Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2022 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2022 Neden Tavuk Yanında Diğer Kuş Yumurtalarını da Yemiyoruz? Yumurtalar lezzetli ve son derece besleyicidir. Haşlanmış, kızartılmış veya haşlanmış, sayısız tarifte tüketilebilir. Peki, mağazalarda neden sadece tavuk yumurtası bulunduğunu hiç merak ettiniz mi? Çiftçi pazarlarında, organik veya özel mağazalarda bıldırcın yumurtası bulabilirsin, peki ya kaz, hindi ve ördek yumurtaları? Yumurta nedir? İlk önce bir yumurtanın gerçekte ne olduğunu hatırlamamız gerekiyor. Yumurtalar, kuş embriyolarının yumurtadan çıkıncaya kadar olgunlaştığı küçük kuluçka makineleridir. Yavru kuşları korurlar ve onlara yiyecek sağlarlar. Dişi kuşlar da tıpkı dişi insanlar gibi yumurtlar. İnsanlarda bu yaklaşık 28 günde bir olur; kuşlarda döngünün farklı bir frekansı vardır. Tavuklar bu bağlamda özellikle dikkat çekicidir. Tavuk yumurtası ekonomik olarak faydalıdır Genç tavuklar yaklaşık olarak her 25 saatte bir yumurtlar. Yumurtanın döllenip döllenmediğine bakılmaksızın atılır. Bu, genç tavukların, cins ve hayvancılık (bakım, yetiştirme ve üreme) durumuna bağlı olarak, 2 yaşında ilk tüy değişimine kadar yılda 250 ila 300 yumurta bıraktığı anlamına gelir. Tavukların bakımı da oldukça az bakım gerektirdiğinden, (ne yazık ki, çoğu zaman pişmanlıklarına göre) endüstriyel yumurta üretimi için çok uygundurlar. Peki ya ördek, kaz ve bıldırcın gibi diğer "yararlı" kuşlar? Ördek yumurtaları: yenilebilir ancak iyi pişirilmesi gerekir Ördek yumurtaları aslında mükemmel bir şekilde yenilebilir. Tavuk yumurtasından biraz daha yoğun ve doyurucu bir tada sahiptirler ve bu nedenle uzun zamandır bir incelik olarak kabul edilirler. Ancak, ördekler sadece ilkbaharda, şubat ve mayıs ayları arasında yumurta bırakırlar. Ek olarak, ördekler, bakım konusunda tavuklardan daha talepkardır. Yüzmek ve banyo yapmak için mutlaka bir yere ihtiyaçları vardır, bu da onları endüstriyel yumurta üretimine daha az uygun hale getirir. Ördeklerin olduğu bir çiftliğin yakınında yaşıyorsanız, zaman zaman yumurtalarından birkaçını satın alıp alamayacağınızı her zaman sorabilirsiniz. Ancak geçmişte yüksek düzeyde salmonella ile ilişkilendirildikleri için asla çiğ olarak tüketilmemelidirler. Kaz yumurtaları: yenilebilir ancak daha az yaygın Büyük, güzel kaz yumurtaları yenilebilir ve güçlü bir tada sahiptir. Bazılarını elinize alabilir ve pişirmek istiyorsanız, en az 10 dakikalık pişirme süresine izin vermelisiniz. Dişi kazlar yalnızca Ocak-Haziran ayları arasında yumurta bırakır ve tavuklara kıyasla çok daha düşük bir miktarda - yılda yaklaşık 40 yumurta üretirler. Onları denemek isterseniz, onları seçkin şarküterilerde bulabilir veya doğrudan yerel çiftçilerden çevrimiçi olarak sipariş edebilirsiniz. Bıldırcın yumurtası: yenilebilir, ancak bu acımasız bir iştir Bazı organik marketlerde veya çiftçi pazarlarında bıldırcın yumurtası bulabilirsiniz. Tavuk yumurtası kadar besleyicidirler ve benzer bir tada sahiptirler ancak boyutları çok daha küçüktür. Size bir fikir vermek için, yaklaşık üç ila dört bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasının porsiyon boyutuna eşdeğerdir. Kabukları belirgin benekli bir görünüme sahiptir ve yumurtalar sadece 0,35 ila 0,42 ons ağırlığındadır. Açlığınızı gidermek için birkaç tane yemeniz gerekir. Ancak ne kadar lezzetli olurlarsa olsunlar, bıldırcın yumurtası yetiştirmek acı bir gerçeği gizler: Tavuk yetiştiriciliğinden farklı olarak, bıldırcın yetiştiriciliği koşulları daha az düzenlenir ve satıcılar tarafından iletilmesi gerekmez. Bu nedenle bıldırcınlar genellikle küçük kafeslerde tutulur, serbestçe dolaşamaz ve 24 saat boyunca yapay ışığa maruz bırakılır. Vahşi doğada bıldırcın yılda sadece 15 yumurta bırakır. Yüksek performanslı üremede, 38 haftalık kısa "kullanım sürelerinde" 200'e kadar yumurta bırakırlar ve ardından kesilirler. Alt çizgi - Sonuç Tavuk yumurtası, tüm kuş yumurtaları arasında en ekonomik olanıdır, bu da neden toplu olarak üretilip satıldıklarını açıklar. Ancak üreme koşulları her zaman optimal değildir. Bazı tavuk çiftliklerinde, genellikle en küçük alanlarda sıkışıp kalırlar, etrafta koşacak neredeyse hiç alanı yoktur ve düzenli olarak yaralanır veya hastalanırlar. Hayvan refahı sizin için önemliyse, paketler veya yumurta kartonları üzerindeki kalite etiketlerine dikkat edin ve "insancıl sertifikalı" olanları arayın. Kaynak: Gourmandize Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.