Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Honda ve Sony, metaverse'e bağlanabilecek bir EV (elektrikli araç) piyasaya sürüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Honda ve Sony, metaverse'e bağlanabilecek bir EV (elektrikli araç) piyasaya sürüyor - ve Amerikalılar direksiyona ilk geçenler olacak

AA12UOJX.img?w=768&h=512&m=6&x=365&y=191

Honda ve Sony, ortak bir ortaklık altında 2025'te ABD'de ilk elektrikli otomobillerini piyasaya sürecek.

Japon devleri, yazılım ve eğlenceye odaklanarak araca değer katmayı hedefliyor.

EV, seviye 3 otomasyona sahip olabilir ve eğlence sistemi meta veri deposuna bağlanabilir.

Japonya'nın en büyük şirketlerinden ikisi, yeni, yüksek teknolojili, elektrikli bir araç yaratmak için bir araya geliyor olabilir, ancak direksiyona ilk geçen Amerikalılar olacak.

Otomobil üreticisi Honda ile elektronik devi Sony arasındaki stratejik bir ortaklık olan Sony Honda Mobility Inc (SHM), Perşembe günü ABD'de ilk elektrikli otomobilini piyasaya süreceğini duyurdu.

Henüz adı açıklanmayan ilk elektrikli otomobil için ön siparişler, 2025'in ilk yarısında başlayacak ve satışlar o yılın sonundan önce başlayacak. SHM yöneticileri bir basın toplantısında, ABD'ye teslimatın 2026 baharında başlayacağını ve Japonya'ya teslimatların 2026'nın ikinci yarısında başlayacağını söyledi.

EV'nin tasarımı ve spesifikasyonu ile ilgili ayrıntılar açıklanmadı, ancak SHM "yüksek katma değerli ürünler ve hizmetler" sağlamayı planladığını söyledi. Şirket, "metaverse gibi dijital yenilikleri" içerebilecek yazılıma ve otomobilin dahili eğlence sistemine yoğun bir şekilde odaklanarak bunu yapacak.

Şirket, sınırlı koşullar altında Seviye 3 otomatik sürüşü geliştirmeyi hedefliyor. Tipik olarak, bu, insan müdahalesinin hala gerekli olduğu anlamına gelir, ancak araç, sensörler ve yapay zeka kullanarak daha yavaş hareket eden arabaların ötesinde hızlanma gibi manevraları bağımsız olarak gerçekleştirebilir.

Honda Mobility başkanı Yasuhide Mizuno gazetecilere verdiği demeçte, EV'nin yazılımı gibi bileşenler tarafından sağlanan "yüksek katma değer" ile eşleşen "makul bir miktarda" fiyatlandırılacağını söyledi.

SHM, ilk araçların Honda'nın Kuzey Amerika fabrikasında üretileceğini söyledi ancak hangisi olduğunu belirtmedi.

Salı günü Honda, LG Energy Solution ile başka bir ortak girişimde Anna, Ohio'daki bir EV pil üretim tesisine 4,4 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Sony ve Honda'nın stratejik ittifakı ilk olarak Haziran ayında duyuruldu. 50-50 ortaklığının 10 milyar yen (68 milyon $) değerinde sermayesi var.

SHM, Insider'ın standart çalışma saatlerinin dışında gelen daha fazla yorum için yaklaşımına hemen yanıt vermedi.

Hem Sony hem de Honda'nın yüksek teknolojili otomobiller geliştirme geçmişi var.

Kaynak: Business Insider

plug-in-2783574.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.