Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Intel, spin qubit çiplerinin seri üretimine yaklaşıyor

AA12FcJI.img?w=768&h=1152&m=6&x=1029&y=6

Şirket iddialarına göre, tek ve çift kuantum noktalarının şimdiye kadarki en büyük demosu

Intel, mevcut üretim süreçlerini kullanarak silikon spin qubit cihazları üretme çabalarında bir dönüm noktasına ulaştığını iddia ediyor; bu, büyük ölçekli kuantum bilgisayar üretiminin önünü açabileceğini düşündükleri bir hareket.

Çip devi, Intel Labs ve Intel Components Research kuruluşlarının silikon spin qubit donanımı için "endüstrinin en yüksek" verimini ve tekdüzeliğini gösterdiğini söyledi.

Intel'in kuantum açısı, on yıllardır büyük ölçekli üretim için ayarlanmış kendi transistör üretim tekniklerini kullanarak kuantum işlemci yongaları üretme sürecini büyütmeye odaklanıyor.

En son araştırma, Intel'in Hillsboro, Oregon'daki Ronler Acres'teki Gordon Moore Park adlı transistör araştırma ve geliştirme tesisinde geliştirilen ikinci nesil silikon döndürme testi çipi kullanılarak yapıldı.

Intel, 300 milimetrelik bir silikon levhanın tamamında her bir konumda tek bir elektronla "endüstrinin en büyük silikon elektron döndürme cihazını" sunmayı başardığını iddia ediyor. Şirket, gofreti oluşturan yongaların yüksek düzeyde tekdüzelik sergilediğini ve gofret boyunca yüzde 95 verim oranı talep ettiğini söyledi.

Bu, Intel'in, şirketin işlemci yongalarını toplu olarak üretmek için kullanılan aynı üretim süreçlerini kullanarak kuantum mantık kapıları için silikon kübitler üretebildiğini ilk duyurduğu yılın başlarında mümkün olacağını söylediği şeyle örtüşüyor.

En yeni silikon döndürme prototip cihazı, özel olarak tasarlanmış bir kuantum kriyoprobatör kullanılarak test edildi. Bu, Intel'in en yeni nesil yemek tabağı boyutlu silikon gofretlerine ve bunları araştırmak için kullanılan ekipmana sığacak kadar büyük olması nedeniyle olağandışı bir kriyojenik odadır, tümü 1,7 Kelvin'de çalışırken, mutlak sıfırın biraz üzerinde , bu da kübitleri döndürmek için kararlılıklarını korumak için gereklidir.

Intel'e göre, elde ettiği çapraz gofret verimi, tek elektron rejiminde gofret boyunca veri toplamanın otomasyonuna izin vererek, bugüne kadarki en büyük tek ve çift kuantum noktalarının gösterilmesine yol açar - 900'den fazla tekli kuantum noktası ve 400'den fazla çift noktalar, şirket iddia etti.

Daha önceki spin qubit cihazlarıyla karşılaştırıldığında elde edilen artan verim ve tekdüzelik, çip üreticisinin, optimize edebileceği üretim sürecinin alanlarını belirlemek için istatistiksel süreç kontrol tekniklerini kullanmasına izin verecektir.

Intel'in Kuantum Donanımı direktörü James Clarke'a göre bu, ticari bir kuantum bilgisayarı için gerekli olacak binlerce veya milyonlarca kübit'e kadar ölçeklenebilmeye yönelik bir adımı temsil ediyor.

Clarke, "Elde edilen yüksek verim ve tekdüzelik, Intel'in yerleşik transistör işlem düğümlerinde kuantum çipleri üretmenin sağlam bir strateji olduğunu ve teknolojiler ticarileştirme için olgunlaştıkça başarı için güçlü bir gösterge olduğunu gösteriyor." Dedi. "Gelecekte, bu cihazların kalitesini iyileştirmeye ve daha büyük ölçekli sistemler geliştirmeye devam edeceğiz, bu adımlar hızla ilerlememize yardımcı olacak yapı taşları olarak hizmet ediyor."

Intel, vizyonunun milyonlarca ayrı kübiti tek bir çipe sıkıştıran kuantum bilgi işlem cihazları yaratmak olduğunu daha önce detaylandırmıştı. Bu, tek bir mantıksal kübiti temsil etmek için birçok fiziksel kübit kullanmaya dayanan hata düzeltme tekniklerini kullanarak kuantum sistemlerindeki güvenilirlik sorunlarının üstesinden gelmek içindir.

Tamamen hataya dayanıklı kuantum bilgisayarlar için vaat edilen karmaşık sihirbazlığa sahip bir sistem oluşturmak için yüzlerce veya binlerce mantıksal kübit gerekli olacaktır, bu nedenle Intel gibi şirketler gereken milyonlarca kübit için çabalıyor.

Intel bu araştırmanın tüm sonuçlarını bu hafta Kanada, Québec'teki 2022 Silikon Kuantum Elektronik Atölyesi'nde sundu. ®

Kaynak: The Register

cpu-4393382.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.