar kilmak icin yeterli bir neden mi? Kafami kurcalayip duruyor bu soru.

Gönderi tarihi:
Simdi ben soyle bir soru yoneltmek istiyorum: Yahudi olupta sonradan kendini peygamber ilan eden Isa ve boylelikle Hristiyanlik dogmus oluyor. Bunlarin birlesiminden ortaya cikan Muhammed cesaret gosterip kendisini peygamber ilan ediyor. Buraya kadar tamam mi.

Musa (as) Yahudilerin peygamberi, İsa (as) Hıristiyanların peygamberi, Muhammed (as) Müslümanların butaya kadar tamam, genel anlamda.

Yalnız bunlar kendilerini Peygamber ilan etmiyorlar, Allah (cc) tarafından insanlara gönderiliyor, biz böyle inanıyoruz.

Bu dinler, kaynagı aynı olmakla beraber biri bir digerini hem kabul ederek hemde kendinden öncekini iptal edip son gelene tabi olunmasını söylüyor inananlara, tabi biz bu şekilde inanıyoruz.

Onun için nasıl Yahudiler İsa'ya inanmassa, Hıristiyanlarda Muhammed'e inanmazlar, ve bu inkar kendi içinde tutarlıdır da. Nedeni ; Kendinden sonra gelene iman ederse, iman ettigi önceki dini bu inanma ameliyesinden düşecektir. Hıristiyan birisi Müslüman oldugu zaman, her iki dini yaşama/iman etme ameliyesine girmez, terside geçerlidir.

İslam sizinde degindiginiz gibi Musa ve İsa peygamberlerinin ögretisinin birleşiminden oluşuyor( çünkü kaynagı aynı İLAH ). Yalnız biz bunu farklı ifade ediyoruz, yani her iki dinde yozlaştıgı için İslam onlardaki dogru ifadeleri almış ve çarpıtılmış anlayışarı da insanlara göstermiştir, kendinden önce bulunmayan hükümlerde getirmiştir.İslam Din olarak uçlara kaçmış bu iki dinin orta yoludur.Biri tam bir şekilcilik ise digeride o kadar batınidir, İslam dengedir, orta yoldur.

Hidayet eyle bizi doğru yola!

O kendilerine nimet verdiğin mesutların yoluna! Ne o gazap olunanların ne de sapkınların! (Fatiha;6,7)

Tabi bunlar bizim inanç umdelerimiz.

Yalnız dedigimiz gibi peygamberlik cesaretle alakalı degildir, Peygamberler Allah tarafından seçilmiş kullardır bu iş için ( tasarruf tamamen O'na airdir).

Gönderi tarihi:
karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. (Muhammed Suresi 15) onlar icin muslumanlikta karar kilmak icin yeterli bir neden mi? Kafami kurcalayip duruyor bu soru.

Genelde tüm elçilerin, özelde son Elçi Muhammed'in gönderiliş amacının, kendisini, Allah'ı ve eşyayı yanlış anlayan, bunun sonucunda hayatın anlamını kaybeden insanlıga, içkin gerçeklri ve aşkın hakikatleri dogru anlamanın en kalıcı ve evrensel yönteminni bizzat kendisi yaşayarak göstermek oldugu içindir. Son elçi Muhammed'in misyonu da, insana kaybettigi anlamını yeniden kazandırmak ve dogru anlamanın tüm zaman ve mekanda tek geçerli olan ilkelerini göstermektir. İnsanoglunun kendi nefsiyle, Allah'la ve eşyayla ilişkisini en makul bir biçimde nasıl kurabileceginin, nasıl anlayıp hayatını ne şekilde anlamlı kılacagının ''en güzel örnegini'' bıraktı.

Tüm vahiyler ve onları tebliğ eden elçiler, insanın kendisini, Allah'ı ve eşyayı en dogru şekilde anlayıp anlamlandırabilmesi için gönderilmiştir.

Anlama kendi başına bir sorun degildir lakin yanlış anlama veya anlamama bir sorundur.Her yanlış anlama aslında bir anlamamadır.

İnananların sabahtan akşama cennet nimetleriylemi hemhal oldugunu sanıyorsunuz.

Gönderi tarihi:
İnananların sabahtan akşama cennet nimetleriylemi hemhal oldugunu sanıyorsunuz.

