Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Trump Ailesinin En Yeni Ortakları: Orta Doğu Hükümetleri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Trump Ailesinin En Yeni Ortakları: Orta Doğu Hükümetleri

Washington — WASHINGTON — Eski Başkan Donald J. Trump, geçen hafta New York'taki Trump Tower'daki ofisine kısa bir süreliğine döndüğünde, oğlu Eric Trump ve Suudi Arabistanlı bir emlak şirketinin üst düzey yöneticisiyle bir anlaşma imzalamak üzere ona katıldı. yeni başlattığı başkanlık kampanyası için yeni çıkar çatışması soruları.

AA14lgiR.img?w=768&h=432&m=6

Anlaşma, Umman'da 4 milyar dolarlık bir gayrimenkul projesinin parçası olarak Trump markalı bir otel, villalar ve bir golf sahası inşa etmeyi planlayan bir Suudi emlak şirketi ile yapıldı. Anlaşma, Bay Trump başkan seçilene kadar Trump aile şirketi için popüler olan bir uygulamayı sürdürüyor: Cömert bir lisans ücreti karşılığında denizaşırı bir projenin marka haklarını satıyor.

Ancak bu projeyi olağandışı yapan - ve bu en yeni işlemle ilgili soruları kesinlikle yoğunlaştıracak - şey, Bay Trump'ın Suudi şirketiyle iş birliği yaparak aynı zamanda Umman hükümeti tarafından desteklenen bir projenin parçası haline gelmesidir.

The New York Times'tan The Morning bültenine kaydolun

Anlaşma, Beyaz Saray'ı tekrar kazanmayı uman eski bir başkan olarak Bay Trump'ı, Yemen'deki savaşı sona erdirmeye çalışma ve diğer önemli dış politika da dahil olmak üzere ABD ile karmaşık ilişkileri olan bir yabancı hükümet ortağıyla etkili bir şekilde bırakıyor. Washington için gündem maddeleri.

Bay Trump'ın imzaladığı anlaşma, arazinin sahibi Umman hükümeti ile işbirliği içinde projeye liderlik eden Suudi merkezli emlak şirketi Dar Al Arkan ile yapıldı. Bu, bir Orta Doğu hükümetiyle doğrudan mali bağları olan Bay Trump ve ailesi arasında yakın zamanda imzalanan ikinci anlaşma.

Trump Organizasyonu, New Jersey ve Florida'daki aileye ait golf kulüplerinde Suudi hükümeti destekli LIV Golf turnuvalarına da ev sahipliği yaptı. Suudi hükümetinin 620 milyar dolarlık Kamu Yatırım Fonu, daha sonra Miami'deki Trump National Doral ve New Jersey'deki Trump National Golf Club Bedminster gibi mekanlara bu yıl iki turnuvasına ev sahipliği yapması için ödeme yapan LIV Golf girişimini finanse etti.

Bay Trump'ın damadı Jared Kushner dahil olmak üzere Trump yönetiminin, Bay Trump'ın Beyaz Saray'daki görev süresi boyunca Suudi Arabistan ile yakın bağları vardı. Bay Kushner ayrıca Suudi hükümetinden yeni kurduğu özel sermaye şirketi Affinity Partners'a 2 milyar dolarlık bir yatırımla mali destek aldı.

Başkan seçilmeden önce, Bay Trump ve ailesi, Trump adını Endonezya, Türkiye, Filipinler, Dubai, Hindistan, Panama ve Kanada gibi yerlerde lisanslamak için anlaşmalar imzaladı ve İskoçya ve İrlanda'da golf tesislerine sahip. Dubai'de 2005 yılında duyurulan planlanan bir gökdelen anlaşması, Dubai hükümeti kontrolündeki emlak şirketi Nakheel'i içeriyordu. Ama sonunda bu projeden vazgeçildi.

Bay Trump'ın 2015'te başkanlık yarışına girmesinden sekiz ay önce, aile şirketi adını Azerbaycan'ın Bakü kentinde 33 katlı bir otel için ruhsatlandırmayı planladığını duyurdu ve oradaki ortak bir hükümet bakanının oğluydu. Bu proje de nihayetinde terk edildi.

Ancak, The New York Times tarafından yapılan işlemlerin incelemesine göre, başka yerlerde, Trump Organizasyonunun dış anlaşmaları genellikle doğrudan yabancı bir hükümetin mali rolünü veya en azından doğrudan yabancı hükümet finansmanının veya büyük bir arazi katkısının kamuoyu tarafından kabul edilmesini içermiyordu.

Bay Trump'ın Beyaz Saray'da bulunduğu süre boyunca, Washington'daki Trump International Oteli, Bay Trump ile planlanan toplantılar için şehirdeki delegasyonlar da dahil olmak üzere yabancı hükümet yetkilileri için sık sık bir varış noktasıydı. Eski muhasebe firmasının Kongre'ye devrettiği belgelere göre, Malezya, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Çin hükümetlerinin her biri otelde para harcadı. House müfettişlerinin tahminine göre, otel 2017'den 2020'ye kadar yabancı hükümetlerden 3,75 milyon dolardan fazla para aldı.

Trump Organizasyonu, bu otel konaklamalarından elde edilen tüm karı Hazine Bakanlığına yıllık gönüllü ödemeler yoluyla ödediğini iddia etti.

