Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Tanrı'nın herşeye gücü yeter mi? Bütün dinlerin tasvir ettiği Tanrı herşeye gücü yeten, herşeyi gören, duyan, bilen bir Tanrı'dır. Herşeyi yapabilir. Sadece "ol" demesi yeter. Peki Tanrı, bir kopyasını çıkartabilir mi? Klonlayabilir mi kendini? Kendini Yokedebilir mi? "Ol" deyince oldurabiliyosa, "Yok ol" deyince de yokedebilmeli değil mi? Yani gücü yeter. Bu durumda Tanrı'nın gücü sınırsız mı? Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Tanrı'nın herşeye gücü yeter mi? Bütün dinlerin tasvir ettiği Tanrı herşeye gücü yeten, herşeyi gören, duyan, bilen bir Tanrı'dır. Herşeyi yapabilir. Sadece "ol" demesi yeter. Peki Tanrı, bir kopyasını çıkartabilir mi? Klonlayabilir mi kendini? Kendini Yokedebilir mi? "Ol" deyince oldurabiliyosa, "Yok ol" deyince de yokedebilmeli değil mi? Yani gücü yeter. Bu durumda Tanrı'nın gücü sınırsız mı? Saygılar. Klonlamayı da "ALLAH" yaratır. Ey mantık neredesin? nerelerden medet ummaya başladı itirazcılar aslında mantığı üreten "AKIL"a da itiraza başlar yakında ateist ler. Ama haklılar ne yapsalar ne etseler hakikat ten uzaklaşamıyorlar sonuç bu gerçek te. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Klonlamayı da "ALLAH" yaratır. Yaratsın. Sorumuz zaten o değil. Allah Kendini Klonlayabilir mi? Buna gücü yeter mi? Ey mantık neredesin? nerelerden medet ummaya başladı itirazcılar aslında mantığı üreten "AKIL"a da itiraza başlar yakında ateist ler. Ama haklılar ne yapsalar ne etseler hakikat ten uzaklaşamıyorlar sonuç bu gerçek te. O soruyu ben de soruyorum sizin için. Ey mantık nerdesin? Klonlamayı kabul ediyor. Ama "Tanrı kendisini kloanlayabilir mi" sorusunu kafası almıyor. Aklı'a itiraz edip, herşeyi Tanrı'dan bekleyen kusura bakma biz değiliz. O nedenle AKIL'a kimler itiraz ediyor o da belli. Saygılar. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 İslam inancında Allah'ın herşeye gücü yeter ve burada senin sorduğun klonlamaya da gücü yeter. Ama sanırım sen bu cevabın ardından o zaman niye kendini klonlamıyor gibi sorularda soracaksındır. Bunun cevabını ben veremem. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 İslam inancında Allah'ın herşeye gücü yeter ve burada senin sorduğun klonlamaya da gücü yeter.Ama sanırım sen bu cevabın ardından o zaman niye kendini klonlamıyor gibi sorularda soracaksındır. Bunun cevabını ben veremem. Yok öyle bir soru sormayacağım. Sadece kendini klonlamaya gücü yeter mi veya kendini yoketmeye gücü yeter mi onu merak ettim. Sonra "Ya kendini klonladıysaü şimdi sayısız ilah varsa"? gibi saçma bir soru geliyo aklıma. "Birbirlerini öldürebilirler mi? Öldüremiyorlarsa yapamadıkları başka şeyler de var demek ki." Ya da "Kendine 'Yok Ol' deyip intihar ettiyse?" gibi saçma sorular geldi işte. Saygılar. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 hiçbir sorunun hiçbir cevabı seni tatmin etmeyecektir ben buna inanıyorum o yüzden bu akşamlık bu kadar selametle size iyi sohbetler iyi paylaşımlar ben yatayım artık Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 size iyi sohbetler iyi paylaşımlar ben yatayım artık En iyisini sen yapıyosun Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Tanrı'nın herşeye gücü yeter mi? Bütün dinlerin tasvir ettiği Tanrı herşeye gücü yeten, herşeyi gören, duyan, bilen bir Tanrı'dır. Herşeyi yapabilir. Sadece "ol" demesi yeter. Peki Tanrı, bir kopyasını çıkartabilir mi? Klonlayabilir mi kendini? Kendini Yokedebilir mi? "Ol" deyince oldurabiliyosa, "Yok ol" deyince de yokedebilmeli değil mi? Yani gücü yeter. Bu durumda Tanrı'nın gücü sınırsız mı? Saygılar. bunlar klasik şüpheci soruları, aynı Tanrı kaldıramayacagı bir taş yaratabilir mi ? gibi Tanrı, mutlak ilim ve kudret sahibidir. Başka da birşey bilmiyorum. Nihai olarak aklın kavrayamayacagını biliyorum. İnananlar dogru yolda kendi düşüncelerinin büyüklügü karşısında huşu duyarlar, aynı şeyi bilmediklerinin genişligi karşısında da hissederler. saygılar. Alıntı
