Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Çevreci ve Greenpeace Haberleri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Greta Thunberg'in yeni bir işi var: İklim aktivisti aslında ne yapıyor?

Koronavirüs pandemisinin vurmasından sadece birkaç ay önce, İsveçli genç Greta Thunberg ve diğer kampanyacılar tarihin en büyük iklim protestosunu düzenlemişti. Ancak ardından gelen karantinalar ve tüm ülkelerin izolasyonu nedeniyle Thunberg'in iklim hareketi durdu.

AA12pabm.img?w=768&h=432&m=6&x=397&y=173

İklim aktivisti için yeni bir görev

Ancak iki yıl sonra genç İsveçli, yeni ve önemli bir işi olduğu için yeniden manşetlerde yer alıyor: Thunberg, bir İsveç yardım vakfının elçisi olarak atandı.

Söz konusu vakıf, Almanca 'özel günüm' anlamına gelen Min Stora Dağ'dır ve 2000 yılında kurulmuştur. Ağır hasta çocukların dileklerini yerine getirmekte, onlar ve aileleri için unutulmaz deneyimler yaşatmaktadır.

Greta yeni rolünde kendini rahat hissediyor

19 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti, bir süredir vakıfla ilgileniyor, ancak şimdi bir sonraki adımı attı ve Min Stora Dag'ın resmi elçisi oldu.

Thunberg iklim değişikliğiyle mücadeleden vazgeçmedi ve çevrenin korunması için çalışmaya devam edecek. Yeni işi onun için sadece başka bir görevdir. Min Stora Dag'ın web sitesinde yayınlanan bir videoda, bu rolü üstlenmekten onur duyduğunu söylüyor:

Benim için çok şey ifade ediyor çünkü ciddi hastalıkları ve teşhisleri olan birçok çocuk ve gencin her gün sessizce verdiği mücadelenin altını çizmenin önemli olduğunu düşünüyorum. iyileşmek. Yaşamsal olan bu neşeye ihtiyacınız var çünkü sadece anlamlı hissetmeye ihtiyacınız var.
Benim için çok şey ifade ediyor çünkü ciddi hastalıkları ve teşhisleri olan birçok çocuk ve gencin her gün sessizce verdiği mücadelenin altını çizmenin önemli olduğunu düşünüyorum. iyileşmek. Yaşamsal olan bu neşeye ihtiyacınız var çünkü sadece anlamlı hissetmeye ihtiyacınız var.

Thunberg, çocukluğundan beri nadir görülen bir hastalıktan muzdarip olduğundan ve Asperger sendromundan açıkça bahsettiğinden, diğer çocuklara yardım edebilmek onun için çok şey ifade ediyor.

Kaynak: Oh My Mag

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...
  • Admin

ABD'de yeni bir nükleer reaktör geçen hafta başladı - ülkenin yaklaşık 7 yıldır ilk reaktörü

AA18BDOz.img?w=728&h=400&m=6

Şirketten yapılan açıklamada, "Bir reaktör, nükleer fisyon reaksiyonu kendi kendini sürdürür hale geldiğinde kritik hale gelir" dedi. "Elektrik üretimi için yeterli ısıyı üretmek amacıyla Ünitenin çalışmaya devam etmesi için başlangıç kritikliğinin sağlanması gereklidir."

Nükleer Düzenleme Komisyonu sözcüsü Scott Burnell, CNBC'ye bunun Mayıs 2016'dan bu yana ilk kritikliğe ulaşan ilk nükleer reaktör olduğunu söyledi.

Georgia Power, Vogtle Unit 3'ün bu yılın Mayıs veya Haziran aylarında tamamen hizmete girmesini bekliyor.

Şirketin CEO'su, birimin "önümüzdeki 60 ila 80 yıl boyunca temiz ve emisyonsuz enerji" üretebilmesi gerektiğini söyledi.

Küresel enerji krizi göz önüne alındığında, daha fazla nükleer reaktör devreye girebilir. Bu nedenle, bilgili yatırımcılar için bazı nükleer enerji hisselerini kontrol etmek için iyi bir zaman olabilir. İşte Wall Street analistlerinin beğendiği iki tanesine bir göz atın - ve kazananları ve kaybedenleri seçmek istemiyorsanız, maruz kalmanın başka bir yöntemi.

Kaynak: MoneyWise

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Büyük Pasifik Çöp Alanı nihayet temizleniyor - ama tüm bu plastiğe ne oluyor?

AA14kel3.img?w=640&h=360&m=6

Göreceli olarak keşfedilmemiş, tamamen çöpten yapılmış bir ada olan Büyük Pasifik Çöp Alanı tam bir muamma. Yine de boyutunu küçültmek daha da büyük bir muamma.

