Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elektrikli Aracınızın Pilini Yükseltebilir ve Menzilini Artırabilir misiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elektrikli Aracınızın Pilini Yükseltebilir ve Menzilini Artırabilir misiniz?

Teorik olarak, hem EV otomobil üreticileri hem de satış sonrası ekipman üreticileri, çoğu düşük menzilli elektrikli araçla değiştirebileceğiniz yüksek maliyetli, uzun menzilli piller üretebilmelidir. Bunun nedeni, birden fazla akü kapasitesi sunan birçok aracın, tüm akü paketlerini fiziksel olarak aynı boyutta yapmasıdır. Ancak EV'ler nispeten yeni olduğu için, teknisyenler Nissan Leaf ve Tesla'nın araçları için EV pillerini yükseltmek ve dolayısıyla menzili artırmak için yalnızca iyi bir sistem geliştirdiler.

Nissan Leaf'inizin pil takımını yükseltebilir ve menzilini artırabilir misiniz?

Nissan Leaf, Life Wire'a göre yükseltilebilir pil paketine sahip tek EV'lerden biridir. Portland, Oregon'daki EV Rides mağazası, eski Nissan Leaf EV'nizi yükselterek menzilini 240 mile kadar artıracak.

AA13gh8Z.img?w=768&h=504&m=6

EV Rides, daha büyük, ikinci el Nissan pillerini düşük menzilli Leafs'e yükseltmek için bir prosedür geliştirdi ve böylece menzillerini artırdı. Alternatif olarak, Nissan Leaf'inizin pil takımı önemli ölçüde azaldıysa, EV Rides, aşağılayıcı pil takımınızı benzer şekilde güçlü ancak daha az aşınmış bir paketle değiştirebilir. Bu prosedür, stok aralığınızın çoğunu geri yüklemelidir.

EV Rides, 2011 ve 2012 Nissan Leaf EV'ler için yalnızca bir pil boyutu sunar. 24kWh'lik bir pil sizi 6 bin-7 bin dolar geri getirmeli ve 70-85 mil menzil sunmalıdır.

2013'ten 2017'ye kadar kullanılmış Nissan Leaf sahipleri çok daha fazla pil seçeneğine sahiptir. EV Rides'ın şu anda sunduğu en büyük kullanılmış pil, 62 kWh'lik bir pakettir. Kalan %90 kapasite ile sizi 15.500$-18.500$ arasında çalıştıracak ve 230-240 mil menzil sunacaktır.

Şu anda EV Rides, 2013-2015 Nissan Leafs için yepyeni bir 40kWh pil seçeneği sunuyor. Yaklaşık 14 bin dolara mal olmalı ve 170 mil menzil sunmalıdır.

Menzilini artırmak için Tesla'nızın pil takımını yükseltebilir misiniz?
Tesla, başlangıçta daha küçük pil takımlarıyla satılan araçlarını daha büyük, Tesla yapımı pil takımlarına yükseltmede araç sahiplerini tam olarak destekler. Bazı sınırlamalar vardır: örneğin, en son 100 kWh pil Model S Teslas için çok ağırdır, orijinal olarak bunun için tasarlanmamıştır – ancak 90 kWh pilin geri uyumlu olması gerekir.

AA13g56U.img?w=768&h=482&m=6

Tesla'nın ilk sedanı Model S idi. Şirket, giriş fiyatlarını düşük tutmak için onu 40 kWh kadar düşük pil paketleri ile sundu. Ancak 40 kWh'lik pakete sahip bir Model S, yeniyken yalnızca 139 mil menzil sunuyordu. Bu arabalar yaşlandıkça menzilleri azalacak. Pil paketleri genellikle 100.000 milden fazla dayansa da, sınırlı bir menzile sahip birçok Teslas sahibi yeni sürüme geçmek isteyebilir.

Otomobil üreticisi, daha yeni, daha büyük pil paketlerini sınırlı bir menzile sahip Teslas sahiplerine satmaktan çok mutlu. Eski Model S sahipleri, yeni 60, 70, 75, 85 ve hatta 90 kWh pillerin arabalarıyla uyumlu olması gerektiğini bilmelidir. Sadece çok ağır olan 100 kWh pil paketleri.

Tesla, Model S'yi piyasaya sürdüğünden beri aynı pil paketi boyutunu kullandı. Daha büyük kWh pil ile yeni bir Tesla sipariş ederseniz, otomobil üreticisi pil paketi tepsisini daha fazla sayıda lityum iyon hücreyle doldurur.

Bu, kullanılmış bir Tesla'yı harika bir yatırım yapan özelliklerden biridir.

Herhangi bir EV'nin pil aralığını artırabilir misiniz?

Çoğu EV şirketi, farklı pil boyutları sipariş ettiğinizde farklı şekillerde pil paketleri sunar. Standart akü tepsisi boyutuna sahip bazı otomobil üreticileri, eski bir aracı daha büyük bir akü paketiyle yükseltmek için gerekli olan kablosuz yazılım güncellemelerini desteklemez.

AA13gh95.img?w=768&h=511&m=6

Umarım daha fazla yaşlanan EV'ler pil değişimi gerektirdiğinden, satış sonrası şirketlerdeki mühendisler yedek pil yükseltmeleri sunmanın yollarını bulurlar. EV motorları içten yanmalı motorlardan çok daha uzun ömürlüdür ve pazar değiştikçe eski, kısa menzilli EV'lerin modasının geçmesi utanç verici olacaktır. Kullanılmış bir eklenti veya ek menzile sahip EV, birçok sürücü için elektrikli bir arabaya binmek için mükemmel ve uygun fiyatlı bir yol olabilir. Ne yazık ki, otomobil endüstrisi aynı şekilde düşünmüyor gibi görünüyor.

Ardından, iithium-ion EV pillerinin daha mı ucuz yoksa daha pahalı mı olduğunu okuyun veya Gruber Motor Company özel Tesla garajının eski bir Tesla'yı daha büyük bir pille güçlendirme açıklamasını izleyin:

Kaynak: Motorbisuit

electric-car-1458836.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.