Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Erkekler Neden Tırnaklarını Siyaha Boyar? - 9 Şaşırtıcı Neden


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Erkekler Neden Tırnaklarını Siyaha Boyar? - 9 Şaşırtıcı Neden

Bazıları için erkeklerin siyah oje sürmesi nadirdir. Ancak, günümüzde hiç de alışılmadık olmadığını bilmek sizi şaşırtacaktır.

Tırnakları siyaha boyamak, giderek daha fazla insan bu büyüyen trende girdikçe on yıl içinde popülaritesini artırdı; özellikle erkekler birkaç nedenden dolayı siyah oje sürerler.

Tırnaklarını siyaha boyayan erkekler, bir ifade biçimi veya açıklama, bir moda akımı, sosyal bir amaca destek veya sadece zevk için olabilir.

Bazı erkekler cinselliklerini ve cinsiyet kimliklerini ifade etmek için tırnaklarını siyaha boyarken, bazı erkekler tırnaklarına ekstra koruma sağlamak için siyah oje kullanır.

Sebep ne olursa olsun, bir erkeğin oje sürmesinde kesinlikle yanlış bir şey yoktur. Çok uzun bir süre toplum, tırnak cilasının sadece kadınlar için olduğu şeklindeki sınırlayıcı inançta yaşadı.

Ancak bu on yılda, bu cinsiyet klişeleri kırıldı ve şimdi erkekler tırnaklarını boyayarak kendilerini ifade etmekte daha özgürler.

AA1485Jg.img?w=625&h=417&m=6

ERKEKLER NEDEN TIRNAKLARINI SİYAH BOYARLAR?

Siyah cila giymek farklı anlamlara gelebilir; Gotik hayranların tırnakları için bu rengi kullandıklarını sık sık görüyoruz, ancak siyah oje kullanmak son yıllarda erkekler ve kadınlar için bir moda ifadesi haline geldi.

Peki, tırnak renginde neden siyah popüler bir seçimdir? İnsanların siyah ojeli tırnaklara takıntılı olmasının pek çok nedeni var. Birincisi, siyah en koyu renktir - bu sebep tek başına bu rengi diğerlerinden farklı kılar.

Siyah renk pek çok rengi tamamlar ve siyahı seçerek farklı renk tonları arasında ayrım yapmakla zaman kaybetmek zorunda kalmazsınız.

Nesneleri ve ayrıntıları kolayca gizleyebilir ve bakımı kolaydır; Çoğu erkek için, siyah ojeler gitmenin yolu. Diğer bir sebep de, siyah ojenin her kıyafetle uyum sağlaması ve daha havalı bir hava vermesidir.

ERKEKLERİN TIRNAKLARINI SİYAH BOYAMALARININ 9 NEDENİ

Erkeklerin tırnaklarını siyah oje ile boyama eğiliminde olmasının birkaç nedeni vardır. İşte çoğu erkeğin bu eğilimi takip etmesinin popüler nedenlerinden sadece birkaçı.

1. TOPLUMDAKİ STATÜ VEYA BAĞLILIK İFADESİ

Bazı erkeklerin toplumdaki statülerinin veya mensubiyetlerinin bir ifadesi olarak tırnaklarını siyaha boyadıklarını fark edeceksiniz; siyah oje süren bir adam, motorcu grubu veya rock grubu gibi belirli bir gruba ait olduğu anlamına gelebilir.

Başlangıçta siyah tırnaklar, goth kültürüyle ilişkili insanlar için bir şeydi, ancak bu eğilim, daha havalı bir estetik vermek için tırnaklarını siyaha boyayan rock ve roller arasında yaygın.

2. KEDER VEYA DEPRESYON İFADESİ

Siyah ojeler toplumdaki statüyü gösterebileceği gibi, bazı kültürlerde kişisel keder veya öfkenin de ifadesidir; erkekler, sevdikleri birini kaybetmenin yasını tuttuklarını göstermek için siyah oje sürerler.

Erkeklerin tırnaklarını siyaha boyamalarının bir başka nedeni de, LGBTQ topluluğuna destek gibi çeşitli sosyal nedenlerle yaslarını ve dayanışmalarını göstermektir.

3. ZEVK İÇİN SİYAH OJE SÜRÜYOR

Bir erkeğin tırnaklarını siyaha boyamasının bir başka nedeni de bundan zevk almasıdır; İster inanın ister inanmayın, bazı erkekler oje sürmekten en az kadınlar kadar hoşlanır ve gerçekten kim istemez ki?

Ojeyi izlemek, özellikle de uygulama sürecini izlemek tatmin edici. Bazı erkeklerin siyah oje sürmesinin bir başka nedeni de, onların ders çalışmaya veya iş yapmaya daha fazla konsantre olmalarına yardımcı olmasıdır. Bu henüz bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da, bunu doğrulayan bazı kişisel açıklamalar var.

4. MODA İÇİN SİYAH ÇİVİ TAKMAK

Modada, tırnakları siyaha boyamak hem kadınlar hem de erkekler için popüler bir trend haline geldi. Siyah oje herhangi bir kıyafetle kolayca uyum sağlar ve moda tasarımcıları, moda kıyafetinin estetiğini artırmak için siyah oje kullanır.

Ünlüler, özellikle rapçiler, bir moda ifadesi olarak tırnaklarını siyaha boyuyor ve bu, siyah tırnakları moda uzmanları arasında daha da popüler hale getirdi.

