Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir İnsan Lav Gölüne Düştüğünde Ne Olur? Tüyler ürpertici Video Bunu Gözler Önüne Seriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bir İnsan Lav Gölüne Düştüğünde Ne Olur? Tüyler ürpertici Video Bunu Gözler Önüne Seriyor

Gece geç saatlerde yaptığınız müdahaleci düşünce seanslarınızdan biri, bir insan lavla temas ederse ne olacağını merak etmenize neden olduysa, yalnız değilsiniz. Eski bir video Twitter'da yeniden ortaya çıktı ve tam da bu yanıtı veriyor. Endişelenmeyin, bu klibin yapımında hiçbir insan zarar görmedi. Klip, Etiyopya'daki aktif bir yanardağ olan Erta Ale'ye atılan insan fizyolojisine benzer 30 kilogramlık bir organik atık demetini gösteren bir deneyi gösteriyor. Önce erimiş lav üzerinde oluşan katılaşmış kül kırılır ve ardından gerçek kaos başlar. Lav gölüne giren organik madde, çeşme kabarcıklarının patlamasına neden olur ve büyümeye devam eder. Buraya bir göz atın:

Organik atık yığınını yanardağa atan kişi sosyal medya kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Kelebek etkisine baktıklarında bunun iyi bir fikir olmadığından emindiler. Birçoğu, böyle bir kaosu başlatmaya ne gerek olduğunu sorguladı. Bir Twitter kullanıcısı, "Vay canına, bu bir marş tabancasıymış gibi hayatım boyunca koşardım" diye yazdı.

Orijinal video, 10 yıl önce YouTube kanalı Photovolcanica tarafından yayınlandı. Organik atığın da su içerdiğini ve bu nedenle bir insanın lava düşmesine benzer bir tepkiyi tetiklemesinin bekleneceğini açıkladılar. Ayrıca, yüksek yoğunluğu nedeniyle, bir kişinin genellikle lav yüzeyinde kalmasının beklendiğini açıkladılar. Elbette profesyonel ısıya karşı koruyucu giysilerle belirli lav türleri üzerinde kısa süreli yürümek de mümkündür. Bununla birlikte, video yüksekten düşmeyi gösterdiğinden, kişi gölün kabuğunu delip içine dalabilecektir.

Erta Ale, nispeten sıvı bazaltik lav içerdiğinden, gerçekten de nadir bulunan bir volkandır. Bu tür göllere sahip sadece birkaç volkan vardır.

Kaynak: News 18

volcano-7396466.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.