Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk, daha fazla personelin istifa etmesi ve üst düzey yetkilerinin uyarı yayınlamaya devam etmesi halinde Twitter'ın 'iflasla karşı karşıya kalabileceğini' söyledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk, daha fazla personelin istifa etmesi ve üst düzey yetkilerinin uyarı yayınlamaya devam etmesi halinde Twitter'ın 'iflasla karşı karşıya kalabileceğini' söyledi

Elon Musk, Twitter'ın iki hafta önce kontrolü ele geçirmesinden bu yana belki de en kaotik gününü yaşadığı için iflas etme olasılığını gündeme getirdi.

AA13ZNK8.img?w=768&h=432&m=6&x=388&y=155

Dünyanın en zengin adamı, şimdiye kadar binlerce işten çıkarma gerçekleştirmiş olan geri kalan çalışanları ile yaptığı ilk toplu telefon görüşmesinde şirketin istikrarsız mali durumuyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Twitter, güven ve güvenlik başkanı Yoel Roth'un ayrıldığını belirtmek için profilini güncellemesiyle arama raporları ilk ortaya çıktığında daha fazla ayrılmaya katlandı.

Daha önceki bir personel e-postasında Musk, aylarca ondan kurtulmaya çalıştıktan sonra Ekim sonunda 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ın geliri artırmadan "yaklaşan ekonomik gerilemeden sağ çıkamayacağı" konusunda uyardı.

Musk bunu, şirketler içerik denetleme konusundaki duruşundan endişe ederken düşen reklam gelirlerini dengelemek için tasarlanan, yenilenen ayda 8 dolarlık Twitter Blue hizmeti aracılığıyla yapmak istiyor.

Kullanıcı mahremiyetine yaklaşımından duyulan korkular, Perşembe akşamı Amerika Federal Ticaret Komisyonu'nun "hiçbir genel müdür veya şirket kanunların üzerinde değildir" uyarısında bulunan bir müdahaleye yol açtı.

Musk'ın kendisi, yeni şirketinde bir başka kargaşa gününe ilişkin haberleri twit atarak geçiştiriyor gibi göründü: "Twitter kullanımı artmaya devam ediyor. Kesin olan bir şey var: sıkıcı değil!"

Twitter'ın kötü mali durumu

Perşembe günü personel ile yaptığı toplantıda Musk'ın Twitter'ın gelecek yıl milyarlarca dolar kaybedebileceği konusunda uyardığı bildirildi.

Şirket, devralma anlaşmasının ardından 13 milyar dolarlık (11 milyar sterlin) borç ve önümüzdeki 12 ayda toplam yaklaşık 1,2 milyar dolar (1 milyar sterlin) faiz ödemesi ile boğuşurken, bu nedenle iflasın söz konusu olmadığını söyledi.

Bu ödemeler, Twitter'ın Haziran ayı sonunda 1.1 milyar dolar (900 milyon £) olan en son açıklanan nakit akışını aşıyor.

Musk, şirketin her gün 4 milyon dolar (3,4 milyon sterlin) kaybettiğini, bunun büyük ölçüde reklamcıların "ifade özgürlüğü mutlakçısı" pozisyonuyla ilgili korkular nedeniyle harcamaları askıya alması nedeniyle olduğunu söyledi.

Çözüm girişimi olan Twitter Blue, sonunda bu noktayı bir şekilde kanıtladı. Daha önce doğrulanmış hesaplar için ayrılan mavi bir onay işaretine kaydolan, ancak Tony Blair, George W Bush ve hatta Nintendo maskotu Super Mario kisvesi altında saldırgan mesajlar gönderen şakacılar tarafından suistimal edilen herkese hak verir.

Kaydolma seçeneği o zamandan beri Twitter'ın iOS uygulamasından kaldırıldı.

Daha fazla personel ayrılışı

Musk, üst düzey yöneticilerini görevden almak için daha da hızlı hareket ederek, devralmasından kısa bir süre sonra Twitter'ın 8.000 kişilik iş gücünün yarısını işten çıkardı.

Bu hafta, Twitter'ın nefret söylemi, yanlış bilgilendirme ve istenmeyen e-postalara tepkisini denetleyen Roth başta olmak üzere daha da fazla kişinin ayrıldığı görüldü.

Bay Roth, Musk'ın devralınmasından bu yana Twitter'ın en iyi ekibinin en sesli kalan üyelerinden biri olmuş ve kullanıcılara ve reklamverenlere platformun bu sorunlarla mücadele etmeye hâlâ kararlı olduğuna dair güvence vermişti.

Perşembe günü profili artık Twitter'da çalışmadığını gösterecek şekilde değişti - istifa ettiğine inanılıyor.

Günün erken saatlerinde bilgi güvenliği sorumlusu Lea Kissner, istifa ettiğini tweet'lerken, Reuters haber ajansı tarafından görülen dahili bir mesaj, gizlilik şefi Marianne Fogarty'nin de ayrıldığını söyledi.

Musk'ın personele evden çalışmayı yasakladığını ve tüm çalışanların haftada en az 40 saat ofiste olması beklendiğini söylemesinden sonra geldi.

Regülatörden uyarı

Güvenlik, güvenlik ve gizlilik görevlilerinin göçü, ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) Twitter'daki gelişmelerle ilgili "derin endişesini" dile getirmesine yol açtı.

Mayıs ayında Twitter, FTC'nin iddialarını çözmek için 150 milyon dolar (128 milyon £) ödemeyi kabul etti.

FTC'nin halkla ilişkiler direktörü Douglas Farrar, Reuters'e şunları söyledi: "Hiçbir CEO veya şirket yasaların üzerinde değildir ve şirketler bizim rıza kararlarımıza uymak zorundadır.

"Gözden geçirilmiş onay kararımız, uyumluluğu sağlamak için bize yeni araçlar sağlıyor ve biz bunları kullanmaya hazırız."

Kaynak: Sky News

social-media-2537391.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.