Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Chevy Bolt EV ve EUV O Kadar İyi Satıyor ki GM Üretimi Artırıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Chevy Bolt EV ve EUV O Kadar İyi Satıyor ki GM Üretimi Artırıyor

General Motors, Chevrolet Bolt EV hatchback ve Bolt EUV crossover SUV'nin üretimini, 2022'nin ikinci ve üçüncü çeyreği arasında satışların iki katından fazla artmasının ardından önemli ölçüde artıracak.

AA12XT3S.img?w=768&h=432&m=6

Bu ayın başlarında EV satışlarını açıklayan GM, Bolt ve EUV'nin üçüncü çeyrekte 14.709 satış için birleştiğini bildirdi; aile için bir çeyreklik rekor ve ikinci çeyreğin satış hacminin iki katından fazla. Sonuç olarak GM, 2022'de dünya çapında yaklaşık 44.000 olan Bolt-ailesi EV'lerin üretimini 2023'te 70.000'in üzerine çıkarmayı planladığını söyledi. GM'nin ne kadar fazla konuştuğuna bağlı olarak, bu yüzde 60'lık bir üretim artışı anlamına gelebilir.

2023 Chevy Bolt EUV Redline Sürümü. Chevrolet

Pil geri çağırma fiyaskosunun ardından Bolt ailesinin geri dönmesinin nedeni, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en ucuz EV'ler olarak tartışmasız statülerine atfedilebilir. Bu yılın başlarında, GM her iki modelde de binlerce dolarlık indirim başlattı ve başlangıç fiyatlarını hatchback için 26.595$'a ve EUV crossover için 28.195$'a indirdi. Bu onları Nissan Leaf veya Mini SE'den bile daha ucuz hale getiriyor ve kıyaslandığında umutsuzca menzilden yoksun. GM'nin Eylül ayında Bolt indirim programını 2022'nin son çeyreğine kadar uzatacağını doğruladığı gibi, Bolts'un ivmesi yıl sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor.

AA12Ym6E.img?w=768&h=512&m=6

İndirim yıl sonunda sona erecek olsa da, GM EV'lerin yeniden vergi kredisi almaya hak kazanma potansiyeli, EV alıcılarının Cıvatalara çekilmeye devam edebileceği anlamına geliyor - ve bu, GM'nin diğer teşviklerini düşünmeden önce. GM şu anda Bolt alıcılarına EVGo ile ücretsiz halka açık şarj seansları veya alıcıların neredeyse üçte ikisinin seçtiği bir Qmerit ev şarj cihazı kurulumu için ödeme yapıyor. (GM'ye göre çoğu EV sürücüsü, şarjlarının yüzde 80'inden fazlasını evde yapıyor.)

Chevy agresif bir şekilde Bolts'u zorluyor ve benzer şekilde uygun fiyatlı Equinox EV'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor gibi görünüyor, GM EV pazarının ekonomik sonunu bir süreliğine kilitleyecek gibi görünüyor. Ford, Stellantis veya yurtdışındaki rakiplerinden bu kadar uygun fiyatlı bir şeyin yakın zamanda gerçekleşmesi beklenmiyor - o ucuz VW EV'nin zaten burada yapamayacağını varsayarsak.

Kaynak: The Drive

gm-bolt-euv.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.