Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sam Elliott'un En İkonik 10 Rolü


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Sam Elliott'un En İkonik 10 Rolü

AAVE6Zy.img?w=768&h=402&m=6&x=293&y=101&

Birkaç Batılı hayran için Sam Elliott, kovboy oyunculuğunun kişileşmesidir. Derin sesi ve ikonik olarak kalın ve gür bıyığı, sitcom'lardan klasik westernlere kadar her şeyde rol almasını sağladı ve 1960'lara kadar uzanan bir özgeçmiş.

Elliott'ın menzili var, mutlaka bir kovboy ya da Batılı bir aktör olarak tahmin edilmek zorunda değil, sadece türde ya da kovboy karakterleri olarak öne çıkıyor. Ancak aktör, Frogs (onu ünlü sakallarını uzatmadan önce görebileceğiniz) ve fantastik film The Golden Compass gibi kült-klasik korku filmlerinde de yer aldı. Bunlar ve diğerleri ile birlikte, bunlar Elliott'un en ikonik 10 rolü.

Butch Cassidy and Sundance Kid - Sonsuz Ölüm

Elliott, Paul Newman ve Robert Redford'un başrollerini paylaştığı bu ikonik western'in jeneriğinde sadece "Kart Oyuncusu #2" olarak listelendi. Ancak özgeçmişi ne zaman gündeme gelse, filmden her zaman bahsedilir çünkü bu, kariyerinin ilk yasal film kredisiydi. Elliott'ın da kamera dışı bir repliği vardı ama sözü söyleyenin kendisi bile olmayabileceğini kabul ediyor. Her iki durumda da, film, Hollywood'un oyuncu kadrosu için bir kovboy olarak görev süresinin başlangıcını işaret etti.

A Star Is Born - Bir yıldız doğuyor

Menzilini gösteren daha yeni rollerinden biri, Bradley Cooper'ın Lady Gaga'nın oynadığı klasik paçavradan zenginliğe filmi A Star Is Born'un yeniden yapımındaydı. Filmde, mücadele eden bir country müzik yıldızı olan başrolün (Cooper) yöneticisi ve üvey kardeşi Bobby'yi oynuyor.

Hulk

Film eleştirel olarak kaydırılmış olsa da, Elliott'ın en yüksek profilli bölümlerinden biri olmaya devam ediyor. Filmde, David Banner'ın deneylerini yapmasını yasaklayan ve sonunda Hulk'u yaratan trajik olaylar dizisini başlatan Albay Thunderbolt Ross'u oynuyor.

Thank you for Smoking - Sigara içtiğiniz için teşekkürler

Elliott, Washington lobicileri hakkındaki bu hicivli filmin oyuncu kadrosuna katıldığında, zaten kötü bir kovboy oyuncusu ve Batı ikonuydu. Bu yüzden, bir zamanlar Marlboro sigaralarının ikonik kovboy maskotu olan Marlboro Man'i oynamak için mükemmel bir seçimdi. Filmde Elliott, sigara içmenin neden olduğu kanserden muzdarip bir muhbir olarak eski maskotu oynuyor.

Mask - Maske

Mask, radikal şekil bozukluklarına neden olan bir durum olan kraniyodiyafiz displazisinden muzdarip bir çocuk olan Rocky hakkında yürek burkan bir film. Filmde Elliot, Rocky'nin annesi (Cher tarafından oynanır) ve koruyucusu ile bir barış gücü görevi gören sert bir motosiklet olan Gar'ı oynuyor.

The Ranch - Çiftlik

Bir kez daha çiftlik sahibi/kovboy tipi oynayan Elliott, daha önce That '70s Show'da birlikte çalışmış olan Danny Masterson ve Ashton Kutcher'ın başrollerini paylaştığı Netflix sitcom The Ranch'ta reisi Beau Bennett'i canlandırdı. Gösteri 2016'dan 2020'ye kadar yayınlandı. Gösteri, Masterson'ın korkunç bir seks skandalına karıştığı zaman biraz zorlandı.

1883

Elliott, sınırlı sayıda yayınlanan Paramount+ serisi 1883'teki rolü sayesinde artık Yellowstone evreninin bir parçası. Gösteri, Dutton ailesinin nasıl Yellowstone Çiftliği'nin sahibi haline geldiğinin hikayesini anlatan bir prequel. Elliott, Dutton'ları Batı'ya getiren vagon treninin yalnız lideri Shea Brennan'ı oynuyor.

Tombstone - Kasabanın Namusu

Elliott sayılamayacak kadar çok Western'de yer aldı. Popüler rollerinden bazıları The Shadow Riders, Conhager, The Ranger The Cook ve The Hole In The Sky, The Quick and the Dead ve Gone To Texas'tır. Ancak Tombstone'daki rolü, eleştirmenler tarafından en çok beğenilen Western olabilir. Film, Tombstone, Arizona'daki ünlü silahlı çatışmanın hikayesini anlatıyor, AKA The Gunfight At The O.K. Corral. Kötü şöhretli kan banyosu, Tom ve Frank McLaury de dahil olmak üzere eski batının birkaç yıldızının ölümüne neden oldu. Filmde Elliott, ünlü kanun adamı Wyatt Earp'ün kardeşi Virgil Earp'ü canlandırıyor.

Roadhouse - Bar Fedaisi

Roadhouse, Patrick Swayze'nin en ünlü filmlerinden biri olabilir, ancak Elliott, filmi olduğu kadar büyük yaptığı için de kredi borçludur. Filmde Elliott, Swayze'nin karakteri John Dalton'a hem rehberlik eden hem de ona bilgelik sunan bir fedai arkadaşı olan Wade Garrett'ı canlandırıyor. Onun karakteri yaşlı, Dalton'un kendinden emin ve biraz gururlu karakterine daha sakin ve daha toplanmış bir folyo. Eğlenceli bir gerçek, Elliott'ın birçok filmi gibi bu film de gerçek hayatta Elliott'ın Sacramento, California'da doğup büyüdüğü Teksas'ta geçiyor.

The Big Lewbowski - Büyük Lewbowski

 

Bir kez daha, Coen Brother'ın kült klasiği The Big Lewbowski'de Elliott'tan kovboy şapkasını takması istendi. Elliott, hem anlatıcıyı hem de ahbabın hikayesini anlatan ve ahbapın basit felsefesine hayretle oturan "yabancı"yı oynuyor. "Adam kalıyor, seni bilmem ama ben bu konuda rahatım. Onun dışarıda olduğunu bilmek, oradaki biz günahkarların işini kolaylaştırıyor," yabancının son satırlarından bazılarıydı. Elliott'ın derin sesi, onu anlatım ve seslendirme çalışmaları için favori bir aday yapıyor. Ayrıca o popüler "Sığır eti, akşam yemeğinde ne var!" reklamların yanı sıra kamyon ve viski reklamları. Ayrıca şimdi Family Guy'da tekrar eden bir karakter ve evet, orada da bir kovboy oynuyor.

Kaynak: TheThings

film-2891853.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.