Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bahçıvan, neredeyse "fazla" işe yarayan domates dikme tüyosunu paylaşıyor: "Onlar çok büyük ve sağlıklı"

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bahçıvan, neredeyse "fazla" işe yarayan domates dikme tüyosunu paylaşıyor: "Onlar çok büyük ve sağlıklı"

Bir viral Instagram Reel'de, Sarah Christenson (@silverchrysalis), bir bahçe hilesi çok iyi çalıştıktan sonra domates bitkisinin ne kadar sinir bozucu hale geldiğinden alaycı bir şekilde şikayet ediyor.

AA13vMxp.img?w=640&h=360&m=6&x=271&y=130

Christenson, “Bunu yaptım ve bir şikayetim var” diyor.

Christenson'ın uygulamanın başka bir yerinde bulduğu bahçıvanlık hilesi, bitkinizin çoğunu gömmeniz ve yerden sadece kısa bir kısım bırakmanız gerektiğini iddia ediyor. Christenson'ın durumunda, oldukça etkili bir düşünceydi.

Video ilerledikçe, Christenson öne bakan kamerasından arka kamerasına geçerek parlak, iç içe sarmaşıklarla birkaç yemyeşil domates bitkisini gösteriyor.

“Onları derine diktim, gübreledim ve şimdi dürüst olmak gerekirse çok büyük ve sağlıklılar” diye açıklıyor. "Eskiden sahip olduğum gibi küçük bir salkım domates çalısını tercih ederim."

Christenson, iyi gelişmiş domates bitkilerini desteklemek için bitki kazıklarına ne kadar para harcadığını ve bu kadar çok domates hasadının ne kadar zahmetli olduğunu şaka yollu bir şekilde anlatıyor.

Christenson'ın evini vurduğunda tropik bir fırtına olarak sınıflandırıldığını söylediği Ian Kasırgası'nın yıkımından sonra bile domates bitkileri hala güçlüydü.

Domatesleri ne kadar derine dikmelisiniz?

Dikim ve bahçıvanlığa aşina olanlarımız için, genellikle bitkinin saksısının büyüklüğü hakkında toprağa bir delik açmanızın söylendiğini biliyoruz. Ama domates için durum böyle değil.

“The Princess and the Frog”dan Mama Odie şarkı söylerken biraz daha derine inmelisiniz. En iyi sonuçları elde etmek için domates bitkinizi, yaklaşık üçte ikisi yeraltında kalacak şekilde toprağın yeterince derinine yerleştirin.

Derin bir gömme, gövdenin çoğunu ve tüm kökleri soğuk kış sıcaklıklarından, sert donlardan ve rüzgarlardan koruyarak domates bitkinize yardımcı olur. Ek olarak, derin bir kök sistemi ile gömülü gövdenin iyi bir kısmına sahip olmak, bitkinizi stabilize eden bir çapa görevi görür.

Domates bitkilerinizi derinlere gömmenin bir başka yararı da onları çok fazla sulamanız gerekmeyecek olmasıdır. Derin bir kök sistemi, bitkinizin toprağın derinliklerinde depolanan neme ve suya erişmesini sağlar. Sadece su tasarrufu yapmakla kalmaz, aynı zamanda onları daha kuru alanlara ekebilir ve yine de lezzetli domatesler üretebilirsiniz.

Yorumlar, tüyonun faydalarıyla aynı fikirde görünüyordu.

“İşte böyle yapıyorum ve seviyorum! Bütün domatesleri haşlayıp salsa yapmak umurumda değil!” bir kullanıcı araya girdi.

Farklı bir kullanıcı, doyurucu domateslerin bolluğuyla başa çıkmak için bir ipucu verdi.

"Ayrıca uzun ince dalları kesip domateslerin ortaya çıkmasını sağlayacak ve ağırlıktan düşmeyecek" diye yazdılar. Bu domates ekimi hilesini denerseniz, hasatınızı tüketmek için yeterli domates tarifi ile kendinizi donattığınızdan emin olun.

Kaynak: The Cool Down

greenhouse-6226263.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.