Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araştırmacılar, Elon Musk Yönetiminde ki Twitter'da Nefret Söyleminin En Yüksek Seviyeye ulaştığını açıkladılar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Araştırmacılar, Elon Musk Yönetiminde ki Twitter'da Nefret Söyleminin En Yüksek Seviyeye ulaştığını açıkladılar

Elon Musk Twitter'ı satın almadan önce, sosyal medya hizmetinde günde ortalama 1.282 kez Siyahi Amerikalılara yönelik hakaretler yer alıyordu. Milyarder Twitter'ın sahibi olduktan sonra günde 3.876 defaya fırladı.

AA14P95T.img?w=768&h=432&m=6&x=752&y=194

Bay Musk görevi devralmadan önce Twitter'da günde ortalama 2.506 kez gey erkeklere yönelik hakaretler görülüyordu. Daha sonra kullanımları günde 3.964 defaya yükseldi.

Ve Yahudilere veya Museviliğe atıfta bulunan antisemitik gönderiler, Bay Musk'ın siteyi satın almasından sonraki iki hafta içinde yüzde 61'den fazla arttı.

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi, Karalama Karşıtı Lig ve çevrimiçi platformları inceleyen diğer gruplardan alınan bu bulgular, Bay Musk'ın şirket için 44 milyar dolarlık anlaşmasını tamamlamasından bu yana Twitter'daki konuşmaların nasıl değiştiğine dair bugüne kadarki en kapsamlı resmi sunuyor. Ekim sonunda. Rakamlar nispeten küçük olsa da, araştırmacılar artışların alışılmadık derecede yüksek olduğunu söyledi.

Konuşmadaki değişiklik, Bay Musk yönetimindeki hizmette yapılan bir dizi değişikliğin yalnızca görünen kısmı. ABD hükümetinin IŞİD'i bir terör grubu olarak sınıflandırmasının ardından yasaklanan ve kendilerini İslam Devleti'nin bir parçası olarak tanımlayanlar gibi Twitter'ın düzenli olarak kaldırdığı hesaplar büyük bir hızla geri geldi. Aşırı sağcı geniş bir komplo teorisi olan QAnon ile ilişkili hesaplar, Twitter'da doğrulanmış statüsü için ödeme yaptı ve aldı, bu da onlara bir meşruiyet parıltısı verdi.

AA14PuXz.img?w=768&h=432&m=6

Araştırmacılar, bu değişikliklerin endişe verici olduğunu belirterek, ana akım bir sosyal medya platformunda bu kadar kısa bir süre içinde nefret söyleminde, sorunlu içerikte ve önceden yasaklanmış hesaplarda bu kadar keskin bir artış görmediklerini sözlerine ekledi.

Center for Countering Digital Hate'in CEO'su Imran Ahmed, "Elon Musk, Twitter'ın işletmeye açık olduğu her türden ırkçı, kadın düşmanı ve homofobik kişiye Yarasa Sinyali gönderdi" dedi. Buna göre tepki gösterdiler” dedi.

Bir yorum talebine yanıt vermeyen Musk, çevrimiçi sınırsız tartışmalara inanan bir "ifade özgürlüğü mutlakçısı" olduğunu dile getirdi. Şiddeti kışkırtabilecek tweet'leri yasaklanan eski Başkan Donald J. Trump'ın geri dönmesine izin vererek Twitter'ın uygulamalarını elden geçirmek için hızla harekete geçti. Geçen hafta, Bay Musk, Twitter'ın önceki liderliğinin askıya aldığı hesaplar için yaygın bir af önerdi. Ve Salı günü, Covid yanlış bilgilendirmesine karşı bir politikanın uygulanmasına son verdi.

Ancak Bay Musk, onun gözetiminde Twitter'da nefret söyleminin arttığı iddialarını yalanladı. Geçen ay, "nefret söylemi izlenimlerinin" göreve geldiğinden bu yana üçte bir oranında düştüğünü gösterdiğini söylediği aşağı yönlü bir grafiği tweetledi. Nefret söylemini nasıl ölçtüğüne dair temel rakamlar veya ayrıntılar sağlamadı.

Perşembe günü Musk, Ekim ayında antisemitik bir tweet nedeniyle bir süreliğine kısıtlanan Kanye West'in hesabının, Ye olarak bilinen rapçinin Davut Yıldızı'nın içindeki bir gamalı haç görüntüsünü tweetlemesinin ardından süresiz olarak askıya alınacağını söyledi. . Cuma günü Bay Musk, Twitter'ın her hafta "nefret söylemi izlenimleri" yayınlayacağını söyledi ve Ye'nin antisemitik gönderileri nedeniyle geçen hafta nefret söyleminin arttığını söyleyen bir tweet ile anlaştı.

