Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2022 3 yıl Admin Toyota Ar-Ge, Fujitsu'nun sözde kuantum teknolojisini araç montaj zeminine taşıyor En azından başka bir DPU demediler Toyota'nın araştırma ve geliştirme kanadı, Fujitsu'nun "Digital Annealer"ına, bu sahte kuantum bilgisayarın araç üretim sistemlerinin değişen koşullara daha hızlı uyum sağlamasına ne kadar yardımcı olabileceğini görmek için bir dönüş yapıyor. Fujitsu'nun Dijital Tavlayıcısı, sistem üreticisinin "kuantum komşu" teknolojisi dediği şeydir. Süperpozisyon, tünelleme ve dolaşma gibi kuantum hesaplama unsurlarından ilham alsa da, gerçek bir kuantum bilgisayar değildir. Bu nedenle, Fujitsu'ya göre, bugün kuantum hesaplamanın uygulanmasını bu kadar zorlaştıran aşırı soğuğa veya parazite maruz kalmıyor. Çünkü o bir kuantum bilgisayar değil. Daha basit bir ifadeyle, gerçek kuantum bilgisayarların bir gün hacim olarak üstesinden gelebileceği türdeki optimizasyon sorunlarının üstesinden gelmek için tasarlanmış, HPC donanımlı bir sunucuda bulunan bir ASIC'dir. Dokuz çeşit çılgınlık gibi geliyor ama sadece kısıtlı sorunlara çözüm bulmayı hızlandırabilen bir donanım hızlandırıcısı gibi görünüyor. Fujitsu tarafından keşfedilen teknolojinin ilk uygulamalarından biri gerçek zamanlı yol bulma içindi. Sezgisel olarak, A ve B noktası arasındaki en hızlı yol en kısa yol olsa da, bir fabrikadan aynı rotayı geçmeye çalışan birden fazla araç varsa ve diğer kısıtlamalar, tıkanıklığa neden olabilir. Geleneksel bilgi işlem üzerinde çalışan yazılımlar, montaj hatlarındaki araçlar ve bileşenler için en iyi düzeni ve zamanlamayı belirleyebilir, ancak Fujitsu, Dijital Tavlama teknolojisinin optimum kombinasyonları daha hızlı ve daha verimli bir şekilde tanımlayabileceğini iddia ediyor. Toyota, otomobil üretim hatlarını değişen pazar koşullarına en uygun şekilde uyarlamak ve aynı zamanda çalışanların iş yükünü azaltmak için teknolojiyi kullanma fırsatı görüyor. Ortaklık, şirketin otomobil tedarik zinciri ve lojistik sistemlerindeki verimlilikleri keşfetmek için Digital Annealer'ı kullanan 2020 konsept kanıtı üzerine kuruludur. Ancak Fujitsu, teknolojinin araç üretimini kolaylaştırmak için ilk kez kullanıldığını belirtiyor. Toyota Systems, başlangıçta Fujitsu'nun dijital tavlama teknolojisini Tsutsumi tesisinde kullanacak ve bunu gelecekte Japonya'daki ve deniz aşırı ülkelerdeki diğer tesislere genişletmeyi planlıyor. Bu arada, işlerinde karmaşık sistemleri optimize etmek için teknolojiyi kullanmak isteyenlerin daha fazla beklemesi gerekmeyebilir. Bu ay Fujitsu, Fugaku süper bilgisayarına güç veren aynı mimari üzerine inşa edilmiş bir hizmet olarak bilgi işlem (CaaS) platformunu Japon pazarına açıyor. Fujitsu'nun Dijital Tavlama teknolojisi, şirketin bulut hizmeti aracılığıyla sunmayı planladığı AI/ML, HPC ve kuantum simülasyon hizmetlerinden yalnızca biridir. Japonya dışındakiler, teknolojiyle oynamak için gelecek yıla kadar beklemek zorunda kalacaklar. Ve mevcut olduğunda, ucuz olmayacak. Ayda ¥ 50.000 (yaklaşık 400 $), ayda 500.000 ¥ (yaklaşık 4.000 $) ve ayda 1 milyon ¥ (yaklaşık 8.000 $) arasında değişen üç plan olacağı söylendi. ® Kaynak: The Register
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.