Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Oculus'u Yapanlar, insanları kasıtlı olarak öldüren sanal gerçeklik gözlüğü yapıyorlar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Oculus'u Yapanlar, insanları kasıtlı olarak öldüren sanal gerçeklik gözlüğü yapıyorlar

AA13Raj0.img?w=768&h=576&m=6

Oculus'un yaratıcısı Palmer Luckey, insanları kasten öldüren bir sanal gerçeklik başlığı yarattı.

'NerveGear' adlı sistem, her ikisini de aynı anda sona erdirerek, insanların sanal yaşamlarını gerçek yaşamlarına yakın bir şekilde bağlamayı amaçlıyor.

Bay Luckey, bir sanal gerçeklik oyununda veya kulaklık takarken birisinin ölmesi durumunda, gerçek hayatta aynı anda öldürüleceğini söyledi.

Bunu, bir kişinin ne zaman öldüğünü gösteren belirli kırmızı gölgeyi algılayarak yapar, bu da geliştiricilerin sistemi kolayca entegre edebileceği anlamına gelir. Bu kırmızı göründüğünde, üç patlayıcı modül patlar ve “kullanıcının beynini anında yok eder”.

Bay Luckey, sistemin hala bitmediğini söyledi. İnsanların sanal gerçekliğin içinde sıkışıp kalması için kulaklığı çıkarmayı veya yok etmeyi imkansız hale getirmeyi amaçlıyor.

Yeni sistemi duyuran bir blogda, tasarımın sınırlamaları ve başarısız olma ve insanları yanlış zamanda öldürme tehlikesi nedeniyle, henüz kendisi denemedi, dedi.

Bay Luckey, şu anda teknolojinin “sadece bir ofis sanatı parçası” olduğunu ve oyun tasarımı hakkında düşündürücü olmayı amaçladığını söyledi. Ancak böyle bir sistemin ilk kez kurulduğunu ve “son olmayacağını” da söyledi.

Luckey, "Gerçek hayatınızı sanal avatarınıza bağlama fikri beni her zaman büyüledi - riskleri anında maksimum seviyeye çıkarıyorsunuz ve insanları sanal dünya ve içindeki oyuncularla nasıl etkileşime girdiklerini temelde yeniden düşünmeye zorluyorsunuz" dedi. 'NerveGear'ı duyuran blog yazısı.

"Güçlendirilmiş grafikler bir oyunun daha gerçek görünmesini sağlayabilir, ancak yalnızca ciddi sonuçların tehdidi bir oyunun size ve oyundaki diğer herkese gerçek hissettirebilir. Bu, benzer bahisler etrafında dönen gerçek dünya sporlarının uzun geçmişine rağmen, hiç keşfedilmemiş bir video oyunu mekaniği alanıdır. ”

Teknoloji, anime Sword Art Online'daki olayları anmak için yaratıldı ve o oyunda benzer bir kurgusal teknolojinin yaratıldığı tarihte duyuruldu ve ekipmanın adı da bundan alındı. SAO'da oyuncular sanal bir zindana konur ve çıkış yolu için savaşmaları gerekir - ancak başarısız olurlarsa gerçek hayatta ölürler.

Bay Luckey en çok sanal gerçeklik şirketi Oculus'u ve onun erken dönem kulaklıklarını yaratmasıyla ünlüdür. Şirket, 2014 yılında Meta, ardından Facebook tarafından satın alındı ve ikisi kademeli olarak entegre edildi.

2017'de Trump yanlısı siyasi görüşlerinin eleştirisi üzerine şirketten ayrıldı, ancak Facebook her zaman Bay Luckey'nin kovulmasının nedeni olduğunu reddetti.

O zamandan beri, Bay Luckey sanal gerçekliğe olan ilgisini sürdürmekte, aynı zamanda savunma teknolojilerine de odaklanmaktadır. Bay Luckey blog yazısında, NerveGear'ın bu işle ilgili olabilecek “genellikle farklı bir proje için kullandığım patlayıcı şarj modülleri” kullanılarak inşa edildiğini belirtti.

Haberlerden siyasete, seyahatten spora, kültürden iklime – The Independent ilgi alanlarınıza uygun bir dizi ücretsiz haber bültenine sahiptir. Okumak istediğiniz hikayeleri ve daha fazlasını gelen kutunuzda bulmak için burayı tıklayın.

Kaynak: The Independent

vr-3559839.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.