Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elektrikli Araç Alırken Kaçınılması Gereken 4 Hata


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elektrikli Araç Alırken Kaçınılması Gereken 4 Hata

Bu günlerde, artan sayıda sürücü gazla çalışan araçlardan elektrikli araçlara geçiş yapıyor. Ve bunu yapmak sizin için akıllıca bir hareket olsa da, bu hatalara kurban gitmek de istemezsiniz.

AAVhT2L.img?w=700&h=466&m=6

1. Çok pahalı bir otomobil kredisiyle almak

Bugün araba fiyatları çok yüksek. Ancak elektrikli bir araca gazla çalışandan daha fazla para harcayabilirsiniz. Ve bu, sürekli tasarrufla sonuçlansa da - yani, her hafta arabanızı doldurmak için ödeme yapmanız gerekmeyeceğinden - bu aynı zamanda başlangıçta düşündüğünüzden çok daha yüksek otomobil kredisi ödemeleriyle sonuçlanabilir.

Tabii ki, her türlü büyük krediyi almak riskli bir ihtimal. Ancak şu anda borçlanma oranlarının yükseldiği düşünülürse, daha yüksek kaliteli bir elektrikli araba satın alırsanız, kolayca başınızı aşabilirsiniz.

2. Vergi kredilerini unutmak

Elektrikli bir araba satın almak, o aracı finanse ediyor ve zaman içinde ödüyor olsanız bile, önceden epeyce para harcamanız anlamına gelebilir. Ancak, elektrikli otomobil alıcıları için vergi kredileri olduğunu bilmelisiniz, bu nedenle araştırmanızı yapmak ve hangi devlet teşvikine uygun olduğunuzu görmek için ödeme yapar. Şu anda, uygun elektrikli araç sahipleri, 7,500 dolara kadar vergi kredisi için sıraya girebilir.

Ve bir hatırlatma olarak, vergi kredisi, vergi borcunuzda dolar başına bir azalmadır. Bu nedenle, IRS'ye 7.500 ABD Doları borcunuz varsa ancak 7.500 ABD Doları vergi kredisi alırsanız, bu vergi faturasını tamamen silersiniz.

3. Sürüş alışkanlıklarınızı dikkate almamak

Elektrikli araç fikri çekici gelebilir. Sonuçta, benzine para harcamak zorunda kalmayacaksınız ve haftalık rutininizin içinde benzin istasyonuna iş gezileri yapmak zorunda kalmayacaksınız.

Ancak elektrikli arabalar benzine ihtiyaç duymazken, şarj edilmeleri gerekir, tıpkı cep telefonunuzun pilinin sonsuza kadar dayanmasını bekleyemeyeceğiniz gibi. Ve sürüş alışkanlıklarınıza bağlı olarak, bu sorunlu olabilir.

Diyelim ki çok fazla yolculuğa çıktınız. Elektrikli araç sahiplerinin kullanabileceği halka açık şarj istasyonları olsa da, neredeyse benzin istasyonları kadar yaygın değiller. Kendinizi elektrikli bir araba ile sınırlarsanız, seyahat ve eğlence planlarınızı etkileyebilir.

4. Onarımları unutmak

Elektrikli arabalar, bozuldukları zaman onarılmaları maliyetli olabilen daha yeni, karmaşık bileşenlere sahiptir. Elektrikli bir araba satın alacaksanız, normalden daha yüksek onarım maliyetlerini hesaba katmanız gerekir.

Şimdi unutmayın, ne zaman yeni bir araç satın alırsanız alın, genellikle sizi bir süre için maliyetli onarımlardan koruyan bir garanti ile gelir. Ancak, arabanız hala garanti kapsamındayken birikimlerinizi doldurmaya çalışmak iyi bir fikirdir, bu nedenle, masraflı bir onarım pike düşerse, kullanabileceğiniz nakit rezervleriniz olur.

Araba sahibi olmak pahalı bir ihtimal. Onu sigortalamanız, bakımını yapmanız ve bir şekilde ya da başka bir şekilde ödemeniz gerekir - ya toplu bir nakit ya da finansman yoluyla. Yeni bir araç satın almadan önce araştırma yapmanız önemlidir ve bu özellikle elektrikli otomobil kullanmaya hazır olduğunuzu düşünüyorsanız geçerlidir.

Kaynak: The Ascent

electric-2778403.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.