Twitter'ın içeriğindeki değişikliklerin yalnızca toplumsal etkileri olmakla kalmaz, aynı zamanda şirketin kâr hanesini de etkiler. Twitter'ın gelirinin yaklaşık yüzde 90'ını sağlayan reklamverenler, Bay Musk'ın altında nasıl ilerleyeceğini görmek için beklerken platformdaki harcamalarını azalttı. Bazıları, platformdaki tartışmaların kalitesinin düşeceğinden endişe duyduklarını söylediler.

Çarşamba günü Twitter, reklamverenlere çevrimiçi güvenliğe olan bağlılığı konusunda güvence vermeye çalıştı. Şirket bir blog gönderisinde "Marka güvenliği yalnızca insan güvenliği en yüksek öncelik olduğunda mümkündür" diye yazdı. "Bütün bunlar bugün geçerli olmaya devam ediyor."

Bir AB'ye göre, reklamverenlere yapılan çağrı, Bay Musk ile Avrupa Birliği'nin dijital şefi Thierry Breton arasında içerik denetimi ve düzenlemeyi tartıştıkları bir toplantıyla aynı zamana denk geldi. sözcü Bay Breton, sosyal platformların çevrimiçi zararı azaltmasını veya para cezaları ve diğer cezalarla karşı karşıya kalmasını zorunlu kılan bir Avrupa yasası olan Dijital Hizmetler Yasasına uyması için Bay Musk'a baskı yaptı.

Sözcü, Bay Breton'un gelecek yılın başlarında Twitter'ın San Francisco genel merkezini ziyaret ederek içeriği denetleme ve dezenformasyonla mücadele etme becerisine yönelik bir "stres testi" gerçekleştirmeyi planladığını söyledi.

Twitter'da araştırmacılar, nefret söylemi, Yahudi karşıtı gönderiler ve diğer rahatsız edici içerikteki artışın Bay Musk hizmetin içerik kurallarını gevşetmeden önce başladığını söyledi. Bu, başka bir dalgalanmanın gelebileceğini gösterdi, dediler.

Böyle bir durumda, Bay Musk'ın sorunlu konuşmalarla başa çıkmak için politikaları olup olmayacağı veya öyle olsa bile Twitter'ın ılımlılığa ayak uyduracak çalışanları olup olmadığı belli değil. Bay Musk, hizmetten taciz, dış müdahale ve dezenformasyonu ortadan kaldırmak için çalışanlar da dahil olmak üzere geçen ay şirket personelinin yarısından fazlasını işten çıkardı, kovdu veya istifalarını kabul etti. Twitter'ın güvenlik kurumu başkanı Yoel Roth da istifa edenler arasındaydı.

Anti-Defamation League, Twitter'a antisemitik tweet'leri düzenli olarak bildiren ve hangi gönderilerin kaldırıldığını takip eden şirketin, bildirdiği tweet'lerin yüzde 60'ı hakkında işlem yapmaktan yalnızca yüzde 30'a çıktığını söyledi.

Musk ile bir araya gelen İftira Karşıtı Lig'in başkan yardımcısı Yael Eisenstat, "Musk'a Twitter'ın yıllardır uyguladığı politikaları sürdürmekle kalmayıp, kaynakları bu politikalara ayırması gerektiğini tavsiye ettik" dedi. geçen ay. Sivil haklar gruplarının ve diğer kuruluşların tavsiyelerini almakla ilgilenmediğini söyledi.

Bayan Eisenstat, "Bugüne kadarki eylemleri, sivil toplum gruplarından öğrendiğimiz en iyi uygulamaları dahil ettiği şeffaf bir sürece bağlı olmadığını gösteriyor" dedi. "Bunun yerine ırkçıları, homofobikleri ve antisemitleri cesaretlendirdi."

Eylem eksikliği, terör gruplarıyla bağlantılı yeni hesaplara ve Twitter'ın daha önce yasakladığı diğer hesaplara kadar uzanıyor. Çevrimiçi platformları inceleyen bir düşünce kuruluşu olan Stratejik Diyalog Enstitüsü'ne göre, Bay Musk'ın kontrolü ele geçirmesinden sonraki ilk 12 gün içinde, önceki 12 güne göre yüzde 69 artışla IŞİD ile bağlantılı 450 hesap oluşturuldu.

Diğer sosyal medya şirketleri de içeriğin Twitter'da nasıl yönetildiği konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor.

Meta'nın güvenlik ekibinin iki üyesi, Facebook ve Instagram'ın sahibi olan Meta'nın geçen ay platformlarında Rusya ve Çin devlet destekli etki kampanyalarıyla ilişkili hesaplar bulduğunda Twitter'ı uyarmaya çalıştığını söyledi. halka açık konuşma yetkisi yoktur. Dış etki kampanyaları tipik olarak Facebook'taki sahte hesapları Twitter'a bağladığından, iki şirket sık sık bu konularda iletişim kuruyordu.

Ama bu sefer farklıydı. Meta çalışanları, Twitter'daki meslektaşlarına gönderilen e-postaların geri döndüğünü veya yanıtlanmadığını söyleyerek, bu işçilerin kovulmuş olabileceğini belirtti.

Kaynak: The New York Times

twitter-2815914.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.