Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mark Zuckerberg Neden Apple'a Sözlü Saldırıyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Mark Zuckerberg Neden Apple'a Sözlü Saldırıyor?

Mark Zuckerberg, özellikle şirket Uygulama İzleme Şeffaflığı'nı tanıttıktan sonra, Apple hakkındaki düşüncelerini paylaşırken hiç tereddüt etmedi. Bu hafta Meta Connect konferansı sırasında, adını söylemeden iPhone üreticisinde birkaç fotoğraf çekti. İş modelinin gizli yapısından, öncelikle reklamlar yerine donanımdan kâr sağlayan firmaya kadar her şeyi eleştirdi.

AAZ5i9j.img?w=768&h=569&m=6&x=324&y=90&s

82 dakikalık sunumda ayrıca Apple'ın uygulama geliştirmeye yönelik kapalı ekosistem yaklaşımına saldırdığını ve App Store aracılığıyla tüm iPhone, iPad ve Apple Watch uygulamalarını yönlendirdiğini gördü. Mark Zuckerberg, CNET aracılığıyla, "Her nesil bilgi işlemde, açık ekosistemler ve kapalı ekosistemler olmuştur." Dedi. İnce örtülü yorum, teknoloji endüstrisinin önceki platform savaşlarına biraz doğrudan bir referanstı.

AA12Tejx.img?w=768&h=514&m=6

Bu, PC'ler ve Mac bilgisayarlar arasındaki yoğun rekabetin yanı sıra Google'ın Android yazılımının Apple'ın iOS'u ile karşılaştırılmasını da içeriyordu. Mark Zuckerberg, şirketin adından bahsetmeden Apple'ın sahip olduğu sıkı kontrolün kârına yardımcı olan bir kilit oluşturduğunu söyledi. Metaverse'in böyle olmaması gerektiğini açıklamaya devam etti. İlginç bir şekilde, teknoloji üreticisine yönelik eleştirisi yeni değil.

Mark Zuckerberg, Apple'ı ilk iPad'e kadar açıkça eleştirdi. Ve bu yeni olumsuzluk dalgası muhtemelen bir sonraki büyük teknoloji savaşının başlangıcına işaret ediyor. Her iki şirket de artırılmış gerçeklik görüntülerini gerçek dünyaya yerleştirebilecek veya insanları sürükleyici sanal gerçeklik dünyalarına çekebilecek VR kafalarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu kulaklıklar sonunda film izlemek gibi günlük aktivitelere dahil edilirse, teknolojide yeni bir büyüme dalgası başlatabilir.

Apple CEO'su Tim Cook, tercih ettiği gerçeklik teknolojisinin dünyamızı son birkaç on yılda internetin yaptığı gibi derinden değiştireceğine inanıyor. Geçen ay CNBC aracılığıyla Hollanda yayını Bright'a verdiği demeçte, "Gerçekten geriye bakacağız ve bir zamanlar AR olmadan nasıl yaşadığımızı düşüneceğiz" dedi. Bu arada, Mark Zuckerberg metaverse için benzer umutlara sahip.

Mark Zuckerberg, Meta Connect etkinliği sırasında, "Bu vizyona o kadar derinden inanıyoruz ki, tüm şirketimizi ondan sonra yeniden adlandırdık." Dedi. "Ve metaverse'e güç sağlayacak teknolojilerin çoğunun yükselmeye başladığı bir andayız" diye ekledi. Sunumun bir parçası olarak, Microsoft'un bir dizi iş üretkenliği uygulaması olan Iron Man VR gibi oyunlarla gelecek vizyonunu da ortaya koydu.

Ayrıca, başlık özelliği gerçek hayattaki yüz ifadelerinizi okuyabilen sensörler içeren Quest Pro adlı yeni 1.500 dolarlık kulaklığı da içeriyordu. Bu arada, CNBC raporlarına göre, Apple bir VR kulaklığı piyasaya sürmedi veya bir tanesinin yapım aşamasında olduğunu doğrulamadı. Ancak analistler, iPhone üreticisinin dış kameralardan dahili yüksek çözünürlüklü ekranlara gerçek zamanlı olarak video aktarma özelliğine sahip bir cihazı piyasaya sürmeye hazırlandığını söylüyor.

Bu, esasen Mark Zuckerberg'in Quest Pro'sunda aynı başlık özelliğidir. Meta, başa takılan cihazlarda önemli bir pazar payı elde ederse ve ana akımda popüler hale gelirse, şirket artık Apple'ın kapalı ekosistem politikaları tarafından kısıtlanmayacaktır. Şirket aktif olarak bu cihaz üzerinde çalışıyor.

Kaynak: Tell Me Best

twitter-292989.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.