Φ ved Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 bu sorullar kendi içinde çelişen sorular. Allah hakimdir abes iş yapmaz. kendinden büyük taş yapabilir mi? peki bu taşa ihtiyaç var mı? ne için gerekli. veya kendinizi örnek gösterin. siz padişahsınız. ve en büyüksünüz bütün mülk sizin. siz kendinizden büyük birini yaparsanız eğer sizin en büyüklüğünüz nerde kaldı. Allah en büyük ve herşeye gücü yetendir. ondan büyük ve kudretli biri olamayacağına göre bu sorular da abes kaçıyor. yani bu onu kim yarattı onu kim yarattı...sorularının başka bir versiyonu oluyor. mesela ben size şunu sorsam ne cevap verirsiniz 'sudan daha ıslak bir şey var mı? ya da su neden ıslak kısacası bir şey 'en' ise ondan daha 'en' olmaz, oldu mu o zaman o 'en' olur. hürmetler Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 bUNLARI soyleyip aradan cikmak savasta padisahin Istanbuluma dokunmasinlarda ne yaparlarsa yapsinlar demesiyle ayni....Mantik dusunun diyor..Kudret sahibi tanri uyuyormuydu ufacik cocuklara tecavuz edilirken....Yada beyinlerdeki tanri bukadar mi acimasiz....Klonlaybilen tanriya insnoglu rakip....Tanri kendi kullarinin zekasi karsisinda yeniliyor zaman ilerledikce... Guc muc bahane, oL muYO iStE oL dIyINcE!!! senin tanrın ile benim Tanrım apayrı . kim düşünmemiş ki .... mantık düşün diyorsa buyrun düşünün......varacagınız sokak çıkmaz.... paradoks.... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Yok bRain herseye gucu yetmez!!!Mesela bazilari biz insanlari seytana uymakla yargilar, demek ki seytan allahtan daha kudretli..... Onun disinda eger bir tanri olsaydi once seni susturmak isterdi gordugumuz uzere sen burdasin yani seni susturamiyorsa gucu yetmez demektir Ama sen yinede yanlis anlama beni..... mESEla ben kucukken tanriyi gordugumu iddia ederdim....Annem olamaz kizim o bizi gorur bbiz goremeyiz derdi....bende bu müthis gucle yarisirdim....O beni goruyorsa bende goruyom....Ama dikkatli baktimda aslinda O YOK!!!Guclu bir tanri YOK!!!Dedimki kendime insanlarin tanrisi annemin aksamlari kardeslerime okudugu ninni gibi....Agizlada sakiz olmus,ancak bir okadarda gerceklikten uzak...... Bak ben daha gucluyum.....Guven banaa Aslında bu düşünceler bir şeyi doğruluyor kendi kişisel dünya sının algılamasını büyük gören ve alabildiğince pervasızlaşan insan oğluna da ne yakışır.? Cevizi kırıp özüne inemeyen hepsini kabuk zanneder. İmam Gazali. "Nasıl bir hayat yaşıyorsanız,öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz,öylede dirilirsiniz. Hadis. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 bu sorullar kendi içinde çelişen sorular. Allah hakimdir abes iş yapmaz. kendinden büyük taş yapabilir mi? peki bu taşa ihtiyaç var mı? ne için gerekli. veya kendinizi örnek gösterin. siz padişahsınız. ve en büyüksünüz bütün mülk sizin. siz kendinizden büyük birini yaparsanız eğer sizin en büyüklüğünüz nerde kaldı. Allah en büyük ve herşeye gücü yetendir. ondan büyük ve kudretli biri olamayacağına göre bu sorular da abes kaçıyor. yani bu onu kim yarattı onu kim yarattı...sorularının başka bir versiyonu oluyor.mesela ben size şunu sorsam ne cevap verirsiniz 'sudan daha ıslak bir şey var mı? ya da su neden ıslak kısacası bir şey 'en' ise ondan daha 'en' olmaz, oldu