Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Gallup International'ın 65 ülkede yaptığı 'dindarlık' araştırmasına göre, Türkiye'de halkın yüzde 83'ü kendisini 'dindar', yüzde 1'i 'ateist' olarak tanımlıyor.

Gallup International'ın 65 ülkede yaptığı "2005 Halkın Sesi - Dünya Çapında Dindarlık" araştırmasına göre, Türkiye'de halkın yüzde 83'ü kendisini "dindar", yüzde 1'i ise "ateist" diye tanımlıyor.

Merkezi Zürih'te bulunan Gallup'un 50 bin kişiyle görüştüğü ankette, "İbadet mekânlarına gitmeseniz de kendinizi nasıl tanımlarsınız" sorusuna, dünya genelinde katılımcıların yüzde 66'sı "dindar", yüzde 25'i "dindar değil", yüzde 6'sı "ateist" yanıtını verdi. Yüzde 3'ü ise kararsız olduğunu söyledi ya da yanıt vermedi.

En dindar Afrika

Sonuçlara bölgesel bakıldığında, "dindar" nüfus oranının en yüksek olduğu yer yüzde 91'le Afrika. İnsanların Latin Amerika'da yüzde 82'si, Ortadoğu'da yüzde 79'u, Kuzey Amerika'da yüzde 71'i, Doğu ve Orta Avrupa'da yüzde 65'i, Batı Avrupa'da yüzde 60'ı, Asya - Pasifik bölgesinde ise yüzde 50'si kendini "dindar" olarak tanımlıyor.

Afrika ve Kuzey Amerika'da ateistlerin oranının yüzde 1, Ortadoğu'da yüzde 2, Latin Amerika'da yüzde 3, Doğu ve Orta Avrupa'da yüzde 4, Batı Avrupa'da yüzde 9, Asya-Pasifik'te yüzde 12 olduğu görülüyor.

Ortadoğu'da araştırmaya yalnızca Türkiye ve İsrail katıldı. İsrail'de halkın yüzde 52'si "dindar olmadığını" söylerken, yüzde 11'i kendisini "ateist" olarak tanımlıyor. İsrail'de "ben dindarım" diyenlerin oranı yalnızca yüzde 33. Ancak İsrail'de "dindar" kelimesinin siyasi çağrışımlar taşıdığına dikkat çekiliyor.

En fazla "dindar" insan Afrika'daki Nijerya ve Gana'da bulunuyor. (Sırasıyla yüzde 94 ve 96). En fazla "dindar değilim" cevabı Tayland'dan geldi (yüzde 65). Oransal olarak en fazla "ateistin" ise Hong Kong'da bulunduğu belirlendi (yüzde 54).

Kadınlar önde

Kadınların erkeklerden, yaşlıların gençlerden, eğitim seviyesi düşük kişilerin yüksek eğitimlilerden ve sosyoekonomik olarak alt sınıftakilerin üst sınıftakilerden daha "dindar" olduğu ortaya çıktı. Kadınların yüzde 71'i, erkeklerin yüzde 61'i dindar olduklarını söyledi. Kadınların yüzde 22'si "dindar değilim", yüzde 5'i de "ateistim" derken, erkeklerde bu rakamlar sırasıyla yüzde 28 ve yüzde 7 olarak belirlendi.

Eğitimsiz ya da yalnızca temel eğitim almış kişiler arasında dindarların oranı yüzde 76, dindar olmayanların oranı yüzde 18, ateistlerin oranı yüzde 3. Yüksek eğitimlilerin ise yüzde 64'ü "dindar", yüzde 27'si "dindar değil", yüzde 7'si de "ateist".

