Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

NASA, 'Ay Yüzeyi İnşa Sistemi' İçin ICON'a 57 Milyon Dolarlık Sözleşme Verdi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

NASA, 'Ay Yüzeyi İnşa Sistemi' İçin ICON'a 57 Milyon Dolarlık Sözleşme Verdi

Bu sabah yapılan bir basın açıklamasına göre, NASA'nın Küçük İşletme İnovasyon Araştırması (SBIR) programı, Ay yüzeyinde yollar, iniş pistleri ve patlama kalkanları gibi kritik uzay araştırmaları ve konut altyapısı inşa edebilecek bir inşaat alanını finanse edecek. Finansman alıcısı, karmaşık 3D baskıya önem veren bir inşaat teknolojisi şirketi olan ICON'dur.

AA14HyTy.img?w=768&h=431&m=6

SBIR'den yaklaşık 60 milyon $, ICON'un altyapı inşa etmek için yüzeyde bulunan yapı malzemelerini ve kaynakları kullanan dünya dışı cisimler - önce Ay ve nihayetinde Mars - üzerinde inşaat sahaları kurma çabası olan "Olympus Projesi"ne yönlendirilecek. 29 Kasım ICON basın açıklamasında şirket, projenin ilk aşamalarının Ay'ın yerçekimi simülasyonları ve Ay ana kaya örneklerinin mekanik testleri olduğunu belirtti.

ICON kurucu ortağı ve CEO'su Jason Ballard açıklamada, "Bu sözleşmenin nihai teslimi, insanlığın başka bir dünya üzerindeki ilk inşası olacak ve bu oldukça özel bir başarı olacak" dedi. Bu sözleşme ödülü, ICON'un Mars'taki bir yüzey habitatının ilk 3D baskılı görüntüsünü geliştirdiği NASA Uzay Teknolojisi Misyon Müdürlüğü için 2021 projesini takip ediyor.

AA14GVtq.img?w=768&h=431&m=6

Bu ayın başlarında NASA, bir mürettebat için tasarlanan bir geminin daha önce hiç gitmediği kadar uzaya çıkan Orion uzay aracının başarılı deneme lansmanını gördü. Fırlatma, son sınır keşfinde birkaç tarihi başarıya imza atacak olan Artemis görevinin bir parçası: Ay'daki ilk kadın, en derin insanlı uzay keşfi, en hızlı ve en sıcak insanlı gemi yeniden girişi ve - bir gün - ilk Mars yolculuğu .

ICON'lar gibi güvenli gezegen vücut yerleşimini araştıran projeler önce gerçekleşmelidir. ICON'a göre Olympus Projesi'nin amacı, radyasyona, göktaşlarına ve tehlikeli termal dalgalanmalara karşı istikrarlı, güvenilir bir koruma geliştirilmesini gerektiren "ayda daha uzun süreli yerleşim".

ICON, ABD ordusu için tamamen 3D baskılı evler ve daha katı konut projeleri dahil olmak üzere, projeye kapsamlı bir dünya tarafı gelişmiş inşaat deneyimi listesi getiriyor. ICON'a göre şirket, Austin, Teksas bölgesinde de 3D baskılı konutlardan oluşan bir topluluk üzerinde çalışıyor.

Kaynak: SlashGear

moon-415501.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.