mu o zaman o 'en' olur. hürmetler Verdiğiniz örnekler bizim soruyla benzeşmiyor maalesef. Sorular da abes değil. Tanrı kendini klonlayabilir mi veya yok edebilir mi? Bu kadar basit. Neden klonlamıyor demedik. Neden yoketmedi de demedik. Sadece yapabilir mi diyoruz. Tarı'nın fiziki bir varlığının olmadığını kabullenerek sorduk, taş sorusu değil bu. Basit bir güç/yetenek sorusu. Senin de dediğin gibi yani. Bazen insanın aklına değişik sorular gelir; Herşeye gücü yetebiliyosa, yani klonlayabiliyosa, "abes iş yapmıyorsa dahi", istese yapar, yani teorik olarak milyonlarca klon Tanrı olabilir. Doğru mu? Herşeye gücü yetebiliyosa, herşeyi yok edebilir, kendisini de yok ebebilir, yani en azından "aklına gelmemişmidir" "hakkaten ya kendimi yok edebilir miyim" sorusu? Korkmuşmudur yoksa yok olmaktan? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Peki Tanrı, bir kopyasını çıkartabilir mi? Klonlayabilir mi kendini? Kendini Yokedebilir mi? "Ol" deyince oldurabiliyosa, "Yok ol" deyince de yokedebilmeli değil mi? Yani gücü yeter. Birinin varlığı diğerini imkansız kılar.. Bu olay paradokstur.. Cevabı.. Muhaldir.. Yani ne böyle birşey olabilir nede böyle bir soru.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Birinin varlığı diğerini imkansız kılar..Bu olay paradokstur.. Cevabı.. Muhaldir.. Yani ne böyle birşey olabilir nede böyle bir soru.. Saygılar.. Biri ve diğeri ile kastettiğiniz ne? Anlamadım da Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Herşeye gücü yetmek--bazı şeylere gücü yetmek.. Yada; Herşeye gücü yetmek--hiç bir şeye gücü yetmemek.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Herşeye gücü yetmek--bazı şeylere gücü yetmek..Yada; Herşeye gücü yetmek--hiç bir şeye gücü yetmemek.. Sağol. Şimdi sonuç olarak ne diyorsun anlamaya çalışayım: Birinin varlığı diğerini imkansız kılar.. Herşeye gücü yetmenin varlığı hiç bir şeye gücü yetmemeyi imkansız kılar. Bu olay paradokstur.. Önerme Doğru Ama doğru olmayan soru sorulamayacağına ilişkin iddianız. Nedeni de şu: Önermede ön kabul var: Herşeye gücü yetiyor. Bizim sorumuz zaten biz bunun böyle olup olmadığını sorgulamak. Önkabullerin doğru olup olmadığı bilinmediği için, bu sorular sorulabilir. Sen, Herşeye gücü yetittiğini kabul ediyorsun. Dolayısı ile tabiki yapamayacağı şey olamaz. Yani sen diyorsun ki, herşeye gücü yettiğinden, kendisini klonlayabilir de, yok da edebilir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 İnsan Oğlu pek mecnundur. Bir sinek kurdu dahi yaratamazken, gider düzinelerce tanrı yaratır...Monteigne Acaba bu sözü kime söylemeli.. Tesadüflere inanıp her zerreye birer tesadüf isnat eden ve her zerreyi bir nevi düşünen bir varlık olarak kabul edenlere mi.. Yoksa sadece bir olan Allah'a inanlara mı..? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Baslangicta kelam vardi kutsal kitap baslangicta eylem vardi Goethe la boheme den alıntı. Başlangıçta kelam vardı. Tamam bunu anladık da. Başlangıçta eylem vardı "Goethe" yi nereden buldun kaynağı ? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Goetheyi tanır mısınız la bohame..? Bak aşağıdaki mısralar Goetheden.. Doğu da Allah’ındır! Batı da Allah’ın! Kuzeyi ve Güney sahası Sulh içindedir O’nun kudretiyle O, tek "Adil olan, Hak olanı istiyor herkes için O’nun yüz isminden biri de "el-Adl" Bu yüce isim çok yüceltilsin! Amin. Johann Wolfgang von Goethe Bide Peygamber efendimnize yazdığı bir naat'ı var.. Onuda yazarım istersen.. Saygılar.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Ben bir tanrim oldugunu dusunmuyorum.....Ve gorunmez guclere de inanmam.....Ama tabi size saygim sonsuz....Hayatiniz boyunca olmayan bir seye duyulan ask taktire deger ancak düsünme beraberinde arastirma getirir,arstirmalarin sonucuda cikar mi cikmaz mi zamanla anlasilir..."Varacaginiz yol cikmazdir" lafi önyargidan ibarettir...Hic kimse yarini bilemez.... Yoklugunun derin acısı duyulmadan Tanrıya ulaşılmaz.. herkesin bir tanrısı vardır ama o Allah (cc) olmayabilir. bizim kaynaklarımız bize böyle düşünmemiz gerektigini söylüyor. yani sizede bir tanrı/lar inancı biçmek elimizde degil. Alıntı
