Zıplanacak içerik

Beyaz Teksaslı Öğretmenin Siyahi Öğrencilere 'Benim Irkım Üstün Olan' Dediği Video Yayınlandı

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Beyaz Teksaslı Öğretmenin Siyahi Öğrencilere 'Benim Irkım Üstün Olan' Dediği Video Yayınlandı

AA146Nzn.img?w=710&h=354&m=6

Teksas'ta bir ortaokulda, bir öğretmen ırkçılık ve ırksal üstünlük hakkında bir tartışma başlattığında bir konuşma kötüye gitti.

Beyaz öğretmen, diğer insanları ve kültürleri kendi kültürünün standartlarına göre değerlendirmeyi tanımlayan bir sıfat olan "etnosentrik" olduğunu iddia etti.

Texas ortaokul öğretmeni daha sonra Siyah öğrencilerden oluşan bir masaya bakarken 'Bence benim ırkım üstün olan' diyor.
Bohls Ortaokulundaki sohbetin nasıl başladığı belli olmasa da, bir öğrenci ne olacağını görmek için hemen o anı videoya çekmeye karar verdi.

Videoyu kaydeden kişi “peki beyaz hepsinden daha iyi mi?” öğretmen öğrencilere, bitirmesine ve söylemek istediği her şeyi söylemesine izin vermelerini söyledi.

"Bence herkes böyle düşünüyor ve bu konuda dürüst değiller," diyor.

Öğretmenleri ırkçı söylemler savururken olabildiğince sakin olan öğrenciler, her fırsatta ona meydan okur.

Başka bir öğrenci, "Yine de ırkçı değilim, her türden [insanı] severim" diyor.

Öğretmen kimseyi sevmediğini söylediğini hemen reddeder, ancak bir ırkın diğerinden üstün olduğuna inanmak ırkçılığın tanımıdır ve diğer ırkları küçük düşürür.

Başka bir öğrenci, muhtemelen video başlamadan önce yapılmış bir ifadeyi doğrulamaya çalışıyor ve burada öğretmen ırkçı olduğunu ortaya koyuyor.

Öğretmen, "Bence bu seviyede herkes ırkçıdır," diyor, bir kez daha asıl noktayı kaçırıyor gibi görünüyor.

İnancı, herkesin kendi bireysel ırkının üstün olduğuna inandığı, ancak ideolojisinin geçmişte getirdiği açık tarihsel imaları sildiği ilkesine dayanıyor gibi görünüyor.

Irkçı olduğunu kabul etmesi istendiğinde öğretmen "dürüst" olduğunu söylüyor ve "yeterince söyledim" diyerek kendisini ırkçı olarak tanımlamayı reddediyor.

Siyahi öğrencilerden biri, "Aslında sana bir süre saygı duydum, ama artık sana saygım kalmadı" diyor, "Evet, gerçekten, sana saygı duyduğumu sanmıyorum." onu [artık].”

Video kesilmeden önce öğretmen "daha fazla saygı duyman gerektiğini biliyorsun" diye karşılık vermeye hazır ve oradaki durum hakkında bildiklerimizi bitiriyor.

Bohls Ortaokulu öğretmeni idari izne ayrıldı.
Olayın ve videonun internette viral hale gelmesinin ardından öğretmen "uygunsuz konuşma" yaptığı gerekçesiyle idari izne çıkarıldı.

İnsan kaynaklarının KVUE aracılığıyla olayla ilgili bir soruşturma yürüteceğini ve bittiğinde sonuçları açıklayacağını iddia ettiler.

Pflugerville Bağımsız Okul Bölgesi müdürü Dr. Douglas Killian, olayla ilgili olarak 14 Kasım 2022'de çevrimiçi olarak yaptığı açıklamada bir güncelleme yayınladı.

Açıklamada, "14 Kasım Pazartesi sabahı itibariyle, söz konusu öğretmen artık Pflugerville ISD'de çalışmıyor ve aktif olarak yenisini arıyoruz" denildi.

"Bu konuşmanın temel inançlarımızla uyuşmadığını ve bölgemizin veya Bohls Ortaokulundaki kültürümüzün bir yansıması olmadığını yinelemek istiyoruz. Pflugerville ISD ve Bohls MS personeli, tüm öğrencilerimiz için kapsayıcı ve sıcak bir ortam yaratmak için birlikte çalışır. Danışma tartışması uygunsuz, yanlış ve kabul edilemezdi; ve bu tür bir etkileşime hiçbir PfISD okulunda müsamaha gösterilmeyecektir.”

Kaynak: YourTango

woman-6394977.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.