MİLLİYET

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Eğitimsiz ya da yalnızca temel eğitim almış kişiler arasında dindarların oranı yüzde 76, dindar olmayanların oranı yüzde 18, ateistlerin oranı yüzde 3. Yüksek eğitimlilerin ise yüzde 64'ü "dindar", yüzde 27'si "dindar değil", yüzde 7'si de "ateist".

bu da herşeyi açıklıyor gelişmemiş bölgelerde eğitimsiz insanlar dindarlık oranı yüksek

gelişmiş bölgelerde eğitimli insanların dindarlık oranı düşük eğer bir kimse ateist olmuş ise suç gelişmiş bir bölge ve iyi bir eğitim baylar bayanlar bir insanı ateist yapan suçlu bulundu

suçlu:gelişmiş bölge ve iyi bir eğitim

Gönderi tarihi:

bu da herşeyi açıklıyor gelişmemiş bölgelerde eğitimsiz insanlar dindarlık oranı yüksek

gelişmiş bölgelerde eğitimli insanların dindarlık oranı düşük eğer bir kimse ateist olmuş ise suç gelişmiş bir bölge ve iyi bir eğitim baylar bayanlar bir insanı ateist yapan suçlu bulundu

suçlu:gelişmiş bölge ve iyi bir eğitim

bak bak yine gözden kacirdiginiz önemli bir nokta var sayin ebu cehil...

Yüksek eğitimlilerin ise yüzde 64'ü "dindar", bana kalirsa bu oldukca yüksek bir rakam...

Gönderi tarihi:

AlaTurka: sizinde gözden kaçırdığınız nokta var, dindar deyil (DİNCİ)

Gönderi tarihi:

Nasil yani?

Wyattearp in yazisinda Dindarliktan bahsedilio...

ne demek istedginizi anlamadim dogrusu...

Gönderi tarihi:

DİNDAR bende de FUNDAMANTALİST bir çağrışım uyandırıyor.

"İstatistikler hiç bir şeyi kanıtlamaz,sadece bakar eğlenirsin" lafını çok sevdiğimden yine tekrarlamak istedim.Bence önemli olan oranlar değil.

Ama şunu merak ederim?

Acaba kaç kişi yaşadığı aile,toplum ve devlet dininden başka bir dine geçmiş?

Kaç kişi bunu değiştirme cüretini gösterebilimiştir?

Bence insanların çoğu doğdukları ailenin,toplumun dinini peşinen kabul ediyorlar ve bundan sonra da hep bu yönde haraket ediyorlar.İnsalar başka dinleri tanımadan ve bilmeden hareket ediyorlar,ama bu başka bir dini bilince dinlerini değiştirirler anlamı taşımıyor.Bu yönde bir anlaşılma olmasını istemem.Benimkisi sadece bir merak...

Yoksa YÜSkEK de olsa ALÇAK da olsa mezuniyet bu gibi şeylerin etken olması bana uzak bir etken gibi geliyor,ama etkendir bunu da kabul ediyorum.

Gönderi tarihi:

Dindar, dinci, fundamentalist... bunlarin sizde yarattigi cagrisim ile mi tartisacagiz...

daha evvelde demistim, kavramlari tartismak cok zor...

heleki cagrisimlardan yola cikiorsak...

Bunun ne kadar yanlis oldugunu bilmen gerekirdi HakanBaranYildirim...

Gönderi tarihi:

Dindar, dinci, fundamentalist... bunlarin sizde yarattigi cagrisim ile mi tartisacagiz...

daha evvelde demistim, kavramlari tartismak cok zor...

heleki cagrisimlardan yola cikiorsak...

Bunun ne kadar yanlis oldugunu bilmen gerekirdi HakanBaranYildirim...

Beni yanlış anlamak için özel bir çaba mı hacıyorsun?

Çağrışım da mı yasak?

Yanlış olduğunu da düşünmüyorum...

Dervişin fikri neyse zikri de odur...

Gönderi tarihi:

Beni yanlış anlamak için özel bir çaba mı hacıyorsun?

Çağrışım da mı yasak?

Yanlış olduğunu da düşünmüyorum...

Dervişin fikri neyse zikri de odur...

Yo ne alakasi var?

Su yasak, bu yasak dien mi oldu?

ayrica sana özel olarak yazdigimi düsünüyosan yanliosun...

sana cevap yazan herkese bi kulp takacaksan kalsin....

cagrisimlardan yola cikarak tartisacaksak kalsin....

istatistikleri elestirip. cagrisimlardan bahsediosun... bu bir celiski diorum, baskada bir sey diil...

Kolay gelsin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.