5. TIRNAK KORUMA İÇİN SİYAH TIRNAK TAKMAK

Bazı erkeklerin tırnaklarını siyaha boyamasının bir başka nedeni de tırnaklarını korumaktır. Gitaristler, enstrümanlarını çalarken daha güçlü olmaları için tırnaklarını siyaha boyarlar.

Siyah tırnaklar, normal tırnaklardan daha dayanıklıdır çünkü oje, tırnaklardaki fiziksel stres veya gerginliğe karşı ekstra koruma sağlar. Ayrıca kırılan tırnakların daha hızlı iyileşmesine ve iç tırnak yaralanmalarının örtülmesine yardımcı olur.

Tırnakları siyaha boyamanın bir diğer faydası da siyah tırnakların gitar çalarken ton kalitesini etkilemesidir.

6. TIRNAKLARI GİZLEMEK İÇİN SİYAH OJE SÜRMEK

Tıpkı siyah tırnakların tırnakları koruyabildiği gibi, bazı erkekler de gizlemek için tırnaklarının üzerine siyah oje sürmeyi tercih ediyor. Bu, tırnaklardaki herhangi bir kusuru gizlemek için özellikle yararlı olabilir.

Bir gitaristin tırnakları günlük kullanımdan siyaha dönebilir ve siyah oje boyamak bu renk değişikliğini gizleyebilir. Bazı erkekler de kırık tırnakları gizlemek için tırnaklarının üzerine siyah oje sürerler.

7. CİLALI ADAM HAREKETİNİ DESTEKLEMEK

#cilalıadam hareketi, herkesi çocuklara yönelik şiddete son vermeye teşvik eden bir kampanyadır. Bir destek gösterisi olarak, insanlar bir sohbet başlatmak ve kampanya için farkındalığı ve fonları artırmak amacıyla Ekim ayına bir çivi çakıyor.

Bu kampanyayı desteklemek için, bazı erkekler bir tırnağı veya tüm tırnaklarını siyaha boyamayı tercih ediyor, ancak herkes istediği oje rengini boyamakta özgür.

Geçtiğimiz yıllarda ünlülerin de söz konusu akıma katılmasıyla siyah tırnakların daha popüler hale gelmesinin nedenlerinden biri de budur.

8. CİNSEL İFADE

Tırnakları siyaha boyamak da bazı erkeklerin cinselliklerini ifade etmelerinin bir yoludur. Son yıllarda, LGBTQ topluluğunun üyeleri bu eğilimi dünyaya cinsiyetlerini ve akışkanlıklarını anlatmak için kullandılar.

Dahası, LGBTQ üyeleri, dünyanın kendilerine tüm cinsiyetlerin eşit derecede hak ettiği saygı ve kabulle davranması için bir çağrı olarak tırnaklarını siyaha boyuyor.

9. ZEHİRLİ ERKEKLİKLE MÜCADELE

Bazı erkekler, erkeksi olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımlamak için tırnaklarını siyaha boyar veya genel olarak tırnaklarını boyar. Uzun bir süre insanlar, erkeklerin ne yapması ve yapmaması gerektiğine dair sınırlayıcı toplumsal inançlara uymak zorunda kaldı.

Çoğu kültürde, tırnakları boyamak yalnızca kadınlar tarafından yapılır ve erkeklerin tırnaklarını boyaması tipik olarak yeterince erkeksi olmadıkları anlamına gelir. Toksik erkekliğin sınırlarını aşmak için bazı erkekler bilerek tırnaklarını boyuyor.

Heteroseksüel Erkekler Neden Tırnaklarını Boyarlar?

Günümüzde, tırnakları siyaha boyamak hem erkekler hem de kadınlar için yaygındır ve bazen ara sıra tırnakları siyah ojeli heteroseksüel bir adam görürsünüz.

Birini gördüğünüzde, adam çocuklara yönelik şiddeti sona erdirmek için bir kampanya olan #cilalı adam hareketine desteğini gösteriyor olabilir. Bu konuda bir sohbet başlatmak ve farkındalık yaratmak için tırnaklarını boyuyorlar.

Bazı heteroseksüel erkeklerin tırnaklarını siyaha boyamalarının bir başka nedeni de, tırnaklarını güçlendirmek ya da daha havalı bir estetik yaymak isteyen gitaristler olmalarıdır.

Heteroseksüel erkekler ayrıca yas dönemlerinde üzüntülerini veya depresyonlarını ifade etmek veya LGBTQ topluluğu üyelerine desteklerini göstermek için tırnaklarını siyaha boyarlar.

ERKEKLERİN TIRNAKLARINI SİYAH BOYAMASI TUHAF MI?

Bir erkeğin tırnaklarını siyah oje ile boyamasında kesinlikle yanlış bir şey yoktur. Makalede daha önce tartışıldığı gibi, erkekler birkaç nedenden dolayı tırnaklarını boyarlar.

Bu trendi takip etmek, bir grup ya da sosyal bir amaç için bir destek gösterisi olarak ya da sadece eğlenmek için yapılabilir.

Erkeklerin tırnaklarını siyah oje ile boyaması hiç de şaşırtıcı değil ve kesinlikle bunda tuhaf bir şey yok.

Kaynak: Womenio

green-1838142.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.