Ocean Cleanup, Büyük Pasifik Çöp Yamasını oluşturan trilyonlarca plastik kirliliğini ve diğer çöpleri temizlemek için yüksek teknolojili araçlar kullanan bir kuruluştur - ancak okyanustan toplandıktan sonra bu atıklara ne olur?

Büyük Pasifik Çöp Yaması ne kadar büyük?

Büyük Pasifik Çöp Yaması (GPGP), Kuzey Pasifik Okyanusunda yüzen bir enkaz girdabıdır. Ortada Hawaii olmak üzere Kaliforniya'dan Japonya'ya 1,6 milyon kilometre karelik (veya 600.000 mil kareden fazla) bir alanı kaplar.

GPGP'de bulunan çöplerin türü ve boyutu değişir, ancak çoğunluğu plastikten yapılmıştır.

Mikroplastikler - küçük plastik parçaları - GPGP'nin toplam kütlesinin yalnızca %8'ini oluşturuyor, ancak çok büyük bir etkiye sahipler. GPGP'de yüzen tahmini 1,8 trilyon plastik parçasının %94'ü mikroplastiktir.

Okyanustaki plastik kirliliği, deniz yaşamını çeşitli şekillerde tehdit ediyor - balıkları zehirleyip aç bırakmak, mercanları beyazlatmak ve resiflere zarar vermek.

Okyanus plastiği, yalnızca okyanus ekosistemlerini bozduğu için değil, aynı zamanda toplaması ve kurtulması çok zor olduğu için bugün karşılaştığımız en rahatsız edici kirlilik sorunlarından biridir.

Diğer malzemelerin aksine, plastikler ayrışmaz - sürekli olarak mikro plastiklere dönüşürler ama asla tam anlamıyla yok olmazlar. Çizgili, geniş ve derin okyanuslarımızda dönen bazen mikroskobik boyutlu mikroplastikler, okyanus plastik kirliliğini toplamayı neredeyse imkansız hale getiriyor.

Okyanus Temizliği nedir?

Ocean Cleanup, okyanuslarımızdan çöp toplamak ve okyanuslarımıza girmeden önce onları nehirlerde durdurmak için çeşitli teknolojiler kullanan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

"Jenny" olarak da bilinen Ocean Cleanup's System 002, destekçiler ve eleştirmenler için bir odak noktasıdır. Jenny, okyanus yüzeyi boyunca U şeklinde bir toplama sistemini çekmek için yakıtla çalışan iki gemi kullanıyor. Jenny enkazla dolduğunda, çöpü boşaltılıp karaya taşınacağı daha büyük bir tekneye getiriyor.

GPGP'deki tüm çöplere ne olur?

Ocean Cleanup, topladığı plastiğin çoğunu geri dönüştürdüğünü iddia ediyor. Kuruluş, "dayanıklı ve değerli" ürünler oluşturmak için plastiğin bir kısmını kullandığını söylüyor.

Dezeen'in bildirdiği gibi, kalan geri dönüştürülemez, kullanılamaz plastik moloz elektrik üretmek için yakılıyor. Atıkları enerjiye dönüştürme işlemi termal geri dönüşüm olarak bilinir.

Yine de bazı uzmanlar, The Ocean Cleanup'ın okyanustaki plastik kirliliğini azaltma yaklaşımından emin değiller. Gazeteci Cristina Gabetti, Dezeen'e The Ocean Cleanup'ın geri dönüştürülmüş plastikle ilgili iddiasının kulağa "çok iyimser" geldiğini söyledi. Bu yorumun kökleri, çok az plastiğin - ABD'de sadece yaklaşık %5'inin - gerçekten geri dönüştürüldüğü gerçeğine dayandırılabilir.

Bir diğer ilgi alanı da plastik atıkları enerjiye dönüştürmek. Termal olarak geri dönüştürülen plastiğin toksinleri ve kirleticileri havamıza, toprağımıza ve suyumuza saldığı ve sonuçta insan sağlığını tehdit ettiği gösterilmiştir.

Plastik kirliliği ile nasıl mücadele ederiz?

Okyanus Temizliği adil bir eleştiri payına sahip olsa da, okyanustaki deniz yaşamına zarar veren kalıntıları temizliyor.

Okyanus politikası direktörü Miriam Goldstein, "Okyanusa yardım etmek için iyi bir yerden geldiklerini düşünüyorum, ancak okyanusa yardım etmenin açık ara en iyi yolu plastiğin okyanusa karışmasını engellemektir" dedi. Amerikan İlerleme Merkezi'nde, geçen yıl Reuters'e söyledi.

