Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 19 yıl SİSTiN GIRZINIŞ Malzemeler:yarım kilo buğday unu, 1 büyük soğan,1 orta boy patates,1 yemek kaşığı tereyağ,1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,aldığı kadar su, isteğe göre tuz Yapılışı; 1- Un, su ve tuz ile sertçe bir hamur tutulur. 2- İnce bir yufka açılır, biraz bekletilir, elle küçük parçalar koparılır. 3- Patates küçük küçük doğranır ve kaynayan suda önce pişirilir. 4- Kaynayan su da bu kez hamur parçacıkları pişirilir ve suluca bırakılır. 5- İnce kıyılmış soğan, yağla pembeleştirilir. 6- Yağ, soğana patatesler, salça, biber ve nane konur ve bu karışım hamurların üzerine gezdirilir., servis yapılır.
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 19 yıl biz de bu yemeği birz daha farklı yapalar -ki adı da farklı-, patatesi haşlayıp hamur un için koyupsuya atıyolar vs..ama harika olur...bu arada lalalaa Adige misin
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 19 yıl Yazar biz de bu yemeği birz daha farklı yapalar -ki adı da farklı-, patatesi haşlayıp hamur un için koyupsuya atıyolar vs..ama harika olur...bu arada lalalaa Adige misin evet
Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 19 yıl Yazar değişik bi tat..... ama ben çerkez tavuğundan yanayım... onunda tarifini yazdım tavuk yemeklerine
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.