Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Obama, Trump'ı 2020 seçim sonuçlarını kabul etmediği için ti'ye aldı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Obama, Trump'ı 2020 seçim sonuçlarını kabul etmediği için ti'ye aldı

Obama: Kongre için ilk seçimimde kaybettim. Alnımda büyük bir K vardı. Ben de hüsrana uğradım. Yine de ne yapmadım biliyor musun? Seçimde hile yapıldığını iddia etmedim. Capitol'e saldırmaları için bir kalabalığı kışkırtmadım.

Obama, nadir görülen bir kamu azarlamasında 2020 seçim kaybını kabul etmeyi reddettiği için Trump'la alay etti.

İlk seçimini kaybettiğinde, bir kalabalığı Capitol'e saldırmaya teşvik etmek yerine yenilgiyi kabul ettiğini söyledi.

Obama, ara seçimler öncesinde Demokrat adaylar için kampanya yürütmek için Gürcistan mitinginde göründü.

Eski Başkan Barack Obama, halefi Donald Trump ile 2020 başkanlık seçimlerini kaybettiğini kabul etmeyi reddettiği için alay etti.

Cuma günü Atlanta, Georgia'daki bir mitingde konuşan Obama, Kongre için ilk kez koştuğunda "boğduğunu" ve "alnımda büyük bir L olduğunu" söyledi.

"Söyleyeyim, ben de hüsrana uğradım. Ne yapmadım biliyor musun? Seçimde hile yapıldığını iddia etmedim. Oyların sayılmasını engellemeye çalışmadım. Kışkırtmadım. Capitol'e saldırmak için bir mafya."

Obama bunun yerine kayıptan ders almayı seçtiğini ve bunu bir dahaki sefere daha iyi bir kampanya yürütmek için kullandığını söyledi.

Obama doğrudan onun adını vermese de, 2020 seçimlerinin hileli olduğunu temelsiz bir şekilde iddia etmeye devam eden ve destekçileri 6 Ocak 2021'de Capitol'ü basan Trump'a yönelik ince örtülü bir kazıydı.

Görevden ayrıldığından beri halefini alenen azarlamaktan büyük ölçüde kaçınan eski cumhurbaşkanından bu, nadir görülen bir eleştiri anıydı.

Obama'nın Trump'ı alenen eleştirdiği birkaç an, tipik olarak seçimlerden önce Demokrat adaylar için kampanya yürütürken olmuştur.

Obama, Cuma günü düzenlenen mitingde, Cumhuriyetçi Herschel Walker'a karşı yarışan Demokrat adaylar Senatör Raphael Warnock ve yaklaşan ara seçimler öncesinde görevdeki Cumhuriyetçi Vali Brian Kemp'i koltuğundan etmeyi hedefleyen valilik umutlu Stacey Abrams için kampanya yürüttü.

Eski cumhurbaşkanı, mitinge katılanları "kafalarını kuma sokmamaya" ve dışarı çıkıp "inanılmaz Gürcistan Demokratik bileti" için oy kullanmaya çağırdı.

"Yeterince sesimizi duyurursak, size söz veriyorum, her şey daha iyi olacak. Bizi rahatsız edenleri iyileştireceğiz, demokrasimizi yeniden kuracağız, daha adil, daha adil, daha eşit ve daha özgür bir ülke kuracağız, "dedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.