Okyanus bilimcileri, deniz yaşamı, okyanuslar ve gezegen üzerinde kalıcı olumlu bir etkiye sahip olmak için plastik kullanımımızı azaltmamız gerektiği konusunda hemfikir. Daha az plastik atık yaratmanın yanı sıra, onu okyanuslardan uzak tutmanın bir başka yolu da okyanuslarımıza girmeden önce toplamaktır. Ocean Cleanup'ın nehir önleyicileri ve Baltimore'un kötü şöhretli Bay Çöp Çarkı gibi projelerin aktif olarak yapmak için çalıştığı şey budur.

Kaynak: The Cool Down

volunteer-7788809.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • Admin

Japonya, Fukushima nükleer santralinden radyoaktif atık su salıyor

Fukushima Daiichi nükleer santralinin işletmecisi, arıtılmış radyoaktif suyun ilk partisini Pasifik Okyanusu'na salmaya başladığını söyledi. (Kaynak: AP)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Temizlik ekipleri Pasifik Okyanusu'ndan 11 metrik ton çöp topladı

Okyanustaki plastiği temizlemek için oluşturulan bir kuruluş olan Ocean Cleanup, yakın zamanda Pasifik Okyanusu'ndan 11 metrik ton çöp çıkardı.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çin'in Fukushima'ya duyduğu öfke dezenformasyonla körükleniyor

Okullara atılan taşlar, boykot tehditleri ve yüzlerce düşmanca telefon görüşmesi; bunlar, Çinlilerin son haftalarda Japonya'ya karşı hoşnutsuzluğunu gösterme yollarından sadece birkaçı.

Katalizatör? Japonya'nın hasarlı Fukushima nükleer santralinden arıtılmış atık suyu denize salması.

Bilim adamları büyük ölçüde etkinin ihmal edilebilir olacağı konusunda hemfikir, ancak Çin salınımı şiddetle protesto etti.

Ve dezenformasyon Çin'de yalnızca korku ve şüpheyi körükledi.

Yanlış bilgilendirmeyle mücadele etmeyi amaçlayan Logically adlı İngiltere merkezli bir veri analiz şirketi tarafından hazırlanan bir raporda, Çin hükümeti ve devlet medyasının Ocak ayından bu yana atık suyun salınmasını hedefleyen koordineli bir dezenformasyon kampanyası yürüttüğü iddia ediliyor.

Bunun bir parçası olarak, Çin'deki ana akım haber kaynakları nükleer atık su tahliyesinin ardındaki bilimi sürekli olarak sorguluyor.

Suyun serbest bırakıldığı 24 Ağustos'tan bu yana söylemler daha da arttı ve halkın öfkesini artırdı.

Geçtiğimiz günlerde Qingdao'daki bir Japon çocuk okuluna taş atılırken, Shandong'daki başka bir okulun yerleşkesine çok sayıda yumurta atıldı. Bu hafta Pekin'deki Japon büyükelçiliğine de tuğla atıldı.

Çin'de Japon vatandaşlarının zarar gördüğüne veya şirketlerin zarar gördüğüne dair herhangi bir rapor olmamasına rağmen Tokyo, Pekin'den vatandaşlarının güvenliğini sağlamasını talep etti.

Japonya dışişleri bakanlığı, Çin'deki vatandaşlarını dikkatli olmaları ve toplum içinde yüksek sesle Japonca konuşmaktan kaçınmaları konusunda uyardı.

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, talebe yanıt olarak "Çin, Çin'deki yabancıların güvenliğini ve meşru haklarını ve çıkarlarını yasalara uygun olarak her zaman korur" dedi ve Pekin'in "Japon tarafının sözde endişelerini dikkate aldığını" vurguladı. ".

AA1fI1rE.img?w=768&h=432&m=6

Logically'in verileri ayrıca, yılın başından bu yana devlete ait medyanın Facebook ve Instagram'da, hiçbir sorumluluk reddi beyanı olmaksızın, İngilizce, Almanca ve Khmer dahil birçok ülke ve dilde atık su salınımının riskleri hakkında ücretli reklamlar yayınladığını gösterdi. .

Logically'den Çin uzmanı Hamsini Hariharan BBC'ye "Bunun siyasi amaçlı olduğu oldukça açık" dedi. Çin hükümetiyle ilgili kaynaklardan gelen yanıltıcı içeriğin halkın tepkisini yoğunlaştırdığını ekledi.

Fukushima suyunun serbest bırakılmasıyla ilgili endişeler neler?

"Bu gıda güvenliğiyle ilgili değil. Çin'in kendisi de gıda güvenliğiyle ilgili birçok skandal yaşadı. Çin anlatısı kendisini dünya düzeninde sıklıkla 'alternatif bir lider' olarak konumlandırıyor ve ABD ile müttefikleri eşitsiz bir politikanın propagandasını yapıyor." dünya düzeni" dedi.

