Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

SİSTiN GIRZINIŞ

 

Malzemeler:yarım kilo buğday unu, 1 büyük soğan,1 orta boy patates,1 yemek kaşığı tereyağ,1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,aldığı kadar su, isteğe göre tuz

 

Yapılışı;

 

1- Un, su ve tuz ile sertçe bir hamur tutulur.

2- İnce bir yufka açılır, biraz bekletilir, elle küçük parçalar koparılır.

 

3- Patates küçük küçük doğranır ve kaynayan suda önce pişirilir.

 

4- Kaynayan su da bu kez hamur parçacıkları pişirilir ve suluca bırakılır.

 

5- İnce kıyılmış soğan, yağla pembeleştirilir.

 

6- Yağ, soğana patatesler, salça, biber ve nane konur ve bu karışım hamurların üzerine gezdirilir., servis yapılır.

Gönderi tarihi:

bu yöresel bir yemekmidir :unsure:

 

 

sevgiler

Gönderi tarihi:

biz de bu yemeği birz daha farklı yapalar -ki adı da farklı-, patatesi haşlayıp hamur un için koyupsuya atıyolar vs..ama harika olur...bu arada lalalaa Adige misin

Gönderi tarihi:
  • Yazar

biz de bu yemeği birz daha farklı yapalar -ki adı da farklı-, patatesi haşlayıp hamur un için koyupsuya atıyolar vs..ama harika olur...bu arada lalalaa Adige misin

evet

Gönderi tarihi:
  • Yazar

değişik bi tat..... :stuart:

 

ama ben çerkez tavuğundan yanayım... B)

onunda tarifini yazdım tavuk yemeklerine

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.