Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2022 2 yıl Admin Kadınların İyi Bir Erkek İstememelerinin Gerçek Sebebi "İyi" adamlardan hiç etkilenmedim. Çıkmaya başladığım zamandan, tüm ergenliğim, kolejim, 20'li yaşlarım ve şimdi 30'lu yaşlarımın başına kadar, hep istediğim kötü çocuk o oldu. Kabul, iyi adamlarla çıktım; Hatta biriyle evlendim. Ama flört yıllarımın çoğunda bu adamda her zaman o kadar da hoş olmayan özel bir şeyler vardı. Ne olduğunu söyleyemem çünkü bilmiyorum. Her zaman onu "düzeltmek", onu iyi yapmak için içimde bir istek olabileceğini düşündüm, çünkü deneyimlerime göre, kötü adam, kayalık bir geçmiş veya bazı karanlık sırları olan bir aile hayatı nedeniyle güzel niteliklerini kaçırıyordu. . Onu kurtarmak istedim; Bütün kötü adamları kurtarmak istedim. Muhtemelen neden bahsettiğimi biliyorsun. Hepimiz "iyi adamlar en son bitirir" sözünü tekrar tekrar duyduk ve bu doğru gibi görünüyor. Rochester Üniversitesi, Urbana-Champaign'deki Illinois Üniversitesi ve İsrail'deki Disiplinlerarası Merkez (IDC) Herzliya, kadınları ilk başta iyi erkeklere karşı bu kadar kayıtsız kılan "olası mekanizmayı" sonunda bulup bulamayacaklarını görmek için çalışmalar yaptı. toplantılar, yine de onlara günün saatini vermeyen adamlar hakkında çok hevesli. Ne buldular? Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, işler hala sonuçsuz: İşte kimsenin iyi bir erkek istememesinin gerçek nedeni: "Çalışmalar erkeklerin duyarlı kadınları neden cinsel açıdan daha çekici bulduğuna biraz ışık tutsa da... araştırmacılar, kadınların neden duyarlı yabancılara erkeklerden daha az cinsel çekim duyduğundan hala emin değiller." İyi o zaman. Ancak bir kez daha teyit edilen şey, erkeklerin kendilerine dikkat eden ve onlara tepki veren kadınları çekici bulmasına karşın, kadınların aslında erkeklerin bu tür davranışlarına karşı dışlanmış olmalarıydı; olası cinsel arzuları hemen orada öldürüldü. Bize dikkat edin ve hepimiz, "Meh... beni görmezden gelecek adam nerede?" Baş araştırmacı Gurit Birnbaum, bu şekilde davranabileceğimizi, çünkü iyiliği olumsuz bir ışıkta, "uygunsuz bir şekilde hoş ve manipülatif (yani, cinsel iyilik elde etmeye çalışmak) veya memnun etmeye istekli, hatta belki de çaresiz olarak" algıladığımızı öne sürdü. Çaresizlik asla çekici değildir ve eğer bir erkeğin nezaketinin sadece bizi yatağa atabilmesi için olduğunu hissedersek, o zaman elbette küçümser ve sonunda onları reddederiz. Kendini korumak istediği için bir kadını suçlayamazsın. Paspas Olmayı Nasıl Durdururum ve İstediğiniz Aşkı Getirme kitabının yazarı olan ilişki uzmanı Dina Colada'ya konuyu ele almasını istedim. Colada'nın mesleğinde tanık olduklarına göre, kadınların dikkatli ve tatlı erkeklerden neden yüz çevirdiği konusunda özgüven büyük bir rol oynuyor. "Herkesin bir dereceye kadar özgüveni düşüktür ve bir kadının zihninde kendi kendine 'Gerçekten harika bir erkekle birlikte olmak istiyorum' diyebilir, ancak beyninin bilinçaltı kısmı şovu yönetiyor. Bu yaşlı programlama, eylemlerini sabote eder ve iyi bir ilişkiye layık olmadığını düşünmesine neden olur. Beynin bilinçli ve bilinçaltı bölümleri senkronize olmadığında, iyi bir ilişki istediğini ama iyi bir ilişkiyi hak etmediğine inandığını söylüyor. Sevgiye layık olduğunuza inanmak, istediğiniz sevgiyi elde etmenin ilk adımıdır” diyor. Screwing the Rules kitabının yazarı Laurel House, iyi erkeklerden uzaklaşmaya çalışan diğer kadınların "ihtiyaçları" ve "istekleri" arasındaki karışıklık olabileceğini keşfetti. "İlişkinin başlangıcında, duygular oluşurken, [iyi bir erkekten gelen] benliğin bu açık ve eksiksiz cömertliği, kendini muhtaç, boğucu ve 'çok çabalamak' gibi hissedebilir. Kadınlar, her zaman istediğini alırsa asla mutlu olmayacağını anlayacakları bir noktaya gelmelidir, ancak onların ihtiyaçlarına odaklanmaya başlarsa, istediğini aldığını da görecekler ve işte o zaman iyi erkek kazanır," diyor House. Ayrıca kadınların erkeksi erkekleri istediklerine dikkat çekiyor çünkü bu bizi daha kadınsı ve dolayısıyla daha arzu edilir hissettiriyor. Birnbaum da durumun böyle olabileceğini ve kadınların kendilerine saygılı bir şekilde ilgi gösteren iyi bir erkeği "savunmasız ve daha az baskın" olarak algılayabileceklerini öne sürdü. Ne yazık ki, araştırmalara göre bu iki özellik pek çok kadınla iyiye işaret etmiyor. Sanırım bu son araştırmalar dizisinden sonra, bir kadının beyninde neler olup bittiğini asla bilemeyeceğimiz sonucuna varabiliriz, özellikle de konu aşk ve şehvet olduğunda. Çözülemeyecek kadar karmaşık ve yüksek teknolojiye sahibiz ve bu iyi bir şey değil mi? Bizim için, her neyse. Erkekler, ilişki uzmanları ve bilim adamları her zaman kendi teorilerine sahip olacaklardır, ancak kadın olan gizemli yaratık olmak biraz eğlencelidir. Gizemi canlı tutalım, tamam mı? Kaynak: YourTango
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.