Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da FDA, doz başına 3,5 milyon dolarla şimdiye kadarki en pahalı ilacı onayladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da FDA, doz başına 3,5 milyon dolarla şimdiye kadarki en pahalı ilacı onayladı

CHICOPEE, Mass. (WWLP)- FDA, bugüne kadar piyasadaki en pahalı ilacı onayladı. Hemgenix olarak bilinen ilaç, doz başına 3,5 milyon dolara mal oluyor ve nadir bir hastalık olan Hemofili B hastalarına veriliyor.

AA14C3vN.img?w=768&h=512&m=6

Hemofili B, Protein IX adı verilen bir proteinin yetersiz miktarda alınmasından kaynaklanan kan pıhtılaşma bozukluğunun daha nadir görülen şeklidir. Hemofili B hastalarının çoğu erkektir ve yaklaşık her 40.000 kişiden 1'inde bu bozukluk vardır. Kadınlar genellikle taşıyıcıdır, semptom göstermezler, ancak hastalığı çocuklarına geçirirler.

Küçük kesikler veya morluklar yaşamı tehdit edebilir ve birçok insan ciddi kanamayı önlemek için haftada bir veya daha fazla tedaviye ihtiyaç duyar. Tedavi edilmediği takdirde, beyin de dahil olmak üzere eklemlere ve iç organlara sızan kanamalara neden olabilir.

Şu anda hastalar, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve kanamayı önleyen bir proteinin sık, pahalı IV'lerini alıyor. Hemgenix, IV infüzyon yoluyla tek dozda verilen bir gen terapisi ilacıdır.

Doktor Peter Marks, "Hemofili için gen tedavisi yirmi yılı aşkın süredir ufukta görünüyor. Hemofili tedavisindeki ilerlemelere rağmen, kanama bölümlerinin önlenmesi ve tedavisi bireylerin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir" dedi. ., FDA'nın Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi direktörü.

HEMO2.jpg?VersionId=2UdpGJMK4RQmqYTbrFhn

İlaç üreticisi CSL Behring, FDA onayından kısa bir süre sonra 3,5 milyon dolarlık fiyat etiketini açıkladı ve ilacının nihayetinde sağlık bakım maliyetlerini azaltacağını, çünkü hastaların daha az kanama olayı yaşayacağını ve daha az pıhtılaşma tedavisine ihtiyaç duyacağını söyledi. Fiyat, 2 milyon doları aşan diğer birkaç gen terapisinin fiyatını aşıyor gibi görünüyordu.

ABD'deki çoğu ilaç gibi, yeni tedavinin maliyetinin çoğu - özel planlar ve hükümet programları dahil - hastalar tarafından değil sigortacılar tarafından ödenecek.

Hemofili B'ye sahip olan ünlü kişiler arasında, 1918'de Rus Devrimi'nin başlangıcında ailesinin geri kalanıyla birlikte öldürülen Rus Çarı II. Nicholas'ın talihsiz tek oğlu Alexei Nikolaevichm yer alır. "Kleopatra" ve "1984" gibi filmlerde rol alan Richard Burton, hemofili hastası olduğunu kamuya açıklayan ilk aktörlerden biriydi.

Kaynak: DC News Now

virus-5741636.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.