Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk'ın Son Twitter Hareketi Bir Çaresizlik Eylemi Gibi Görünüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk'ın Son Twitter Hareketi Bir Çaresizlik Eylemi Gibi Görünüyor

Twitter gelir elde etmek için çaresiz. 13 milyar dolarlık borç yükü var ama son 10 yılın sekizinde kar gösteremedi.

AA149ZLU.img?w=768&h=432&m=6

Twitter başarılı bir şirket olacaksa, neredeyse kesinlikle reklamlarını artırmak zorunda kalacak.

Reklamcılık artık şirketin gelirinin %90'ını oluşturuyor ve bunun yakın zamanda değişmesi pek olası değil. İcra Kurulu Başkanı Elon Musk'ın bir abonelik hizmeti oluşturmaya yönelik ilk çabaları başarısız oldu.

Ancak bu noktada reklamcılık geriye gidiyor. General Mills, Pfizer ve Chipotle Mexican Grill, kendilerini şirketin platformuna akan aşırılık yanlısı içerikten kurtarmaya çalışırken Twitter'daki reklamlarını bırakan veya duraklatan şirketler geçidinin bir parçası.

Twitter gelir elde etmek için çaresiz. Musk'ın devralımının bir parçası olarak 13 milyar dolarlık bir borç yükü var, ancak son 10 yılın sekizinde kâr elde edemedi.

Musk, altyapı maliyetlerini yılda 1 milyar dolar azaltmayı umuyor ve işten çıkarmaların ilk turunun Twitter'a yılda 400 milyon dolar kazandıracağını tahmin ediyor. Ancak bu, borcu geri ödemek ve kârı korumak için yeterli olmayacaktır.

Reklam Teşvikleri

Bu nedenle, The Wall Street Journal tarafından bildirildiği üzere, Twitter'ın artık reklamverenlere Twitter'daki harcamalarını artırmaları için teşvikler sunması şaşırtıcı değil.

Bir teşvik, Twitter eşleştirme şirketlerinin reklam harcamalarına sahiptir. Twitter tarafından reklam ajanslarına gönderilen ve The Journal tarafından görüntülenen bir e-postaya göre, bu, harcamalarını en az 500.000 ABD Doları artıran reklamverenlerin bu harcamalarını "% 100 katma değer" ile 1 milyon ABD Dolarına kadar eşleştirmesine olanak tanır. .

Muhtemelen, "%100 katma değer", reklamverenin artış miktarının iki katını reklamlara harcayabileceği anlamına gelir. Ama net değil.

Her halükarda, Musk bir fikirden diğerine savruluyor gibi görünüyor. İlk önce abonelere 7,99 $ karşılığında bir onay işareti doğrulaması teklif etti. Ancak bu, su gibi akan sahte tweet'lerle bombalandı. Böylece Musk programı durdurdu. Yeni bir abonelik hizmetinin tanıtılacağı tarihi 2 Aralık'a erteledi.

Bu noktada, Musk'ın abonelikler için nasıl anlamlı bir gelir elde edeceğini görmek zor. Siyaseti merkez solda olan herkesi yabancılaştırdı ve çoğu kişinin kafasını karıştırdı.

James Gorman bir Musk Hayranı

Musk'ı açıkça destekleyen bir aydın, Morgan Stanley İcra Kurulu Başkanı James Gorman'dır. Bloomberg'in alıntıladığı gibi Gorman bir konferansta "Elon Musk'a karşı bahse girmezdim" dedi. Twitter'ı "harika bir şirket" ve Musk'ı "olağanüstü bir yönetici" olarak nitelendirdi.

Gorman bunun doğru olduğunu umsa iyi olur, çünkü Morgan Stanley şimdiden Musk'a bahse girdi. Musk'ın Twitter'ı satın almak için aldığı 13 milyar dolarlık kredinin 3,5 milyar dolarını sağladı.

PayPal ve Tesla dahil olmak üzere şirketler kurarak ve yöneterek büyük başarılar elde etmiş birini saymak istemezsiniz. Ancak şu ana kadar Twitter'da Musk'ın performansı bir fiyasko gibi görünüyor.

Kaynak: TheStreet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.