Ancak, Trump Örgütü'nün yabancı hükümetler tarafından sağlanan arazi veya finansal sermayeden yararlandığı bu yeni anlaşma, Bay Trump'ın Beyaz Saray adayı ve iş yöneticisi olarak ikili rollerini sürdürmesi nedeniyle yalnızca bir çıkar çatışmasının ortaya çıkma potansiyelini artırıyor. etik hukukçular dedi.

Louis'deki Washington Üniversitesi'nde hukuk profesörü olan Kathleen Clark, "Bu, Trump'ın geçmiş veya gelecekteki siyasi güç karşılığında kişisel bir mali çıkar elde etmesinin bir başka örneğidir" dedi. “Suudiler ve Umman hükümeti, Trump'ın yeniden başkan olması durumunda, Trump'a bu lisans anlaşmasını vermenin gelecekte kendilerine fayda sağlayacağına inanıyor olabilir. Bu anlaşma, Trump'ın gözüne girmelerini sağlamanın bir yolu olabilir."

Umman'daki Aida projesi, Umman hükümetine ait bir turizm acentesi olan Omani Development and Tourism Şirketi tarafından kontrol edilen arazide, Umman Denizi'ne bakan bir dizi tepede, başkent Maskat'ın 20 dakika dışında inşa edilecek. 3 bin 500 lüks villa, toplam 450 odalı iki otel ve bir golf sahasının yanı sıra çeşitli restoran ve mağazaları içerecek.

Proje, hükümetin yeni oteller, golf sahaları ve diğer turistik yerler inşa ederek küçük ulusun ekonomisini çeşitlendirmeye çalışmak için Umman Vizyonu 2040 olarak adlandırdığı şeyin bir parçası. Umman'daki yetkililer ve Suudi Arabistan'ın en büyük emlak şirketlerinden biri olan Dar Al Arkan'ın temsilcileri Pazar günü proje hakkında yorum yapma talebine yanıt vermedi.

Amerika Birleşik Devletleri ile Umman arasındaki ilişkiler, Bay Trump'ın görev süresi boyunca Suudi Arabistan ile olduğu kadar sıcak değildi. Umman, diğer Orta Doğu ülkeleri ile İsrail arasındaki ilişkileri normalleştiren İbrahim Anlaşmaları adlı anlaşmayı imzalamayı reddetti.

Riyad merkezli Dar Al Arkan'ın yöneticileri, Pazar günü Umman'daki yeni proje için Trump Organization ile yapılan anlaşmayı teyit eden bir haber bülteni gönderirken, aynı zamanda Bay Trump ve Eric Trump'ın New York'taki Trump Tower'da Dar Al yöneticileriyle fotoğraflarını dağıttı. Arkan.

Bay Trump, başkan seçildiğinden beri, yeni bir aile emlak anlaşmasındaki rolünü ilk kez duyurdu. Trump ailesi, Bay Trump seçildikten sonra yeni uluslararası anlaşmalar imzalamayı bıraktı. Umman'daki Suudi ortakla yapılan emlak anlaşması, Beyaz Saray'dan ayrıldığından beri ilk kez yapılıyor.

Anlaşma imzalama etkinliğine katılan Dar Al Arkan Global'in CEO'su Ziad El Chaar, Trump ailesinin Dubai'deki ortağı Damac Properties'de çalışıyordu ve burada aile, adını Trump International Golf olarak bilinen şeye lisansladı. DAMAC Hills'te, çimenli yolların bitişiğindeki kapılı bir site olan Club Dubai ve Trump Estates.

Bay El Chaar Pazar günü yaptığı açıklamada, "Trump ile olan ilişkinin Aida'nın güzelliğini daha da artıracağından ve dünyanın dört bir yanından olağanüstü bir projenin parçası olmak isteyen yatırımcıları çekeceğinden eminiz" dedi.

Eric Trump yaptığı açıklamada, aile şirketinin yeni anlaşmanın bir çatışmayı temsil ettiğine inanmadığını ve babasının göreve geldiği zamandan beri bu tür çatışmaların önüne geçmek için çalıştıklarını söyledi. Pazar günü yaptığı açıklamada, "Bu inanılmaz konumda golf ve otel portföyümüzü genişletmekten heyecan duyuyoruz" dedi. "Olağanüstü bir proje olacak"

Eski Başkan Trump'ın kampanyasının sözcüsü Steven Cheung, Umman anlaşmasına veya Bay Trump'ın artık işine daha fazla karışıp karışmayacağına ilişkin soruları Biden yönetimine saldıran bir açıklamayla yanıtladı.

Umman anlaşması, tam da Bay Trump, Beyaz Saray için üçüncü kampanyasını başlatırken duyuruldu ve Trump ailesi ve Bay Trump'ın kendisi, vergi kaçakçılığı suçlamaları da dahil olmak üzere bir dizi hukuk ve cezai soruşturmanın hedefi olurken. Trump Organizasyonu ve uzun süredir hizmet veren baş finans sorumlusu Allen H. Weisselberg.

Şirket hüküm giyerse, para cezaları ve bir suçluyla iş yapmaktan çekinebilecek borç verenler ve iş ortaklarından olası geri tepmelerle karşı karşıya kalacak; bir mahkumiyet, Bay Trump için yeni siyasi zorluklar da sunabilir. Ancak vergi kaçakçılığı davasında mümkün olan en yüksek ceza, şirket için küçük bir miktar olan yalnızca 1,62 milyon dolardır. Bay Trump, 2021'in başlarında Beyaz Saray'dan ayrılırken sunduğu en son mali ifşa raporunda, en az 1,3 milyar dolar değerinde varlık bildirdi.

Kaynak: The New York Times

trump-2387091.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.