Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir rüzgar türbini küresel bir enerji rekorunu kırdı ve geri dönüştürülebilir


Önerilen İletiler

  • Admin

Bir rüzgar türbini küresel bir enerji rekorunu kırdı ve geri dönüştürülebilir

Yeni açık deniz rüzgar türbini, yeni bir Tesla Model 3 Otomobili 1 milyon 610 Bin Km sürdürebilir - Buna yetecek enerjiyi sağlayabilir

AA12VN2Y.img?w=768&h=577&m=6

Siemens Gamesa Pazartesi günü yaptığı açıklamada, açık deniz rüzgar türbini teknolojisindeki çığır açan gelişiminin, 14-222 DD açık deniz prototipinin 24 saat boyunca üretilen en fazla enerji için yeni bir dünya rekoru kırdığını duyurdu. İlk olarak bu hafta başlarında haber kuruluşları tarafından bildirildiği gibi, prototip tek bir günde 359 megavat saat sağladı - kabaca 18.000 haneye güç sağlamaya veya bir Tesla Model 3'ü 1 milyon milin üzerinde şarjlı tutmaya yetecek kadar.

Siemens Gamesa, türbin bilgi sayfası aracılığıyla “Dişli türbinlerden daha az hareketli parça kullanan açık deniz doğrudan tahrikli türbin teknolojimizin her yeni nesli ile bileşen iyileştirmeleri, güvenilirliği korurken daha yüksek performans sağladı” dedi.

14-222 DD açık deniz prototipinin başarısının anahtarlarından biri, tek, devasa bir geri dönüştürülebilir reçine parçasından dökülen "devrimci" bıçaklarıdır. Şirketin "RecyclableBlade" teknolojisi ilk olarak geçen yıl daha eski bir türbin neslinde ortaya çıkmış olsa da, ek inşaat gelişmeleri, en son projesiyle tekliflerini daha da optimize etti.

Siemens Gamesa Offshore İş Birimi CEO'su Marc Becker, The Independent'a verdiği demeçte, "Açık deniz devriminin liderleri olarak, yıkıcı teknoloji inovasyonunu iklim acil durumunun gerektirdiği hızda ticari olarak uygulanabilir kılmaya kararlıyız" dedi.

Yenilenebilir rüzgar enerjisi teknolojisindeki gelişmeler, iklim değişikliğinin etkilerinin hızla dünya nüfusu için giderek daha korkunç hale geldiğini görmek için cesaret verici. Son zamanlarda, kuzey Oregon'da güneş, rüzgar ve pil üçlü tehdidinden oluşan ilk kamu hizmeti ölçekli tesis hizmete girdi. Kurulumun, birleşik 300 megawatt rüzgar, 50 megawatt güneş enerjisi ve 30 megawatt pil deposu sayesinde 100.000 eve güç sağlayabileceği bildiriliyor.

Siemens Gamesa'ya göre, 14-222 DD türbininin 2024'te üretime geçmesi planlanıyor ve şimdiden ABD, İngiltere ve Tayvan kıyılarındaki rüzgar çiftliklerinden ön siparişler aldı.

Kaynak: Popular Science

windmill-50512.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.