Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kürtaj karşıtları, 10 haftada embriyonik dokunun nasıl göründüğünü gösterdiği için TikToker'a 'yalancı' diyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kürtaj karşıtları, 10 haftada embriyonik dokunun nasıl göründüğünü gösterdiği için TikToker'a 'yalancı' diyor

Feminist yazar, gelişmekte olan hücrelerin aslında kürtajların büyük çoğunluğunun meydana geldiği erken gebelikteki gibi göründüğünü ortaya çıkardığı için viral oldu.

AA13ckB6.img?w=768&h=384&m=6&x=8&y=158&s

Gösterdiklerine inanmak istemeyen kürtaj karşıtı savunuculardan tepki aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi Roe v. Wade davasını bozduktan sonra, kürtaj artık birçok eyalette yasa dışıdır veya büyük ölçüde kısıtlanmıştır. Senatör Lindsey Graham (R-S.C.), 15 hafta sonra kürtajı yasaklayan federal bir yasa önerdi.

Çarşamba günü, Jessica Valenti, altı ve dokuz haftalık embriyonik doku görüntülerini gösterdiği bir TikTok yayınladı.

Valenti, yaklaşık yarım inç çapında beyaz bir kümeyi ortaya çıkarmak için kenara çekilirken, "Sana bunu göstermek istedim çünkü senden daha fazla hakka sahip olan bu," dedi.

Altı haftalık hamileliğin fotoğrafını tıp uzmanları, aktivistler ve kürtaj bakımını normalleştirmeyi savunan vatandaşlardan oluşan MYA Ağı'na verdi.

Valenti daha sonra MYA Network'ün dokuz haftalık hamileliğinin resmini gösterdi. Bu aşamada, doku kabaca üç inç genişliğindedir ve genellikle fark edilebilir bir embriyoya sahip değildir.

MYA Ağı, fotoğrafların, kanın ve menstrüel astarın durulandığı erken gebeliklerden alınan gerçek doku olduğunu belirtiyor. Gebeliğin bu erken evrelerinde, tipik olarak görünen tek şey, içinde bir embriyo ve daha sonra bir fetüs oluşturabilen bazı hücrelerin bulunduğu gebelik kesesidir.

Valenti, TikTok'ta "Size bunu gösteriyorum çünkü kürtajların büyük çoğunluğu, kürtajların %85'i 10 haftadan önce gerçekleşiyor" dedi.

Pew Araştırma Merkezi, kürtajların %93'ünün ilk üç aylık dönemde veya kabaca 13 haftada gerçekleştiğini bildiriyor.

"İşte bu. Bunun için ölmemize izin verecekler. Bunun için anayasal bir kişilik hakkı olduğunu söylüyorlar - biz yokken," diye ekledi ve taşımak zorunda kalmanın gerçeğine atıfta bulundu. terme kadar bir hamilelik hayatı tehdit edici olabilir.

Valenti, "Hastalanıp ölmemize izin verecekler. Tecavüze uğramamıza ve hamile kalmaya zorlanmamıza izin verecekler," diye devam etti Valenti. "Bunun için tecavüze uğramış çocukların hayatlarını mahvedecekler."

Instagram direkt mesajları ile Valenti'ye ulaşma çabaları başarısız oldu.

Valenti'nin gönderisi birçok insanda yankı buldu. Bazıları, fotoğrafların doğru olduğunu doğrulamak için düşükler ve kürtajlarla ilgili kendi deneyimlerini paylaştı.

Bir kadın hamileliğini sekiz haftada iptal ettiğini söyledi. "Doktordan çıkardığı kabın içinde ne olduğunu göstermesini istedim. Yarım dolar büyüklüğünde, belki daha küçük bir kan pıhtısıydı. Bu kişilik değil" diye yazdı.

Bir diğeri, "Üç kez düşük yaptım. Bir 'bebeği' istemeden tuvalete attım" dedi. "Yani ben bir katil miyim?"

Ancak çok sayıda insan, fotoğrafların doğru olmadığı konusunda ısrar ederek Valenti'ye yalancı demeyi seçti.

Fotoğrafların gerçek olmadığı konusunda ısrar eden bazı kişiler, seçim karşıtı hareket arasında popüler olan büyütülmüş ve geliştirilmiş embriyo çizimleri ve grafikleri yayınladı.

Valenti'nin yanıt verdiği popüler bir yorum, "Eh, bu sahte" oldu.

Kürtajı destekleyenler, Valenti'nin TikTok'unun bazı insanların üreme özgürlüğüne bu kadar şiddetle karşı çıkmasının gerçek nedenini vurguladığını öne sürdü.

"Bu 'hayat'la ilgili değil. Bu, bizi yasal olarak bu insanların hali hazırda düşündüğümüz şeye indirgemekle ilgili: KUŞAKLAR VE MÜLK", dedi bir tanesi.

Kaynak: Daily Dot

baby-1915402.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.