Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

ABD'nin Irak işgalinden beri, Kuzey Iraklı türkmenlerin üstünde tam bir , baskı, soykırım, tehcir politikası izlenmekte. Yüzyıllarca Osmanlı sancağı olarak kalan Kerkük. birinci dünya savaşından sonra, İngilizlerin eline geçmişti. Kurtuluş savaşından sonra Atatürk'ün Hatay'la birlikte birinci önceliklerinden birisiydi Kerkük ve Musul'un geri alınması.

Bilindiği gibi. Kerkük ve Musul'un geri alınması için Silahlı müdahele günü olarak belirlenen tarihte. Şeyh Sait ingiliz desteğiyle ayaklanmış. Hazır ordular ayaklanamyı bastırmak için kullanılmış ve İngilizler Kerkük'e takviye kuvvetlerini göndererek Cemiyet-i Akvamda gerekli diplomatik garantileri alarak. Kerkük ve Musuldaki hakimiyetlerini sağlamlaştırmışlardı.

İngilzilerin Irak'tan atılmaları ve Irak'ın bağımsızlığını kazanmasından sonra. Musul ve Kerkük Irak şehri oldular. Körfez savaşında sonra ise. tam bir No man's land e dönüştüler. yani fiilen kimsenin olmayan topraklar.

Türkmenler, Osmanlı sancağıykende. İngiliz işgalindede, ırakın bağımsızlığındada hep kerkükteydiler.

ABD'nin Irak işgalinden sonra. Bu gün "kardeşlik triad"ları okuyan Kuzey ırak lı kürtler. bu güne kadar hiçbir düşmanlığını görmedikleri türkmenler karşı baskı, soykırım ve tehcir politikası izlemeye başladılar. sırtlarını işgalci ABD ye dayıyarak.

Türkmenlerin evleri basıldı. evleri yakıldı. kaçırıldılar. işkenceden geçiril öldürüldüler. tarandılar. Toprakları mülklerine el koyuldu. Tapu binaları yakılarak mülksüzleştirildiler. Nufus binaları yakılarak kimliksizleştirilmeye çalışıldılar.

Ve bunları yapanlar kimler. Kendileri dün Saddam'dan aynı şeyleri gördüklerinde. kaçıp türkiyeye sığınan peşmergeler.

Bu gün Kerkük gerçekten yanıyor. şehrin her köşe başında bir Türkmen evi yanıyor. bir türkmen evi taranıyor. ABD askerlerinin kontrolunde kerkük sokaklarında peşmergeler Türkmen avında.

oturup, kardeşliği tartışığtığını söyleyen entelijans buna değinmiyor bile.

Siz ne gördünüz türkmenlerden. Saddam'dan kaçarken evlerini açmadılarmı size. Türk sınırlarına kadar size eşlik etmedilermi. Saddamın zindanlarında sizinle birlikte işkence görmedilermi. Halepçe katliamından sonra, Türmen bürolarına akın etmedinizmi Türkiyeye gitmek için. Ve şimdi Amerika Irak'ı işgal etti. ve siz orada ABD nin tasmalı uşaklığına soyundunuz ve karşılığında Türkmenlerin topraklarını, evlerini, petrolunu istediniz.

ABD yarın kaçıp gidecektir. buna kimsenin şüphesi olmasın. Ama Türkmenlerde, sizde, Türkiyede daha çok bu topraklarda yaşıyacaksınız.

Ayaklanıp bozguna uğrayınca kardeşlikten söz etmek en kolayıdır. Kündede kabadayılık olmaz çünkü. Ancak işgalciler elinize silah verince, aklınıza ilk gelen, kapı komşunuz Türkmenlere bu zulmu uygulamaksa. bir dahaki kardeşlik çağrınız kesinlikle itibar görmez.

Kim inandırdı sizi. Elinizde ABD silahlarıyla Türkmenleri öldürüp evlerinden sürüp o topraklarda hüküm süreceğinizi. O topraklar ve türkmenler, moğol işgalcisinide gördü, ingiliz işgalcisinide, saddamıda . ama hala oradalar.

Kerküklü Türkmenlerin, canıda malıda Türkiye Cumhuriyeti'nin boynunun borcudur.