Hayir, elbette ki boyle oldugunu sanmiyorum. Ugrastiklari diger seylerden bazilari: Faizi kar ortakligi gibi kaliplara burundurmek / Vatandasin sosyal ve ekonomik sorununu istismar ederek taban kazanmaya yonelik calismalar yapmak / Bolucu ve yikici faaliyetler gerceklestirmek / Din adina saadet vaat etmek ve yurtdisindaki vatandasin cebinden parayi alip dunyalarini cehenneme cevirmek / Islamci harekete militan yetistirme islevi de goren imam hatip okullarina ve fetuhhalin okullarina destek cikmak / Kur'an daki celiskileri gorup de bunu dile getirenlere laf yetistirmek... vs. vs.

Yani goruyorsunuz; sabahtan aksama kadar cennet nimetleriyle ugrasacak vakitleri yok zaten :stuart:

Gönderi tarihi:

Tamam da bu kadar sapittirilmis konu icinde ben de sapitmis olabilirim, oyle degil mi ama... Neyse gelelim konumuza, diyorsunuz ki: Yalnız dedigimiz gibi peygamberlik cesaretle alakalı degildir, Peygamberler Allah tarafından seçilmiş kullardır bu iş için ( tasarruf tamamen O'na airdir).

Ben nereden bilecegim peygamberin Allah tarafindan secildigini? Birisine peygamberlik gorevi verilirken Allahin tarafinda degildi bazi kisiler herhalde. Hadi diyelim ki sahit olarak o peygamberlik verilen kisinin yanindaydi bazi kisiler, eeee ya bundan onlarin da bir cikari olacaksa neden yalanci sahitlik yapmamis olsunlar?

Gönderi tarihi:
Ben nereden bilecegim peygamberin Allah tarafindan secildigini? Birisine peygamberlik gorevi verilirken Allahin tarafinda degildi bazi kisiler herhalde. Hadi diyelim ki sahit olarak o peygamberlik verilen kisinin yanindaydi bazi kisiler, eeee ya bundan onlarin da bir cikari olacaksa neden yalanci sahitlik yapmamis olsunlar?

Tabiki yalan da söyleyebilirler, biri kalkar ben peygamberim diyebilir eskide olsun şimdide olsun. ( şimdikiler dedigim gibi esameleri bile okunmuyor)

Bir kişinin Allah tarafından gönderilmiş bir elçi olduguna inanmadan önce bir kaç temel inanca sahip olmak lazım gelir.

Önce Allah'a iman etmek

Sonra bu Allah'ın sonsuz bir güç sahibi olduguna iman etmek

Daha sonra bu Allah inancı, yeri, gögü ve ikisi arasında ve dahi bilmediklerimizide yarantan bir Tanrı inancına evrilmeli

Bu Sonsuz Kudret Sahibi Allah'ın insanları başı boş bırakmadıgı ve onlarla konuştuguna/konuşabilecegine de iman etmek lazım gelir

Ve işte Allah'ın bir elçi aracılıgıyla insanlara dünü, bugünü ve yarın olacakları söylemesi.....bu aşamalardan sonra sıhhatli tartışma olur, olabilir kanısındayım.

Peygamberlerin, geldigi toplumda belirli bir takım vasıfları da yok degildir. Son peygamber Muhammed'in Peygamber olduguna dair en güçlü delil Kur'an gibi mucizevi bir Kitab inmesi ve tarihi kaynaklardır, şahsi yaşantısıdır.

Şimdi bu konuya girmiyorum cevabınızdan sonra devam ederiz.

Bilinmeyenlerin anahtarı bilinenlerdir.

Gönderi tarihi:

Cik gene olmadi! Benim az olan veya hic olmayan Tanri inancim gonderilen peygamber tarafindan yerli yerine oturtulacaksa sayet, o zaman dediginiz gibi sectigim dinin peygamberinin kitabini okurum ve sahsi yasantisina bir goz atarim. Ve bu kitapta bana, benim anlayisima ters bir Tanri resmi ciziliyor, ayrica bircok konuda

tutarsizliklar ve celiskiler icindeyse ve bu benim beynime kabul ettirilmeye calisiliyorsa ve bu kitabin peygamberinin hayati dikkate sayan alinacak davranislar sergilemiyorsa???

