Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Erkeklerde Yakın Zamandaki Fizyolojik Değişim Nedeniyle İnsan Yok Oluşu Kaçınılmaz Olabilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Erkeklerde Yakın Zamandaki Fizyolojik Değişim Nedeniyle İnsan Yok Oluşu Kaçınılmaz Olabilir

Erkekler tüm dünyada daha az sperm üretiyor. Human Reproduction Update akademik dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir araştırmaya göre, tüm demografik yapılardan erkekler sperm sayısında yeterince önemli bir azalma görüyor ve bilim adamlarının farkındalık yaratmasını istiyor. Bu azalma mevcut hızında devam ederse, insan soyunun tükenmesine yol açabilir.

Çalışma bir meta-analizdir, yani belirli bir fenomeni bilemek için diğer çalışmalardan ilgili verileri inceler. Bu durumda veriler, tüm ırkları ve etnik kökenleri açıklayan iki ayrı meta-analizde 1973'ten 2018'e kadar erkeklerin ortalama sperm sayılarını inceledi. Düşük sperm sayısı, insanların yok olmasına neden olabilir çünkü bu, eşlerinin hamile kalma olasılığının daha düşük olması ve dolayısıyla popülasyonun azalması anlamına gelir.

Araştırmaya göre, erkekler 1973'ten 1999'a kadar her yıl ortalama sperm sayısında genel olarak yüzde 1,2'lik bir azalma gördüler. Bu, 2000'den sonra hızlanarak yılda ortalama yüzde 2,6'ya çıktı. Bu kitlesel ölçekli bir fenomen olduğu için insan neslinin tükenmesi bir olasılık olsa da, sayıların bir bireyin azalmasından ziyade demografik ortalamayı yansıttığını not etmek önemlidir.

Bunun anlamı, bazı erkeklerin sperm sayıları sabit kalmış veya artmış olsa da, yeterince erkek bu azalmayı küresel bir fenomen olarak görmüştür. Bu sadece belirli demografik grupların başına gelmiyor, herkesin başına geliyor ve bu da küreselleşmiş bir amaca işaret ediyor. Çalışmanın arkasındaki araştırmacılar, bu potansiyel insan yok oluşu olayının neden olabileceğine dair cevaplar arayan bir politika çağrısında bulundu.

Düşük sperm sayısı genellikle daha geniş sağlık sorunlarının bir göstergesidir ve bu da araştırmacıları temel nedenleri bulmanın erkek sağlığının daha yakından incelenmesiyle bağlantılı olabileceği sonucuna varmasına yol açar. Kudüs İbrani Üniversitesi Hadassah Braun Halk Sağlığı Okulu'ndan baş araştırmacı Profesör Hagai Levine, "Tüm türler için daha sağlıklı ortamları teşvik etmek ve üreme sağlığımızı tehdit eden maruz kalma ve davranışları azaltmak için acilen küresel eylem çağrısında bulunuyoruz" uyarısında bulundu.

AA14Fho1.img?w=768&h=576&m=6

Birçok kentsel alanda aşırı nüfus endişesi ve küresel iklim değişikliğinin de insan neslinin tükenmesinde bir faktör olması nedeniyle, bazılarına doğurganlık çalışmaları gereksiz görünüyor. Pek çok doğurganlık tedavisi vardır ve bunların çoğu yumurtalara odaklanır, çünkü kadınlar yumurtaları erkeklerin sperm üretme hızından çok daha düşük oranda üretir. Sperm döllenmede kullanılmak üzere saklandı ve hatta laboratuvarlarda oluşturuldu ve erkekler çok fazla üretebildiğinden, neden daha fazla üretmediklerini anlamak bir öncelik gibi görünmüyor.

Bununla birlikte, söz konusu olan yalnızca doğurganlığın geleceği ve insan soyunun tükenmesinden kaçınmak değildir. Erkeklerin sperm sayısında bu azalmayı neden yaşadıklarını öğrenmek önemlidir çünkü bu durum erkek sağlığını başka şekillerde de etkiler. Düşük sperm sayısının bilinen bazı nedenleri arasında diyabet, depresyon, alkol, ilaçlar ve obezite sayılabilir.

O halde amaç, dünya insanlarının bu altta yatan nedenler için tedavi edilebilecekleri sağlıklı yaşamlar yaşayabilmelerini sağlamak kadar önemlidir. 1973'ten beri milyonlarca erkek çocuk doğdu ve bu altta yatan koşulların belirtileri olan sperm sayılarında daha keskin düşüşlere maruz kaldılar. Gelecekteki insan neslinin tükenmesi, temel nedenleri aramak için yeterli neden değilse, en azından bunu zaten dünyamızda bulunan erkekler için yapmalıyız.

Kaynak: Giant Freakin Robot

africa-7543367.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.