Gönderi tarihi:

cyrano teşekkürler geç kalmış bir topicti.

müdahalede de geç kalındı, orada cerayan eden olaylar Irağın işgal edildiği anda başladı ancak şimdi Türkmenlerin sesi bir şekilde duyuldu. ama herşeye rağmen mevcut siyasi iradenin bu konuda her hangi bir adım atacağını sanmıyorum...

konuşmak dışında... ajitasyon ile bol oy toplamak için iyi bir malzeme. nede olsa yakında bir Cumhurbaşkanlığı ve ardından genel seçim var. bakın nasıl kükreyecek aslanlar... :)

Gönderi tarihi:

Kerkük'te aynen Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti gibi Türkiye'nin kaybolan kirmizi cizgilerinden biriidir,siz bakmayin basbakanin *Kerkükte oldu bittiye izin vermeyecegiz*demelerine,Kerkük gitmistir,ve umalimki toplu bir Türkmen katliami baslamasin.Sirada Ermenistan sinir kapisinin acilmasi ve dolayli olarak sözde soykirimin taninmasi var,daha sonra sirada neler oldugunu hep beraber düsünebiliriz,Yasasin AKP yasasin Türkiye'nin ve Türk cikarlarinin Avrupa birligi askina feda edilmesi,!!!

saygilarla

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

yaşadığımız coğrafyada 1 dünya savaşı sonrası, kürtler ve araplar çeşitli dönemlerde emperyalist ülkelerin maşası oldular.her zamanda kaybeden onlardı.mevcut durumda gördüğümüz, ıraktaki (tabii böyle bir ülke kaldı ise) türkmen topluluğunun mevcudiyetinin devamı peşmergelerin olmayan vicdanına kaldığı.çok uzak olmayan bir dönemde kerkükte yaşanacak olan acılara hep beraber şahit olacağız.bunun işaretleri abd işgalinin başladığı günlerden itibaren verilmeye başladı bile.kuzey ırak kürtlerinin bölgedeki petrolde söz sahibi olmak için kerküğün nüfus yapısını değiştirme girişimlerini ibretle izliyoruz. devamı, türkmenlerin taciz edilmeleri,kırsalda köylerinin yakılması,toplu infazlar,bir gecede ortadan kaybolan yüzlerce insan olabilir.yıllar önce ırak türkü yaşlı bir beyle sohpet etmiştim bana çocukluğunda yılda birkaçkez bağdattaki büyükelçiliğimizin önündeki türk bayrağını seyretmek için günübirlik 190 km yoldan babasıyla gelip caddenin köşesinden saatlerce ağlayarak baktıklarını daha sonrada aynı yolu tekrar alıp evlerine döndüklerini anlattığında ikimizde gözyaşlarımızı tutamamıştık.kerkükte olacakları ve türkiyeye çok bağlı bu insanların yaşayacakları dramları düşündükçe yüreğim daralıyor.bu durum ülke içindede karışıklıklarada sebep olabilir.bütün bu gelişmelerin bölgede abd planları ve gözyummaları neticesi olduğunuda unutmayalım. arkadaşlar, konuyu canlı tutalım , 2 nci bir bosna faciası yaşanmadan elimizden ne geliyorsa yapalım,bu hepimizin tarihe karşı insanlık borcumuzdur. sevgiyle kalın.

Gönderi tarihi:

başbakan neyi oldu bittiye getirmiyor ki? Türkmenler neler yaşıyor orada Allah yardımcıları olsun ama Türkiye'nin yardımcı olacağı mechul... Abd'den habersiz ve izinsiz hangi adımı atabiliyor ki başbakan oldu bittiye getirmesin... pkk konusunda bile gereken adımları atamıyor Kerkük yanar biz bakarız...

Yaşar Nuri Öztürk'ün bir tespiti var bu konuda "Irak Devleti resmen yıkıldığı için 1947'deki antlaşma fes olmuştur, Kerkük bu şartlarda Türkiye'ye verilmelidir" diyor. Ancak bu konuya duyarlı bir hükümet yok Türkiye'nin ve Türkmenlerin çıkarları ve hakları gaspediliyor...

kerkük türküsü

Altın Hızma Mülayim

Seni Hak'tan Dileyim

Yaz Günü Temmuzda

Sen Terle Ben Sileyim

Gün Gördüm, Günler Gördüm

Seni Gördüm Şad'oldum

Altın Hızma İncidir

Gömleği Nar İncidir

Benim Lal Olmuş Dilim

Ne Dedim Yar İncinir

Seni Gördüm Şad'oldum

Altın Hızma Tumağa

Yanaşıp Al Yanağa

Güzel Gel Görüşelim

Men Gidirem Irağa

Seni Gördüm Şad'oldum

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

ABD nin sözcüsü;ABD üzerine ne görev düsüyorsa yerine getirecektir dedi ve ilave etti;Kerkük bir Irak kentidir orada herkesin baris icinde yasamasi gerekir dedi.

