Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tek yumurta ikizleri, bir sınavda işaret vererek kopya çekmekle suçlandı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Tek yumurta ikizleri, bir sınavda işaret vererek kopya çekmekle suçlandı. Jüri, akılları birbirine bağlı olduğu için kopya çekmediklerini belirtikten sonra ikizler 1,5 milyon dolar tazminat kazandı.

AA14QiDI.img?w=768&h=576&m=6&x=304&y=186

Tek yumurta ikizleri Kayla ve Kellie Bingham'ın okulu onları tıbbi muayenede kopya çekmekle suçladı.

Suçlama itibarlarını zedelediği için doktor olma hayallerinden vazgeçmişlerdi.

İkizler, bir psikoloğun özel "iç içe geçmelerinin" onları masum yaptığını söylemesinin ardından bir dava kazandı.

2016 sonbaharında, Güney Karolina Tıp Üniversitesi'nde okuyan tek yumurta ikizleri Kayla ve Kellie Bingham, kolej kasabası Charleston'daki en sevdikleri takılma yerine girdiler.

Çok sayıda öğrenci arkadaşının orada olduğunu gördüler. Kayla, Insider'a öğrencilerin birbirlerine bakıp dürttüğünü söyledi.

Kayla, "Gittiğimiz her yerde oldu," dedi. "İnsanlar bizim hakkımızda dedikodu yapar ve soğuk bir karşılama alırdık."

"Artık restoranlara gidemediğimiz için teslimat siparişi vermemiz gereken noktaya geldi" diye ekledi.

Kız kardeşler, MUSC onları "hileci" olarak etiketlediği için dışlanmıştı. Tıp fakültesi, önemli bir sınavda aldıkları benzer puanların tesadüften daha fazlası olduğunu iddia etmişti.

Kellie suçlamalar hakkında "Yıkıcıydı" dedi. "İkimiz de yanlış bir şey yapmadığımızı biliyorduk."

Jüri, tıp fakültesinin tek yumurta ikizlerini karaladığına karar verdi.
İkizler, altı yıllık eziyetin ardından nihayet isimlerini temize çıkardılar. Geçen ay MUSC aleyhine açılan hakaret davasını kazandılar. Jüri onlara toplam 1,5 milyon dolar tazminat verdi.

Kız kardeşlerin çilesi, Mayıs 2016'da sınava girmelerinin ardından başladı. Kellie, ikizlerin aynı masada yer aldığını söyledi. "Yaklaşık dört ya da beş fit uzaktaydık" dedi. Birbirlerini göremediklerini, çünkü monitörlerinin görüşlerini engellediğini söyledi.

İki hafta sonra, fakülte onları resmen kopya çekmekle suçladı.

"Aklım yarışıyordu," dedi Kayla, onur kurulunun önüne çıkmak zorunda olduğunu söyledi. "Hıçkırarak ağlıyordum ve bunun bizim başımıza geldiğine inanamıyordum."

AA14Q65Y.img?w=768&h=576&m=6&x=125&y=81&

"Yapmadığın bir şeyle suçlandığında duygularını işlemenin bir yolu yok" diye devam etti. Kellie, travmaya rağmen okulun iddiaları geri çekeceğini düşündüğünü söyledi.

Kellie konseye, birinci sınıftan beri cevaplarının oldukça benzer olduğunu söyledi. Lisede birbirlerine göre çok az puan verdiklerini söyledi. SAT puanları aynıydı. Farklı günlerde ve farklı yerlerde sınava girdiklerinde aynı puanı alıyorlardı.

Konsey hemşirelere, bir profesörün tüm sınıfın sonuçlarını uzaktan izledikten sonra alarma geçtiğini söyledi. İkizlerin işbirliği yaptığından şüpheleniyordu.

Bir gözetmene, sınav devam ederken onlara "fazladan göz kulak olmasını" söylemişti. Gözetmen, Bingham'ların sinyal alışverişinde bulunuyormuş gibi başlarını defalarca salladıklarını fark ettiğini bildirdi. Birinin sandalyesini geri ittiğini söyledi. Birinin, diğerinin görebilmesi için masanın üzerindeki bir kağıdı "çevirdiğini" söyledi.

Öğrenciler, kampüste ve kasabada dedikodu ve suçlamaların hedefi haline geldi.

O sırada 24 yaşında olan kadınlar masumiyetlerini protesto ettiler. Kayla, "Sadece kendi bilgisayar ekranlarımızda bir soruya baş sallıyorduk," dedi. "Sinyal yoktu" dedi ve "birbirlerine asla bakmadıklarını" da sözlerine ekledi.

Insider'a, insanların "inanılmaz derecede benzer" tavırları hakkında sık sık yorum yaptığını söyledi.

Kayla, "Bilgisayar ekranınızın başında sallamanın size karşı kullanılabileceğini hiç tahmin etmemiştim - ve bir sınavda düzenli ve tanıdık davranışlar sergilerken onaylama yanlılığı veriliyor," dedi.

Kayla, konseye hile iddiasının "saçma" olduğunu söyledi. Insider'a kız kardeşlerin "ikiz telepatisi" veya "gizli dili" olmadığını söyledi. "Birbirimizin acısını ya da onun gibi bir şeyi hissetmiyoruz" diye ekledi.

Ancak ikizler suçlu bulundu. Dekana başvurdular ve bir hafta süren dayanılmaz bir bekleyişin ardından suçlamadan aklandılar. Kellie, "Gerçekten çok çalıştıklarını" ve eğitimlerine "geri dönmek istediklerini" belirterek, "Gittiğini düşündük" dedi.

