Jump to content
Sign in to follow this  
TANİA HAYDE

HAMUR İŞLERİ

Recommended Posts

SİSTiN GIRZINIŞ

 

Malzemeler:yarım kilo buğday unu, 1 büyük soğan,1 orta boy patates,1 yemek kaşığı tereyağ,1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,aldığı kadar su, isteğe göre tuz

 

Yapılışı;

 

1- Un, su ve tuz ile sertçe bir hamur tutulur.

2- İnce bir yufka açılır, biraz bekletilir, elle küçük parçalar koparılır.

 

3- Patates küçük küçük doğranır ve kaynayan suda önce pişirilir.

 

4- Kaynayan su da bu kez hamur parçacıkları pişirilir ve suluca bırakılır.

 

5- İnce kıyılmış soğan, yağla pembeleştirilir.

 

6- Yağ, soğana patatesler, salça, biber ve nane konur ve bu karışım hamurların üzerine gezdirilir., servis yapılır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

biz de bu yemeği birz daha farklı yapalar -ki adı da farklı-, patatesi haşlayıp hamur un için koyupsuya atıyolar vs..ama harika olur...bu arada lalalaa Adige misin

Share this post


Link to post
Share on other sites

biz de bu yemeği birz daha farklı yapalar -ki adı da farklı-, patatesi haşlayıp hamur un için koyupsuya atıyolar vs..ama harika olur...bu arada lalalaa Adige misin

evet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.