Φ sierracudi Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 la_bohéme'nin bu sorduğu sorulara kendisi ve ben de dahil kimsenin cevap verebleceğini sanmıyorum. "islam mantık dinidir " eğer bu sorulara mantıklı bir cevap bulamıyor isek bu bizi islamiyette de mantığın bittiği konular olduğunu düşüncesine ulaştırır. böyle soru olmaz diyenlere gelince. adam sormuş bile çoktan ve sen de buna kendi çapında cevap aramışsın. nasıl olur da boyle soru oolmaz dersin daha sonra... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Tanrı'nın herşeye gücü yeter mi? Bütün dinlerin tasvir ettiği Tanrı herşeye gücü yeten, herşeyi gören, duyan, bilen bir Tanrı'dır. Herşeyi yapabilir. Sadece "ol" demesi yeter. Peki Tanrı, bir kopyasını çıkartabilir mi? Klonlayabilir mi kendini? Kendini Yokedebilir mi? "Ol" deyince oldurabiliyosa, "Yok ol" deyince de yokedebilmeli değil mi? Yani gücü yeter. Bu durumda Tanrı'nın gücü sınırsız mı? Bu konu aktivitesini kaybetmiş. Ancak benim bu gibi konuları açmamın nedeni, bazı kavramların üzerinde hiç düşünülmemiş olması veya düşünüldüyse bile, bizim haberdar olmamamız. Bu tür kavramlar üzerinde düşünmeye özellikle inançlıları davet etmemin sebebi ise, inandıkları "şey"i tanımaları. Bu tür soruları sordukça, "Allah" kavramının, ve dolayısı ile "din" olgusunun, dinleri oluşturan inanç ve ritüellerin kendi içlerinde ve birbirleriyle çelişkili unsurlatr barındırdıkları görülecektir. Bu bizi şu sonuca götürür: Semitik din mensuplarının iddia ettikleri gibi, "din" tek kaynaklı değildir, yani "Allah" tan değildir, sonradan bozulma diye birşey yoktur. Aksine, Allah kavramı bile birçok kültürün sentezinden ortaya çıkmış bir kavramdır, bu nedenle kendi içinde ve dini oluşturan diğer kavramlarla çelişkiler içerir. Saygılar. Alıntı
Misafir özedönüş Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Her şeye gücü yeten bir varlik her şeyi yapabilir. Ancak bu durum, onun evreni aynı anda hem var, hem de yok olabileceği, 2+2 yi 5 yapabilecegi, bir şekli aynı anda hem yuvarlak hem de kare yapabilecegi anlamina gelemez.Buradaki ince mantığı inceden inceye inecelemek gerekir.şÖYLEKİ Var olmak zaten yok olmamak demektir 2+2 de zaten 5 olmamaktır.Bir şey kare ise yuvarlak değildir demektir.Teistik bakış açısına göre Allahın var olması zaten onun yokolmamması ile eşdeğerdir.Buna gücü yetmemesi değil bunun aklen ve düşünceten zaten imkansızlığıdır.Hiçbir zaman 2+2 :5 olamaz.Bu da onun gibidir. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 İnsan: kendinden kuvvetli, kendinden hızlı giden, kendinin gidemediği yerlere giden, kendini satrançta yenen, kendinden iyi hesap yapabilen, kendinden iyi gören, kendinden iyi duyan, makinalar yapabiliyor. Çok sürmez, daha iyi düşünen makine de yapacak. Peki Allah; kendinden daha iyi duyabilen,görebilen,kendinden daha kuvvetli,bir varlık yaratabilirmi? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Tanrinin Gucu dusunemeyen,sorgulamayan ve kosulsuz inanan herkeze ve herseye yeter...... la boheme çok haklısın, bana göre saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.