Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Eli Electric Micro EV'sini (Küçük Elektrikli Otomobil) ABD'de Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Eli Electric Micro EV'sini (Küçük Elektrikli Otomobil) ABD'de Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Biden yönetiminin 2030 yılına kadar elektrikli araçların (EV) %50 satış payını hedeflemesiyle Eli Elektrikli Araçlar, gelecek yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde mikro araçlarının pilot satışlarını başlattığında üretimi artırmaya hazırlanıyor.

AA13ukwO.img?w=768&h=422&m=6

Şirket, Avrupa'da artan pazar talebini karşılamak için bu elektrikli araçların küçük seri üretimini şimdiden hızlandırdı.

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanına göre, dünya nüfusunun kentsel alanlarda yaşayan oranının bugün %55'ten 2050 yılına kadar %68'e çıkması bekleniyor. Elektrikli bisikletler, mopedler ve e-scooter'lar gibi kompakt, verimli ve uygun fiyatlı ulaşım seçenekleri, yoğun kentsel alanların yaşanabilir kalmasına yardımcı olacaktır.

Elektrikli bisikletler ve skuterler kısa yolculuklar için harika olsalar ve bazı tıkanıklık ve park sorunlarını çözseler de, genellikle yalnızca bir kişiyi ağırlayabilirler ve olumsuz hava koşullarında pek çok kişi bunlara binmez.

Bununla birlikte, mikro EV'ler, her türlü hava koşulunda günlük geziler için iki kişiyi ağırlayabilir. Bir McKinsey & Co raporuna göre, mikro araçlar “bir sonraki büyük şey”. Bir McKinsey araştırması, küresel tüketicilerin %54'ünün mikro araçları gelecekteki mobilite çözümleri olarak göreceğini ve %31'inin onları arabalarını tamamen değiştirmeyi düşüneceğini buldu.

Büyüme Yolunda

Fortune Business Insights tarafından hazırlanan bir rapora göre, küresel mikro EV pazar büyüklüğünün 2022'de 9,57 milyar dolardan 2029'da 22,11 milyar dolara çıkması ve yıllık bileşik %12,7 büyüme oranı göstermesi bekleniyor.

ABD'de günlük yolculukların yarısı 3 milin altında ve tüm araba yolculuklarının %75'i 10 milin altında ve çoğu sadece bir kişi taşıyor. Bu nedenle, gaz yakan SUV'leri ve sedanları mikro EV'lerle değiştirmek hiç de akıllıca olmamalıdır.

Eli Electric'in sıfır emisyonlu mikro EV'leri, geleneksel kişisel araçların yarısı büyüklüğünde ve üç ila 10 kat daha enerji verimli. Ayrıca, seçeneğe bağlı olarak 45 ila 90 mil aralığında 11,999 dolardan başlayan fiyatlarla önemli ölçüde daha ucuzdurlar.

Los Angeles merkezli şirket, Avrupa'da 20'den fazla bayi ve üç distribütör ile satışa başladı. Yılda 15.000'den fazla araç üretmek için birleşik kapasiteye sahip iki yerleşik orijinal ekipman üreticisiyle ortaklıkları vardır.

Eli Electric Kurucusu ve CEO'su Marcus Li, mobilite inovasyonu yoluyla kentsel deneyimi geliştirmek amacıyla şirkete başladı. Daha önce Greenman Machinery'de baş mimar olarak görev yaptı ve burada golf arabası araştırma ve geliştirmesini yönetti.

Şirket, 1.7 milyon dolar toplamayı umduğu StartEngine'de bir kitle fonlaması kampanyası yürütüyor. Minimum yatırım 449 $ 'dır.

Benzinga'dan alternatif yatırım bilgileri

Konut kiralama piyasasını alt üst eden girişim olan Rentberry, StartEngine'deki finansman turunu bir hafta daha uzattı. Şirket, perakende yatırımcılardan hisse başına 87 sent fiyatla 11,8 milyon doların üzerinde para topladı. Bankacılık ve yatırım platformu Nada, tek bir şehrin konut emlak piyasası için endeks benzeri ilk fon olan en son ürünü Cityfunds'ı piyasaya sürdü. Fonların minimum yatırımı 250$ ve IRR'si %15'tir.

Kaynak: Benzinga

eli-electric-micro-ev.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.