Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilim İnsanları Işık Hızının 7 Katında Hareket Eden Bir Şey Tespit Ettiler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bilim İnsanları Işık Hızının 7 Katında Hareket Eden Bir Şey Tespit Ettiler

AA131AzP.img?w=300&h=158&m=6

Hız canavarı

2017'de bilim adamları, ajansın bir basın açıklamasına göre, NASA'nın serbest bıraktığı enerjinin "bir süpernova ile karşılaştırılabilir" olduğunu söylediği kadar güçlü bir radyasyon jeti patlatan iki nötron yıldızının muhteşem bir çarpışmasını gözlemlediler.

Ancak, karmaşıklığı nedeniyle toplanan tüm verileri ortaya çıkarmak bilim adamlarını şimdiye kadar aldı. Diğer ilgi çekici bulgular arasında: ışıktan daha hızlı hareket eden nesneler - ki bu elbette imkansız. Ama endişelenme. Gayet mantıklı bir açıklaması var.

Ortak çaba

GW170817 olarak adlandırılan olay, ikili nötron yıldızı birleşmesi olarak bilinen olaydır. Nötron yıldızları, bir zamanlar büyük kütleli yıldızların ve evrendeki en yoğun nesnelerin bazılarının çökmüş çekirdekleridir. NASA'ya göre, bir çay kaşığı sadece bir çay kaşığı Dünya'da dört milyar ton ağırlığındadır.

NASA, bu tür bir akıl almaz yoğunlukla birlikte büyük yerçekimi geliyor - yerçekimi dalgalarını ve gama radyasyonunu uzaya fırlatan patlayıcı bir çarpışmada bu nötron yıldızlarından ikisini bir araya getirmeye yetecek kadar, bilim adamlarının her ikisini de bir nötron yıldızı birleşmesinden ilk kez tespit etmesini sağlıyor, diyor NASA. .

Hubble Uzay Teleskobu, patlamanın ardından iki nötron yıldızının bir kara deliğe çöküşünü gözlemledi. Daha sonra kara deliğin etrafında dönen bir disk oluştu ve bu da inanılmaz hızlı madde jetlerini uzaya ışınladı. Bulgularını Ulusal Bilim Vakfı'nınkiyle birleştiren bilim adamları, jetlerin ne kadar hızlı hareket ettiği de dahil olmak üzere olayı son derece hassas bir şekilde bir araya getirmeyi başardılar.

Yasaları çiğnemek

Başlangıçta, Hubble gözlemlerinden, jetlerin ışık hızının yedi katı hızla hareket ettiği ortaya çıktı. Tabii ki, bu imkansız. Bilim adamları, bu tutarsızlığı, sınır ötesi hareket olarak bilinen bir fenomene bağlıyorlar. Esasen, jet gezegenimize neredeyse ışık hızında yaklaştığından, NASA, daha sonraki noktalarda yaydığı ışığın her seferinde daha kısa bir seyahat mesafesine sahip olduğunu ve bunun gerçekte olduğundan daha hızlı hareket ediyormuş gibi görünmesini sağladığını söylüyor.

Bilim adamları bazı ek hesaplamalarla gerçek hızı buldular: ışık hızının en az yüzde 99,97'si - ki bu adil olmak gerekirse, hala oldukça hızlı.

Bilim adamları, Nature'da bu hafta bir makalede yayınlanan bulgularının, gelecekte nötron yıldızı birleşmelerinin daha da kesin gözlemlerine izin vereceğini ve bu da potansiyel olarak evrenin genişleme hızının hesaplanmasına yardımcı olabileceğini umuyorlar.

Kaynak: Futurism

scribble-82950.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.