Gönderi tarihi:
Cik gene olmadi! Benim az olan veya hic olmayan Tanri inancim gonderilen peygamber tarafindan yerli yerine oturtulacaksa sayet, o zaman dediginiz gibi sectigim dinin peygamberinin kitabini okurum ve sahsi yasantisina bir goz atarim. Ve bu kitapta bana, benim anlayisima ters bir Tanri resmi ciziliyor, ayrica bircok konuda

tutarsizliklar ve celiskiler icindeyse ve bu benim beynime kabul ettirilmeye calisiliyorsa ve bu kitabin peygamberinin hayati dikkate sayan alinacak davranislar sergilemiyorsa???

cik cik gene olmadı demeniz beni baglamaz, öncelik sizin İslamı yorumlamanız degil tarihi kaynakları dogru yazmanız ; bu beni daha alakadar eder :)

siz en iyisi bir Tanrı etraflı zihinsel melekelerle alakadar olun derim.

Peygamberlik, cennet, cehennem vb. ikincil sorunlarla (size göre ) fazla ugraşmayın, gereksiz kaçar sizin açınızdan.

Allah'a, göderilen Peygamber/ler özelinden ulaşamıyorsanız başka özeller aramanız sizin açınızdan daha tutarlı olur.

Yada sizin kafanızdaki tanrı/lar resmiyle meseleye yaklaşmanız işi içinden daha da çıkılmaz bir boyuta getirebilir.

Tanrı'nın yoklugunun acısını içinizde duymaya çalışın, buda bir ulaşım vasıtasıdır...

tutarlı olmak kendi içinde saygı abidesidir...

Gönderi tarihi:

"Tanrı'nın yoklugunun acısını içinizde duymaya çalışın, buda bir ulaşım vasıtasıdır..."

demissiniz. Fakat dusundum de; herhangi bir dinin allahinin ve peygamberinin degil ama vicdanimin, sagduyumun yoklugugun acisini duymak bende buyuk tahribata yol acar. O yuzden umarim ki, sagduyumun ve buna bagli olan diger duygularimin eksikligini hic yasamayayim.

Gönderi tarihi:
"Tanrı'nın yoklugunun acısını içinizde duymaya çalışın, buda bir ulaşım vasıtasıdır..."

demissiniz. Fakat dusundum de; herhangi bir dinin allahinin ve peygamberinin degil ama vicdanimin, sagduyumun yoklugugun acisini duymak bende buyuk tahribata yol acar. O yuzden umarim ki, sagduyumun ve buna bagli olan diger duygularimin eksikligini hic yasamayayim.

evet evet buda bir ulaşım vasıtasıdır.

vicdanınızı ve sagduyunuzu ( ki fıtrat deriz) yitirmemek en başlıca ugraş olmalı, katılıyorum yani ...

Gönderi tarihi:

Sevgili Muki, bir bayan olarak böyle soruları düşünmeniz ve hatta belki inançsız olmanız gerçektende gurur verici.Sizi kutlarım.

Bana kalırsa peygamber denilen kişilerin yanlarındaki şahitlerin hepsi yalancı şahitlerdir. Hatta sedece şahit değil bizzat işin içindeki ve menfaat sağlayan kişilerdir. Din denen şey tek kişinin marifetiyle kurulamaz. Mutlaka birilerinin desteği gerekir. Yani organizasyon meselesidir dinler.Aralarından biri peygamber olur diğerleride yardımcıları.

Sizi kutluyorum :clover:

Gönderi tarihi:
Din denen şey tek kişinin marifetiyle kurulamaz. Mutlaka birilerinin desteği gerekir. Yani organizasyon meselesidir dinler.Aralarından biri peygamber olur diğerleride yardımcıları.

Sizi kutluyorum :clover: [/b]

şu organizasyon meselesini bir açılımlasanızda istifademize sunsanız...

:)

Gönderi tarihi:

Tesekkurler Forsa, ben koru korune sadece bazi seyler bir din kitabinda yaziyor diye inanamam. Inanmam icin bilincsiz olmam ya da kendimi tamamen teslim etmem gerekiyor ki, bir birey olarak buna karsi cikiyorum. Bir insan sorgulayici olmaktan cikar da suruden bir koyun olursa onun inanmayacagi hicbir sey kalmaz. Tabii ki din konusu da bunlardan biridir ki; canli bombalar, bir fikir ayriligi yuzunden insan oldurenler, ayni dinden olup da mezhep kavgalari yapip birbirini oldurenler

genelde kendini fazla dine kaptirmis toplumlardan cikiyor. Bu toplumlarda insan, insan oldugunu unutup kulluk rolune soyunuyor. Kulluk rolune soyunanlar ise bence iclerinde kin ve nefretten baska bir duygu tasimiyorlar. Bir insanin baska bir insana nasil zarar verecegi konusunda da Kur'an yeterince bilgi veriyor zaten.