Bu sözler ABD nin sözcüsünün falan degil Türkiye Dis isleri Bakaninin sözleridir,ama ABD sözcüsüyle bukadar benzer konusmasi insana ilginc geliyor..

saygilarla

Gönderi tarihi:

orda kerkük burda içimiz yanıyo... allah dostlarımıza sabır ve dirayet versin.. :wassat:

Gönderi tarihi:

Amerika'nın Yeni Türkiye Planı - Bülent Esinoğlu 19/01/2007

Emperyalizm yeni Irak planını açıkladı. Aslında yeni olan hiçbir şey yok. Strateji değişmemiştir. Taktiklerde ufak tefek değişiklikler vardır. Eğer strateji değişseydi yığınakta değişiklik olurdu. Yığınakta değişiklik yok. Yığınak Irak'ta, yani Orta Doğu'da. Taktik değişikliler; kuvvetleri sınırlara taşımak, sınırlara Patriot yerleştirmek, ilave 22 bin daha eğitimli asker getirmek.

Peki,yeni bir durum olmadığı halde, yeni bir durum varmış gibi hareket eden Amerikancıların görev telaşı ne? Söyleyeyim. Türkiye'de ve Suudi Arabistan'daki Amerikancılar değişen taktiğe göre yeni görevler aldılar.

Bu görevin esaslar şudur;

1_ Irak'ta Şiî ve Sünnî iç savaşı var temasını işlemek. Aslında Şii ve Sünni savaşını kışkırtan Amerikanın kendisidir. Ama henüz başarılı olamamıştır. Amerikanın Irak çıkarmalarını yakından takip edenler bilirler. Amerika savaşa başlamadan önce üçe bölme niyetine sahipti. Tıpkı Yugoslavya'da olduğu gibi.

2_ Sünnîlerin hamiliğini yapmak üzere Irak'a girecek olan Türk Ordusu İran'ın desteğindeki Şii'ler ve İran ile karşı karşıya gelecektir. Planın dayandığı temel konu budur.

3_ İran'ı vurmak için yaptığı hazırlıklarda hep Türk Ordusunu yanına alma gayretindedir. Fakat Türk ordusu buna yanaşmamaktadır. Eğer Amerika İran Türkiye savaşını çıkartabilirse geriye bölünmüş bir Türkiye bırakır. Biz İran ile savaşırken Talabani ve Barzani bizi arkadan vurur. Tıpkı Birinci Dünya Savaşı'nda Ermenilerin yaptığı gibi.

Amerikanın sahte Kürt hayranlığı böylece bölgede bölünmüş Türkiye, yıkılmış İran, İsrail'in kontrolüne geçmiş Suriye bırakır. Hani şu Condelezza Rice 22 ülkenin sınırları ve rejimleri değişecek dediği konum. Amerika'nın şimdilik hayali budur.

Irak'ta Amerikanın karıncayı gözünden vuracağını söyleyen, ama şimdi Irak'ta batağa düşen Amerika'yı kurtarmak için Kerkük türküleri söylüyorlar. Bundan çok değil bir buçuk iki yıl önce bizler Telafar, Kerkük yanıyor derken seslerini çıkarmayanlar acaba neden Kerkük türküleri söylüyorlar? Kafamıza çuval geçtiğinde "müzik notası mı diyenler" in Kerkük derdi nereden geliyor? İnisiyatif almayı Amerika ile birlikte hareket etme diye Türk halkına yutturmaya çalışıyorlar.

Evet ulus devletimiz tehdit altında. Ama neden açık söylemiyorlar kimin tehdidi altında? Bunların ulus devleti kurtarmaktan anladıkları Amerikanın korumasına girelim demektedirler. Ağızlarının altındaki bakla odur. Yani tehdit edene teslim olacağız ve tehditten kurtulacağız. Tam işbirlikçi mantığı.

Emperyalizme emperyalizm diyemiyorlar. RTE kendini cumhurbaşkanlığına taşırsa kendini kurtaracağını sanıyor. Vatanı pazarlayanlar, değil cumhurbaşkanı peygamber olsalar, kendilerini bu millete hesap vermekten kurtaramazlar. Ülkeyi bu hale sokacaksın sonra kaçacaksın. Yok öyle şey.

Dünün özelleştirmecileri bu günün ulusalcısı olamazlar. Milliyetçilik milleti satarak olmaz. Bu siyasi kadroların hepsi tasviye olacaktır. İhanete izinler katlı. Halk kendi varlığını kurtaracaktır. Onlar değil biz kazanacağız.

Yaşar Nuri Öztürk

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.