Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir Kadın Chichén Itzá Piramidine Saygısızlık Etti ve İnsanlar Buna Çok Büyük Tepki Verdi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bir Kadın Chichén Itzá Piramidine Saygısızlık Etti ve İnsanlar Buna Çok Büyük Tepki Verdi

"Ne düşünüyorlardı"nın yine başka bir bölümünde 15674 numaralı sergiyi sergiledik: Yucatán'ın Chichén Itzá'sına büyük ölçüde saygısızlık eden bir kadın. Kimsenin bilmediği nedenlerle (neden? porque?) bir Maya piramidine izinsiz girdi ve etrafındaki herkesi kızdırdı.

Bu nedenle Maya piramitlerini veya atalarını küçük düşürmezsiniz.
TikToker @angelalopeze tarafından yayınlanan ve artık viral olan bir videoda gösterildiği gibi, tam da bu nedenle "tarihi Maya piramitlerine saygısızlık etmiyorsunuz" - çünkü insanlar sizi haklı olarak yerinize koyacaktır. Ve ataların sizin için planladıklarına başlamayalım bile!

Video, sarışın bir kadının yasak olan Chichén Itzá'nın antik Kukulcán Tapınağı'nın yan tarafına nasıl tırmandığını gösteriyor. Piramidin kenarını tırmanıyor, tepeye ulaşıyor ve hatta binanın içine giriyor gibi görünüyor. Dışarı çıktığında, yapının etrafında bir kalabalık oluştu ve sayısız insan "Dışarı", "Onu kilitleyin" ve "Hapishaneye!"

Garip bir şekilde, isimsiz kadın rahatsız görünmüyor - aslında, kalabalık için dans ediyor ve aşağı inmek için tatlı zamanını alıyor. Etrafında toplanan insan sayısı etkileyici ve bu kutsal yeri ne kadar çok insanın umursadığının bir kanıtı.

Bu noktada, öfkeli kalabalığın arasından geçerek Meksika arkeoloji sahasından ayrılan kadının yüzündeki korkuyu görebilirsiniz. Tanrıların onurunu lekelemenin (ve tabii ki diğer turistleri sinirlendirmenin) karşılığı bu.

Videoya göre, birçok kişi ona su ve plastik şişeler fırlatırken kadın kalabalığın arasından yürüdü. Diğerleri ona bağırırken insanlar kaydetmeye devam etti.

Videonun orijinal afişinde "Bu çok saygısızca... Meksikalı halkıma bulaşma 🇲🇽" yazıyordu ve daha fazla anlaşamadık.

Zaman değişti… ve iddiaya göre Chichén Itzá'nın kuralları da değişti
Bu arada, bazı insanlar piramidin yukarısına "bir noktada nasıl tırmanabileceğinizi" konuşmak için yorum bölümüne gittiler. Bir yorumcunun yazdığı gibi, "Ben... Çocukken oraya tırmanmam gerekiyordu, o zamanlar... oraya çıkmanıza izin veriyorlardı ama sanırım şimdi burası çok hassas ve korunması gerekiyor." Yine de bu eylem şu anda bir nedenden dolayı yasaklanmıştır, çünkü tarihi alanı korumak kültürümüz için - gelecek yıllar için çok önemlidir.

Bir TikTok kullanıcısının açıkladığı gibi, "'Pekala, daha önce tırmanmanıza izin verildi' diyen insanlar, onu durdurdular çünkü… temellere zarar verdi. Ben şahsen Chichen Itza'yı korumayı tercih ederim." Aynı! Başka bir kullanıcı, insanların neden en başta tırmanmak istediğini sorguladı. “Çok dik ve tarihi. Tek bir hatadan bahsediyorum ve düşerek ölüyorlar.”

Ve lanetlenmiş olabilirsin, bu yüzden hayır, teşekkürler!

Instagram hesabı @perolike videoyu yeniden yayınladı ve yorumlar bizi yerde yuvarladı diyelim. Bir IG kullanıcısı "Ay Karencita" yorumunu yaparken, bir başkası "K'uk'ulkan onu yakalamak üzere..." diye yorum yaptı. Yine başka bir kişi, kalabalığın tepkisinin "tanrıların yapabilecekleriyle karşılaştırıldığında hiçbir şey 😳" olduğuna dikkat çekti. bir başkası bunun "gerçekleşmeyi bekleyen bir lanet" olduğunu söyledi.

Kaynak: mitú Editorial

pyramid-931742.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.