Humanist insan ahlaki yerine, yikici bir ideolojiyi benimsemek insanligi insanliktan cikartir kanisindayim. Bu durumda bir insan din kardesini de, anasini da, babasini da, kardesini de kilictan gecirir. Hatta ve hatta kendi evladini dahi tanrilara kurban edebilir.

Gönderi tarihi:

Çok merak ediyorum..

Acaba arkadaşalrımız islam tarihini yada dinler tarihini okumuşlar mı..?

Yoksa sadece Ateist sitelerden mi faydalanıyorlar..

Aynı soruyu banada sorabilirsiniz..

Ben her iki tarafında okuyorum..

Sevgili enes'in de dediği gibi, sizin yorumlarınızdan ve ateist sitelerdeki bilinçli yapılan yorumlardan ziyade, kaynağın aslını aslından edinip, en azından tarihi vesikaları doğru naklediniz..

Örneğin forsa Bu iş organizasyon işidir demiş..

Acaba okudumu İslam kaç kişiyle, kaç senede nereden nereye geldi..

Acaba okudumu ki, sahabilerin bütün mallarını vakfettilerini, bağışladılarını..

Acaba bir çıkarları olsaydı ne olabilirdi..

Çıkarı olan adam bütün varını evinde bir tek kilimi, keçesi ve ibriği kalıncaya kadar bağışlar mıydı..

Çıkarı olan adam hırsızlığı haydutluğu dolandırıcılığı serbest bırakıp öncelikle kendisi yapmazmıydı..

Çıkar nerede..

Allah aşkına biriniz bana söyleyin bu organizasyondaki çıkar nedir..?

Diyorumya önce siyer okuyun, peygamberlerin hayatını okuyun..

Sonra gelin tartışalım..

Müşrikler demediler mi, "ey Muhammet sana en güzel kızları verelim, sana mal mülk verelim, seni başımıza getirelim saltanat verelim ancak gel vaz geç bu davadan" okumadınız değil mi..

Bakın o Peygamber ki hiç bir ücret beklemeden gece gündüz insanlar için çalışan, gece gündüz bizim için ağlayan, Allaha yalvaran bir Peygamber..

Lütfen biraz daha ılımlı olun, inanmıyorsanız bile inananların manevi değerlerine saygı gösterin..

Gerçekten çok üzülüyoruz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Müşrikler demediler mi, "ey Muhammet sana en güzel kızları verelim, sana mal mülk verelim, seni başımıza getirelim saltanat verelim ancak gel vaz geç bu davadan

Sayin xlark tades, benim kimseye saygisizlik etme gibi bir niyetim yok. Sadece bildiklerimi ve dusunduklerimi yaziyorum. Bazen kaba olarak algilayabilirsiniz. Lakin bu algilamanizdan dolayi siz sorumlusunuz.

Yukaridaki konuya gelince: Muhammed'in butun bu verilenlere ragmen davasindan vazgecmesi gereksizdi, o zaten istedigini aliyordu sanirim.

Gönderi tarihi:
Yukaridaki konuya gelince: Muhammed'in butun bu verilenlere ragmen davasindan vazgecmesi gereksizdi, o zaten istedigini aliyordu sanirim.

Bakın "sanırım" diyerek cümleyi noktalamışsınız..

Sanırımlarla bir yere varılmaz..

O Peygamber ki, farklı din mensupları tarafından istemez övülen bir peygamberdi..

Dünyada gelmiş geçmiş ilk yüz insan listesine bir bakın..

O na düşmanları bile Muahmmed-ül Emin diyorlardı..

İstediğini alıyordu diyorsunuz..

Ne alıyordu ne istemişti..

Bütün ömrü yarım ekmekle hatta onuda bulamadan geçti..

Bulsada bir başkasına verirdi..

İstediği alıyordu diyorsunuz..

Nefsin ilk isteği, hatta vücudun ilk isteği yemek değil midir..

Araştırmalısınız..

Yukardaki yazıyı tartışmaktan ziyade tavsiye olarak yazmıştım..

Peygamberin hayatını bir okuyun..

Sonra tartışalım..

