Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Consumer Report'a göre elektrikli araçlar, yeni teknolojileri nedeniyle daha az güvenilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Consumer Report'a göre elektrikli araçlar, yeni teknolojileri nedeniyle daha az güvenilir

Salı günü yayınlanan Tüketici Raporları sıralamasına göre, elektrikli araçlar bugün otomotiv endüstrisindeki en az güvenilir otomobil ve kamyonlar arasında yer alıyor.

Erken EV lideri Tesla hariç çoğu otomobil üreticisi, son yıllarda tamamen elektrikli modeller piyasaya sürdüğü için, tamamen elektrikli araçlarla ilgili güvenilirlik sorunları bekleniyordu.

Tüketici Raporları, 2023 model yılı araçların güvenilirliği hakkında tahminlerde bulunmak için 300.000'den fazla araç sahibiyle anket yaptı.

AA148UEV.img?w=768&h=402&m=6

Salı günü yayınlanan Tüketici Raporları sıralamasına göre, elektrikli araçlar bugün otomotiv endüstrisindeki en az güvenilir otomobil ve kamyonlar arasında yer alıyor.

Tüketici Raporlarına göre, hibrit ve gazla çalışan araba ve kamyonlarla karşılaştırıldığında, tamamen pille çalışan elektrikli araçlar, geleneksel tam boyutlu kamyonetler dışında en kötü performans gösteren segment oldu.

Tüketici Raporları otomobil testi kıdemli direktörü Jake Fisher, erken EV lideri Tesla hariç çoğu otomobil üreticisinin son yıllarda tamamen elektrikli modeller piyasaya sürmesi nedeniyle elektrikli araçlarla ilgili güvenilirlik sorunlarının beklendiğini söyledi. Şirketlerin güvenilirliği etkileyen sorunları çözmek için zamanları olmadığını söyledi.

Elektrikli otomobil alıcıları, teknolojiyi ilk benimseyenler olma eğiliminde olduğundan, otomobil üreticileri, modelleri aynı zamanda sorunlara yol açabilecek bir dizi başka özellikle de paketliyor.

Fisher, CNBC'ye verdiği demeçte, "Otomobil üreticileri, EV'leri denemek istedikleri yeni teknolojiler için teknolojik bir test ortamı olarak kullanıyorlar." "Bütün bu yeni teknolojiye sahip olarak, onlarla ilgili birçok potansiyel sorun var."

Tüketici Raporları, 2000'den 2022'ye kadar 300.000'den fazla araç sahibiyle anket yaptı ve bu verileri 2023 model yılı araçların güvenilirliği hakkında tahminler yapmak için kullandı.

Elektrikli modeller, sıralamada her zamankinden daha büyük bir paya sahip oldu. Eyalet ve federal teşvikler ve yeni çevre düzenlemeleri, büyük ölçüde ulaşımdan kaynaklanan hava kirliliğini azaltmaya çalışmak için ABD içinde ve dışında tamamen elektrikli arabaların daha fazla benimsenmesini teşvik etti.

ABD Çevre Koruma Ajansı'na göre, hibrit veya tamamen elektrikli bir aracın şarj edilmesi elektrik santralinde kirliliğe neden olabilir, ancak arabaları sürmekten kaynaklanan toplam emisyonlar benzinle çalışan arabalardan daha düşüktür. Nükleer, güneş ve rüzgar gibi temiz veya yenilenebilir kaynaklardan sağlanan güç arttıkça elektrikli araçlar da zamanla "daha çevreci" hale gelebilir.

Hibritler iyi performans gösterir

Rapor köklü bir geçmişe sahip 24 otomobil markasını kapsıyor. Rapordaki 275 modelden yedi markanın sadece 11'i tamamen elektrikli araçlardı. 2.000'den fazla Tesla aracının sahipleri araştırıldı.

Elektrikli araçlar listesinin başında, ortalamanın oldukça üzerinde olan Kia EV6 yer aldı. EV güvenilirlik sıralamasının en altında elektrikli Hyundai Kona yer aldı.

Pek çoğu son yıllarda piyasaya sürülen tam elektrikli araçlar, bu yıl listenin her zamankinden daha büyük bir bölümünü oluştursa da, pazarda hala küçük bir kesimi temsil ediyor.

Tamamen elektrikli araçların aksine, hibrit otomobiller ve kamyonlar çalışmada en güvenilir olanlar arasında yer aldı. Bunun nedeni büyük ölçüde Toyota Prius gibi birçok hibritin yıllardır piyasada olması ve bu nedenle otomobil üreticilerinin sorunları çözmeyi başarmış olmalarıdır.

Fisher, "Yeni teknolojiyi devreye soktuğunuzda, yeni şeyler denediğinizde ve kanıtlanmış teknolojiden saptığınızda, daha fazla sorun yaşarsınız" dedi.

Markalar için bu yılki güvenilirlik listesinin başında Toyota, Lexus, BMW, Mazda ve Honda yer aldı - hepsi de ortalama güvenilirliğin üzerinde. En güvenilir ilk 10 markanın yedisi Japon ve Koreli otomobil üreticilerindendi. Lincoln, bu yıl ilk 10 sıralamasında yer alan tek yerli marka oldu.

Bireysel araçların Tüketici Raporlarına göre sıralamaları hemen mevcut değildi.

Tesla

Genel bir marka olarak Tesla, güvenilirlik sıralamasında geçen yıla göre dört basamak yükseldi ancak ortalamanın altında kaldı. Güvenilirliği ortalamanın altında olan diğer markalar arasında Chevrolet, GMC, Volkswagen, Jeep ve Mercedes-Benz yer alıyor.

Fisher, Tesla'nın eski otomobil üreticilerine kıyasla elektrikli aktarma organları konusunda "göze çarpan" olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, Consumer Reports'ta otomatik veri analitiği program lideri Steve Elek'e göre Tesla sahipleri, tüm modellerde araçlarında gövde donanımı, boya ve döşeme ile ilgili sorunları bildirmeye devam ediyor.

AA148Bo3.img?w=768&h=402&m=6

Elek, Tesla'nın üst düzey sedanı Model S'nin direksiyon ve süspansiyon sorunları sergilediğini ve Model S ve Model Y crossover ticari araçlarının her ikisinin de klima ve ısıtma sistemlerinde sorun yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Tesla araçlarında bulunan orta dokunmatik ekran, Tesla Model S ve Model Y'de sorunlu olmaya devam etti.

Fisher, tarihsel olarak sorun yaşayan daha az Model X aracı satmanın da Tesla'nın sıralamasına yardımcı olduğunu söyledi. Tesla CEO'su Elon Musk, şahin kanatlı kapılara sahip bir SUV olan Model X'i, arabayı yapmak için gereken nispeten yüksek sayıda parça nedeniyle "Faberge yumurtası" ile karşılaştırdı.

Şirketin giriş seviyesi sedanı Model 3, ortalama güvenilirlik sıralamasına sahip tek Tesla olurken, Model S ve Model Y ortalamanın altında yer aldı.

Tüketici Raporları, analizinde Tesla'nın Otopilot'u gibi sürücü destek sistemlerinin güvenilirliğini derecelendirmedi.

Kaynak: CNBC

electric-2778403.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.