Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni Araştırma Gösteriyor ki E-sigaralar ve marijuana kalbi geleneksel sigaralar gibi etkileyebilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yeni Araştırma Gösteriyor ki E-sigaralar ve marijuana kalbi geleneksel sigaralar gibi etkileyebilir

SAN FRANCISCO (KRON) - Kaliforniya Üniversitesi San Francisco araştırmacıları tarafından yapılan yeni bir araştırma, e-sigara ve esrarın kalp üzerinde geleneksel tütün sigaralarının olumsuz etkilerine benzer zararlı etkileri olduğuna dair kanıtlar buldu.

AA149mkb.img?w=768&h=432&m=6

Araştırmacılar, nikotin buharları ve kenevir ürünlerinin son yıllarda popüler hale geldiğini çünkü halkın bunları sigara içmekten daha az zararlı olarak algıladığını açıkladı. Ancak yeni bulgular, görünüşte "daha güvenli" olan bu maddelerden kaynaklanan sağlık risklerine ışık tutuyor.

Heart Rhythm dergisinde Salı günü yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, hepsi anormal kalp ritimlerine kapı açıyor.

UCSF Kardiyoloji Bölümü'nde doktora sonrası akademisyen olan baş yazar Dr. Huiliang Qiu, bir basın toplantısında, "Sigaraların, e-sigaraların ve esrarın kalbin elektriksel aktivitesine, yapısına ve sinirsel düzenlemesine büyük ölçüde müdahale ettiğini bulduk" dedi. serbest bırakmak. "Genellikle, herhangi bir tek değişiklik aritmi hastalığına yol açabilir. Ne yazık ki, kalp üzerindeki bu olumsuz etkiler oldukça kapsamlıdır.”

Araştırmacılar, iyi çalışması için kalbin kanı verimli ve doğru zamanlamayla pompalaması gerektiğini açıkladı. Bu hayati organ, sinirlerimiz sayesinde kendi elektrik kontrol sistemi ile donatılmıştır. Kalbin herhangi bir bölümü bu elektrik sinyallerini düzgün bir şekilde işlemezse, organın diğer bölgelerinin asenkron hareket etmesine neden olabilir, yani tek bir verimli pompa gibi çalışmak yerine birbirleriyle savaşırlar.

Araştırmacılara göre bu, yaşamı tehdit edebilecek aritmilere yol açabilir.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, esrarın kalbin daha hızlı atmasına ve kan basıncının yükselmesine neden olabileceğini zaten belirtiyor. Ayrıca inme, kalp hastalığı veya diğer damar hastalıkları riskinde artışa yol açabilir.

UCSF'nin çalışmasının amacı, yeni tütün ürünleri veya esrar kullanımının proaritmik substrat gelişimine neden olup olmadığını ve sonunda aritmilere yol açıp açmadığını araştırmaktı.

Çalışma metodolojisini şöyle yazıyor: “Sıçanlar tütün dumanına maruz bırakıldı; esrar veya kanabinoidi azaltılmış esrar; elektronik sigara veya ısıtılmış tütün ürünlerinden aerosol; veya 8 hafta boyunca günde bir kez temiz hava. Tütün veya marihuana ürünlerine maruz kalan fareler, temiz hava negatif kontrol grubuna göre kademeli olarak artan sistolik kan basıncı, odacık genişlemesiyle azalan kardiyak sistolik fonksiyon ve azalan genel kalp hızı değişkenliği sergiledi.

“Tüm bu tütün ve esrar ürünlerinin benzer etkilere sahip olması dikkat çekicidir. Ve asıl çarpıcı olan, buna günde tek bir gerçekçi sigara/elektronik sigara seansının neden olması," dedi kıdemli yazar, PhD, UCSF kardiyoloji profesörü Matthew Springer.

Springer, "Sonuç olarak, e-sigaralar, IQOS ve marihuana sigaraları, tütün içmenin potansiyel zararlı etkilerinin çoğunu hala içeriyor" dedi, "Bu ürünlerin hiçbirinin sigara içmenin zararsız bir ikamesi olduğu varsayılmamalıdır."

Bu sonuçlar, esrar ve e-sigara kullanıcılarında kalp ritmi bozukluklarına ilişkin önceki araştırmalarla tutarlı olsa da, sonuçlarda sınırlamalar olduğunu da sözlerine ekledi. Springer, bu çalışma için kullanılan farelere işaret ediyor ve onları "iyi bir model" olarak nitelendiriyor, ancak "insanlar üzerindeki etkiler hakkında yalnızca fare çalışmalarından kesin sonuçlara varılamayacağını" belirtiyor.

Çalışma California Tütünle İlgili Hastalık Araştırma Programı, Amerikan Kalp Derneği, FDA Tütün Ürünleri Merkezi, Ulusal Kalp Enstitüleri ve diğer ortaklar tarafından finanse edildi.

Kaynak: DC News Now

e-cigarette-1301670.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.