Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bir Beleşçiyi Anlamanızı Sağlayacak 7 İşaret

AA12rTJQ.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Herhangi bir kamyonet sahibi şunu duymuştur: “O kamyon hala sizde mi? Yeni bir yatak/kanepe satın almak istiyorum ve o dolandırıcılar bunu teslim etmem için benden 75 dolar talep ediyor! Buna inanabiliyor musun?!?" Ya da belki, “Önümüzdeki ay yeni bir yere taşınıyorum ve bir kamyon kiralamak bir servete mal oluyor. Daha sonra bize pizza alırım."

Eğer bu beleşçiler sadece tesadüfen tanıdığınız insanlarsa ya da benzin için veya o şilteyi ve üçüncü kata kadar olan tüm o kutuları almak için size yardım etmeyi bile teklif etmiyorlarsa, bonus çileden çıkma puanları.

Moochers'ın utanması yok. Aramızda yaşayan, serbest yüklemeyi bir sanat formuna dönüştüren insanlar. Başkasına yaptırabileceklerse neden para ödesinler ki?

Gerçek hikaye: Bir bahçıvan arkadaşı, bir belediye mahkemesi yargıcının karısını bahçesinden çiçek toplarken yakaladı. Yargıcın karısı neşeyle cıvıldadı, "Bu gece bir akşam yemeği partisi veriyoruz ve o kadar çok çiçeğiniz var ki, onları asla özlemeyeceğini biliyordum." Vay.

Kendinize sınır belirleme armağanını verin. Birini ilk kez aradığınızda garip gelebilir. Ancak pratik mükemmelleştirir ve bir ons önleme, bir pound devam eden ağırlaştırmaya değer.

İşte bazı yaygın kırmızı bayraklar ve bunların nasıl ele alınacağı.

AANIJM0.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

1. “Cüzdanımı unuttum”

Bir kez affedebilirsin. Birden fazla? Bu, birinci sınıf bir ücretsiz yüklemedir. Hele de “Pekala, payını sonra bana ver” derseniz ve “Ah, ödeme uygulamaları yapmıyorum” demelerini sağlarsanız.

Olası çözüm: Onları arayın. “Elbette, bir şeyler atıştırmayı/film izlemeyi/kulübe gitmeyi çok isterim. Ama bu sefer cüzdanını unutma - bu yıl şimdiye kadar üç kez unuttun ve bana asla geri ödeme yapmadın."

Alternatif çözüm, moochers ile takılmayı bırakmaktır.

AANQst1.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

2. “Ödünç alabilir miyim”

Elektrikli yıkayıcınız. Golf sopalarınız. Büyük olasılıkla sahil kumu ve fast-food ambalajlarıyla dolu olarak geri dönecek olan pop-up kampçınız.

Bu yakın bir arkadaş veya akrabaysa ve onlara yardım etmek istiyorsanız, ancak diğerlerine gelince, “Hayır”. tam bir cümledir.

"Ama neden yyyyy?" diye duymaya hazırlanın. karşılığında. "Soruldu ve yanıtlandı" mükemmel bir yanıttır ve sizi bir avukat kadar akıllı yapar.

BB1bxhTS.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

3. “Seninle kalabilir miyim?”

Bir başka çok yıllık moocher favorisi: "Yeni bir yer bulana kadar kısa bir süreliğine olurdu" - ve iki ay sonra hala kanepenizdeler.

Birinin içeri girmesine izin verirseniz, çok net son tarihler belirleyin: “En fazla 10 gün kalmanıza izin vereceğim; Bu anlaşmayı imzalayın ki yanlış anlaşılma olmasın." O zaman bu anlaşmaya bağlı kalın; çok uzun süre kalırlarsa kiracı olarak nitelendirilebilirler, bu da onları yasal olarak tahliye etmeniz gerektiği anlamına gelir. Ayrıca izinsiz bir kiracınız olduğu için ev sahibinizle başınız belaya girebilir ve bu da potansiyel olarak tahliye edilmenize neden olabilir.