Ancak hasar verildi ve haber dışarı sızdı. Kellie, "Akademik olarak nasıl dürüst olmadığımıza dair bu mırıldanmalar ve söylentiler tüm kampüse geldi," dedi. Dedikodu ve suçlama vardı. Meslektaşlar onları sosyal medyada hedef aldı ve topluluk bloglarında tartıştı. Medya kuruluşları, Kaliforniya kadar uzak eyaletlerdeki vaka hakkında haber yaptı.

Kız kardeşler, Insider'a akranlarının evrensel olarak onlardan uzak durduğunu söyledi. On yıldır tanıdıkları bir arkadaşları da dahil olmak üzere insanların onlarla konuşmayı reddettiğini söylediler. İki düğünden "davet edilmediklerini" söylediler. Bir gelin adayı onlara "genel gibi görünen" bir e-posta gönderdi. Onlara tarihi kaydetme kartı gönderen bir diğeri asla takip etmedi.

AA14Qdwv.img?w=768&h=576&m=6&x=166&y=112

Kayla, "Tıp fakültesi sınıfımızdaki ve diğer sınıflardaki herkesi tanıyan, kampüsteki en sosyal iki kişiydik" dedi.

Kayla, "Uyumadık, kilo verdik, kilo aldık, kilo verdik" dedi.

Eylül 2016'da MUSC'den ayrıldılar. Kayla, "ne kadar düşmanca davrandığı için dekanın tavsiyesi üzerine" ayrıldıklarını söyledi.

Kellie, tıp kariyerlerini bırakmaya zorlandıklarında paramparça olduğunu söyledi. Kellie, "Dürüst olmak gerekirse beni öldürdü," diye ekledi. "Küçüklüğümden beri doktor olmayı hayal ediyordum - Kayla ve ben insanlara yardım etmek istiyorduk."

2017 yılında dava açtılar.

Kayla, "Gerçeği biliyorduk," dedi. "Yuvarlanıp itibarımızın mahvolmasına izin vermeyecektik."

Devam etti, "ilk ve en önemli şey ismimizi temize çıkarmaktı."

"İtibar kazanmak için bütün bir ömrü alırsın," dedi.

Kardeşler avukat oldular - bir zamanlar hayal ettikleri gibi doktor değiller
Kız kardeşler daha da yakınlaştı. Kayla, "Birbirimize güvendik," dedi. "Savaşma kararıyla bir araya geldik - ve savaştık."

Tıbbi hırslarından vazgeçmeye ve hukuk fakültesine gitmeye karar verdiler. Geçen yıl mezun olduklarında çok benzer not ortalamaları vardı. Aynı hukuk firmasında çalışıyorlar ve kendilerininki gibi karmaşık hakaret davalarıyla uğraşmak istiyorlar.

Şimdi 31 yaşında olan Kayla, "Bir daha kimsenin bizim yaşadıklarımızı yaşamasını istemedik," dedi. "En azından insanların bizim yaptığımıza katlanmak zorunda kalmamasını sağlamak için yollarımızı değiştirdik."

Davanın Charleston'da yargılanması beş yıl sürdü. Kız kardeşlerin avukatı, eğitim kayıtlarını jüriye sundu. Geçmişte girdikleri sınavlarda nasıl aynı ya da neredeyse aynı puanları aldıklarını gösterdiler.

Hukuk fakültesinden önce kolejlerinde bir profesör savunmalarını yazdı. Bir mektupta, 2012'de yönettiği bir sınav için tamamen aynı cevapları -bazıları doğru, bazıları yanlış- sunduklarını söyledi. Profesör, sınıfın zıt uçlarında oturduklarını yazdı. İşbirliği yapmalarının imkansız olduğunu söyledi.

AA14PUt2.img?w=768&h=576&m=6&x=390&y=107

Davranış genetiği ve ikizler üzerine çalışma konusunda uzmanlaşmış psikolog Nancy Segal mahkemede ifade verdi. Kız kardeşler "aynı puanları almasaydı" ancak "şaşıracağını" söyledi.

Fullerton'daki California Eyalet Üniversitesi'nde İkiz Çalışmaları Merkezi'ni kuran profesör, jüriye ikizlerin "çok yakın iç içe geçmesini" anlattı. Akademide ikizlere yönelik aldatma şikayetlerinin "yaygın" olduğunu söyledi.

Segal, "Genetik olarak aynı şekilde davranmaya yatkınlar." Dedi. "Aynı şekilde yetiştirildiler ve aynı ortamda doğal ortaklar."

Insider'a ikizlerin - özellikle tek yumurta ikizlerinin - benzer zevklere, yeteneklere, sosyal tercihlere ve akademik başarılara sahip olabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili kitaplar yazan Segal, "Tek yumurta ikizleri, tipik olarak yakın bir ilişki olarak düşündüğümüz şeyin ötesine geçen bu tür bir anlayışa sahipler" dedi. MUSC'nin ikizleri aldatmakla suçlarken "karşılık gelen genetik profillerin etkisini" dikkate almadığını belirtti.

Kayla, karar açıklandığında Kellie'nin elini tuttuğunu söyledi. Kayla, haklı çıkmaları için "Hayatımızın en büyük anıydı" dedi. "Altı yıldır bununla yaşıyoruz ve sonunda her şey bize geri döndü."

Kaynak: Insider

mirroring-2968596.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.