Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Illinois Eyaletinde Cumhuriyetçilerin Kontrolündeki Bir Bölgede Seçimi Kazanan 23 Yaşındaki Hindistan-Amerikalı Müslüman Nabeela Syed'le Tanışın


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Illinois Eyaletinde Cumhuriyetçilerin Kontrolündeki Bir Bölgede Seçimi Kazanan 23 Yaşındaki Hindistan-Amerikalı Müslüman Nabeela Syed'le Tanışın

23 yaşındaki Nabeela Syed, Trump yönetimi sırasında reşit oldu. Başörtüsü takan Hintli bir Müslüman Amerikalı, eski başkanın 2016 Seçim Gününü mükemmel bir netlikle hatırlıyor. Illinois, Palatine'deki lisesinde son sınıf öğrencisiydi ve etrafında papağan gibi tekrarlanan ırkçı, İslamofobik retorik, ilk siyasi hafızasını mühürledi.

NBC News'e “Trump'ın seçildiği gün, derslerimin her birinde ağladığımı hatırlıyorum” dedi. "Bu ülkenin bize göre olmadığını hissettim. 'Buraya ait miyim bilmiyorum' gibiydim. Bildiğim tek ev burası ve buraya ait olup olmadığımı sorguluyordum.

Altı yıl sonra, Kasım 2022'de başka bir seçim, Syed için tamamen farklı bir anlam ifade etmeye başladı.

Bu yıl, Illinois Genel Kurulu'nu temsil etmek için oy pusulasında adı vardı ve kazandı. Bunu yaparak Syed, doğup büyüdüğü Cumhuriyetçilerin elindeki 51. Bölge'yi ters yüz etti. Ocak ayında meclisin en genç üyesi olacak.

"Benim için önemli - bu toplulukta büyümek ve ait olmamanın nasıl bir his olduğunu bilmek - herkesin aitmiş gibi hissetmesini sağlamak," dedi. “Şahsen ailem için büyük bir an ve umarım diğer gençlere ve beyaz olmayan kadınlara bunu yapabileceğimizi hissettirir. Burada yerimiz var.”

Zaferi, dünyanın her yerinden desteğin taşmasına neden oldu ve haberler, seçimden bu yana sosyal medyada viral oldu.

Hintli bir Amerikalı Twitter'da "Cam tavanı paramparça ettiniz" dedi.

Syed'in ailesi 1980'lerde Hindistan'ın Haydarabad kentinden Palatine'e taşındı. Buraya daha fazla fırsat arayarak ve çocuklarının başarılı olabileceği bir aile kurmak için geldiklerini söyledi.

“Burada yaşayabilmem için yaptıkları tüm fedakarlıklar için çok minnettarım” dedi. “Siyasi makamlara aday olacağımı en çılgın rüyalarında bile düşünmediler. Ve işte aday olmaya çalışıyorum ve kazanıyorum ve bu onların sayesinde… Annem ben yapmazsam kim yapacak dedi?

Ailesinin de sessiz destekçileri olmadığını söyledi. Kampanya izindeydiler, mahalleleri dolaşıyorlardı ve kızlarına olan gururlarını ve inançlarını yayıyorlardı.

“Seçim Günü bana gelen insanlar vardı ve 'Babana benziyorsun, mahallemin kapılarını çalıyordu' dediler” dedi. "Ömür boyu Cumhuriyetçi olan insanlar gördük ve babam kapılarının önünde belirdi... Onu orada görünce bana oy vermeye karar verdiler."

AA141bPu.img?w=768&h=512&m=6&x=510&y=133

Kazanmasıyla ilgili haberler ABD'dekilerin yanı sıra Hindistan'daki haber kaynaklarına ulaştı ve Syed, kaydettiği adımlardan özellikle büyükannesinin etkilendiğini söyledi.

Syed, "Büyükannem doğruca ağlıyordu," dedi. “Tamamen farklı bir çağda, tamamen farklı bir ortamda ve kültürde büyüdü. Bu kadar çok insanın bana benzeyen birini desteklediğini görmek onun için çok çok heyecan verici ve duygusaldı.”

Büyükannesiyle zaman geçirmenin Syed'deki topluluğu için köklü bir ilgi uyandırdığını söyledi ve hayallerinin peşinden gitme desteğinden yoksun bir nesil Güney Asyalı kadının bu değişimi izleyebilmesinden gurur duyduğunu söyledi.

"Bugün burada olabilmem için çok şey yapan onlar," dedi. "Bizimle ilgilendiler."

Pek çok Z Kuşağı gibi, Syed de "Wizards of Waverly Place" ve Cartoon Network'ü izleyerek ve arkadaşlarıyla One Direction'a hayran kalarak büyüdü. Ortaokulda Twitter ve Facebook'un popüler olduğu zamanı ve ardından lisede Instagram'ın patladığını hatırlıyor, ancak on yıl içinde seçmenleriyle bağlantı kurmak için bu satış noktalarını kullanacağını hiç beklemiyordu.

Kapıları çaldıktan sonra Syed, topluluk üyelerinden kampanya yolunda kendisiyle bir selfie çekmelerini isteyeceğini söyledi. Sosyal medya hesapları, kendisiyle ismiyle konuşan seçmenlere teşekkür ettiği bu özçekimlerle dolu.

"Siyaseti daha hoş hale getirmek, kampanyaları daha hoş hale getirmek ve seçmenleri dinlemek için çalışma yaptığımızdan emin olmak için gerekli olan budur" dedi.

Üreme adaleti, silah reformu ve uygun fiyatlı sağlık hizmetleri platformunda kampanya yürüttü ve reçeteleri ihtiyacı olanlar için daha uygun hale getirdi. Sosyal medyanın, mesajlarını umduğundan daha yüksek sesle yayınlamasına yardımcı olduğunu söyledi. Şu anda, çoğu diğer genç Güney Asyalılardan oluşan ve onu kendi nesillerinin lideri olarak gören binlerce izleyici kitlesine konuşuyor.

"Arkadaşların sana benzememiş olabilir, kültürün farklı, öğle yemeğine getirdiğin yemek farklı görünebilir, farklı kokabilir, tatillerin farklı olabilir" dedi. “Sadece 23 yaşındayım ama kimliğimde çok daha rahat büyüdüm. Genç bir Güney Asyalı olmaktan onur duyuyorum.”

Gençliği ve çocukluğundan çok da uzak olmaması, genç seçmenlerin deneyimlerini kendisininmiş gibi görmesini sağlıyor ve herkese yer açan bir Illinois inşa etmek için çalıştığını söyledi.

"Bu sadece bir hikaye," dedi. "İnanılmaz şeyler yapan pek çok Güney Asyalı genç var. İster politika, ister komedi, sosyal medya, tıp olsun, bu demografinin ne kadar güçlü olduğunu görmek inanılmaz."

Kaynak: NBC News

hijab-3310184.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.