AA12o3Zf.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

4. “Çok cimrisin!”

"Çok cimrisin! Hem arkadaş hem de oda arkadaşı olmamız gerekmiyor mu?" Açıkça bu şekilde etiketlenmiş yiyeceklerinizden bir ağız dolusu daha konuşuldu. Ya da belki oda arkadaşınız mücevherlerinizin, Amazon hesabınızın veya pahalı şampuanınızın herkesin kullanabileceği şekilde orada olduğunu düşünüyor.

Bazen oda arkadaşı olmak, her zaman tuvalet kağıdı veya çamaşır deterjanı almayı hatırlayan kişi olmak anlamına gelir. Ve bazen herkesin soyleyebileceği bir ahmak olmak anlamına gelir.

Yiyeceklerinizi kilitli bir buzdolabında, mücevherlerinizi kilitli bir sandıkta saklamak dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok. Tabii ki, kiralama sona erdiğinde devam etmek dışında.

BB1bV1Z7.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

5. “Beni borç verebilir misin?”

Başka bir cehennemden oda arkadaşı temalı şarkı: "Şu anda kamu hizmetlerinden payıma düşeni alamıyorum, ancak gelecek ayki ilk maaşımdan size verebilmeliyim."

Muhtemelen, oda arkadaşı her şeyi unutacağınızı umana kadar, önümüzdeki ay ve yine ayın ortasında başka bir acil durum ortaya çıkacaktır.

Zor soruları herkes soramaz; Eğer öyleyseniz, omurganızı göstermenin ve “Neden bu ay payınızı ödeyemiyorsunuz? Bunun devam etmemesi için bir bütçe oluşturmana ihtiyacım var.”

Bundan sonra, sorumlu oda arkadaşları olan yeni bir yaşam durumu aramanın zamanı gelebilir.

AA12s3CM.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

6. Size asla borcunu geri ödeme yapmaz

Bu, hizmetlerden paylarına düşeni onlara devretmenizi isteyen oda arkadaşı olabilir. Ayrıca, sizden öğle yemeğini kapatmanızı isteyen ve bir dahaki sefere tamamen tedavi edecek olan, ancak uygun bir şekilde unutan ve sadece faturadaki payını karşılayacak kadar getiren bir tarih olabilir.

Belki işyeri kafeteryasından bir şeyler atıştırmak için 5 dolarlık kredi isteyen ama o beşliği geri vermeyi hiç hatırlamayan bir iş arkadaşıdır. Ve bunun hakkında başka bir iş arkadaşınıza alaycı bir yorum yaptığınızda, Grafting Office Mate'in amnezi geliştirmeden hemen önce birkaç dolara hemen hemen herkese çarptığını öğrenirsiniz.

İleriye dönük olarak bu hisse senedi yanıtını kullanın: "Bütçemde bu yok." Ve kullanmaya devam et.

AAZtOc4.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

7. Önemli olan dışında her şey için parası var

En yeni telefona sahipler ve bunu sosyal medyada saha kenarındaki koltukları veya tasarımcı köpekleri hakkında paylaşım yapmak için kullanıyorlar. Uzun hafta sonlarını şehir dışında geçirirler ve her zaman havalı bir araba kiralarlar.

Ama sen ve arkadaşların spor barına gittiğinizde her kuruş için pazarlık ederler. (“Nacholardan neredeyse hiç yemedim, bu yüzden eşit olarak bölmemeliyim.”) Veya onlardan bu 100 dolarlık krediyi geri ödemelerini isterseniz, gerçek bir arkadaşın bu kadar açgözlü olmayacağından şikayet ederler.

Utanmaz bir insanla akıl yürütemezsiniz. Onlara asla borç para vermeyin ve her zaman ayrı çekler isteyin.

Kaynak: Money Talks News

credit-squeeze-522549.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.