İnternettede bulabilirsiniz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Pardon yanlis anlasildi galiba, o sanirim kelimesi biraz ironikce yazilmis bir sozcuktu. Peygamberin hayatini okudum merak etmeyin. Ve bana burada neleri aldigini neleri almadigini yazdirtmayin, sizler de gayet iyi biliyorsunuz neleri alip neleri almadigini. Burada yazdiklarimizi cocuklara veya saflara yamiyoruz ki onlari kandiralim.

Gönderi tarihi:
Pardon yanlis anlasildi galiba, o sanirim kelimesi biraz ironikce yazilmis bir sozcuktu. Peygamberin hayatini okudum merak etmeyin. Ve bana burada neleri aldigini neleri almadigini yazdirtmayin, sizler de gayet iyi biliyorsunuz neleri alip neleri almadigini. Burada yazdiklarimizi cocuklara veya saflara yamiyoruz ki onlari kandiralim.

hristiyanlar kendi peygamberlerinindini kendisinin yarattığını kabul ediyorlar..

hatta bununla ilgili bir film bile var....

biz neden senin benim gibi olan muhammed adlı şahısı allahın gönderdiğine inanalım ki?

ben ondan çok daha iyi bir insanım...

hayatım boyunca kimseye hiçbir zaman kötü bir davranışta yada düşüncede bulunmadım..

bu zamanla kendimden nefret etmeme sebep oldu..

çünkü inanan insanların aslında hepsinin sahtekar olduğunu anladım

yalan söylemeyen insan var mıdır....?

hiç sanmıyorum..

sizce muhammed denen şahıs hiç mi yalan söylemedi.....?

bu mümkün olabilir mi?......tabiki hayır..

madem anlatılanlar doğru, o zaman yalan söylemiş olan bu muhammed in yaşadıkları efsaneleştirilip genişletilmemişmidir?

Gönderi tarihi:
Peki neden bir peygamber gelmiyor.

Muhammed(as) dedigi için mi? gelmiyor.

Gelenler neden geçmiş Peygamberler kadar etkili olamıyor, esameleri okunmuyor.

Bir takım aciz ugraşlar neden dogdugu gün batıyor ??.

çünkü artık teknoloji inanılmaz derecede etkili konumda...

eskiden bir şehirdeki dierindekinden haber alamazken günümüzde dünyanın her yerinde olup biteni biliyoruz....

bu da bir peygamber çıksa da inanılması güç hatta imkansız demek oluyor...

kimsenin kimseden haberi yokken çoktan kandırmışlar siz inananları.....

bu da size peygamber denen şahısların kendilerini peygamber ilan ettiklerini açıklamassa başka diyecek hiçbirşeyim yok(aslında çok şeyim var ama sizinle paylaşmaktan ve anlayamamanızdan yoruldum)

Gönderi tarihi:

Önce bana bir ''dinibütün''arkadaşım çıkıp muhammedin 9 yaşındaki bir kızçocuğunu

neden kendisine eş yaptığını açıklarsa,durup dururken ordular toplayıp başka

inançlarını yaşıyan toplumlara saldırıp milleti kırıp kesip malvarlıklarına

(kadınlarda dahil) el koyduğunu açıklayabilirse ozaman bu konuyu tartışabilirim.

Gönderi tarihi:

Bakın herşey tartışlılabilir, her şey konuşulur fakat üstü örtülü imalarla değil..

Neyi kastettiğinizi yazın lütfen..

İroni yaptım diyorsunuz, ironi yapmanız için, ironinizi destekleyen bilgilerinizin olması gerekiyor..

Neyin ironisi bu..?

Ben yanlış bir şey mi yazdım, yada siz bildiklerinizi mi saklıyorsunuzda ironili cevap veriyorsunuz..

Kimsenin elinden klavye alan yok..

Buyrun yazın..

"Bana burada neleri aldığını neleri almadığını yazdırtmayın" diyorsunuz..

Yaz arkadaşım cevap veremessek sen haklı çıkarsın..

Ayrıca bazı arkadaşlarımız 9 yaş meselsini yazmışlar, böyle bir durum yoktur, Hz Aişe 18-19 yaşında idi..

Lucas bunu açıkladık..

Üstelik müstakil bir başlıkta ve üstelik günlerce yazdık, şimdi tekrar oraya dönmek istemiyorum, bahsi geçen topice bakınız..

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.