Çin sosyal medyası Weibo'daki düzinelerce gönderi, Fukushima suyunun serbest bırakılması öncesinde panik halindeki kalabalığın dev tuz çuvalları satın aldığını gösterdi. Bazıları gelecekteki arzın kirleneceğinden endişe ediyordu. Bazıları da -yanlış bir şekilde- tuzun kendilerini radyasyona karşı koruduğuna inanıyordu.

Şangay'daki bir restoran, histeriden kâr elde etme çabasıyla, cilt hasarını ve hücre yenilenmesini azalttığı yönündeki hatalı iddialarla "anti-radyasyon" yemeklerinin reklamını yaptı. Bir sosyal medya kullanıcısı alaycı bir şekilde, "Baharatlı domatese neden 28 yuan ödeyeyim ki?" diye sordu.

Yine de internette başkaları Fukushima'nın tahliyesini eleştirdi. Ayrıca Japonya'nın, Başbakan Fumio Kishida'nın "lezzetli" çiğ balık yediği videoyu da içeren deniz ürünlerinin güvenliğini kanıtlama kampanyasıyla da alay ettiler.

Bazıları hangi Japon kozmetik ürünlerinden kaçınılması gerektiğine dair notları karşılaştırdı. Bir kullanıcı, Japonya'nın önde gelen kozmetik markası Shiseido'nun iade ettiği ürünlerin ekran görüntüsünü yayınladı. "Satın almayın, almayın, hepsini iade edin!" dedi.

Buna yanıt olarak Shiseido sözcüsü, şirketin kozmetik ürünlerinde deniz suyu kullanmadığını söyledi.

Öfke Japonya kıyılarına da ulaştı. Tokyo'dan Fukushima'ya kadar yerel işletmeler, geçen perşembeden bu yana Çin telefon kodlu numaralardan çok sayıda kötü niyetli telefon araması almaktan şikayetçi oldu.

12 yıl önce Fukushima'da ne oldu?

Japonya ekonomisinin de darbe alması bekleniyor. Su tahliye edilir edilmez, Japonya'nın en büyük deniz ürünleri alıcısı olan Çin, ülkeden tüm su ürünleri ithalatını yasakladı.

Bay Kishida, Japonya'nın balık endüstrisine yardım etmek amacıyla, iç tüketimi artırmaya ve yeni denizaşırı pazarlar bulmaya yönelik önlemleri de içeren bir kurtarma paketiyle karşılık verdi.

Tokyo ayrıca bu hafta yasağın ardından Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayette bulunabileceğinin sinyalini verdi. Japon medyası ayrıca Bay Kishida'nın, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin en Çin yanlısı milletvekili olarak görülen Toshihiro Nikai'den sorunu çözmek için Çin'i ziyaret etmesini istediğini bildirdi.

Pekin ve Tokyo arasındaki ilişkiler, Japonya'nın 1900'lerin başında Çin'i işgal etmesinden bu yana sertleşti. İddialı Pekin, Japonya da dahil olmak üzere bölgedeki ABD müttefikleriyle çatışırken, daha yeni gelişmeler de yardımcı olmadı.

2012 yılında Çin genelinde şiddetli protestocu sürüleri, iki ülke arasındaki deniz yetki alanı anlaşmazlığı nedeniyle Japon işletmelerini hedef aldı.

Bu ay Japonya, Pekin'i kızdıracak şekilde ABD ve Güney Kore ile Çin'in bölgedeki "tehlikeli ve saldırgan davranışlarını" kınayan ortak bir bildiri yayınladı.

Çin'in Fukushima suyunun serbest bırakılmasına yönelik öfkesi, BM'nin nükleer gözlemcisinin onayına rağmen devam etti.

Temmuz ayında, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), iki yıl önce açıklanan ve Asya'da kargaşaya yol açan Japonya'nın planını onayladı ve insanlar ve çevre üzerindeki etkinin ihmal edilebilir olacağı sonucuna vardı.

Önümüzdeki 30 yıl içinde, 500 olimpik havuzu doldurmaya yetecek kadar yaklaşık 1,34 milyon ton arıtılmış su Pasifik'e salınacak. 2011'deki tsunaminin Fukushima santralini yok etmesinden bu yana birikerek nükleer erimeye neden oldu.

Ancak Pekin planı pervasız olarak nitelendirdi ve Tokyo'yu denize "özel kanalizasyon" muamelesi yapmakla suçladı.

Japon kamuoyu da bu konuda bölünmüş durumda. Fukushima çevresindeki sularda deniz ürünlerini yasaklayan Hong Kong ve Güney Kore de dahil olmak üzere diğer komşular da endişelerini dile getirdi. Seul'de protestolar oldu ancak hükümet tahliyeyi desteklediğini açıkladı ve sosyal medyada yayılan sahte iddiaları çürütmeye çalıştı.

Bu arada bilim camiasında da görüşler ayrılıyor. Bazıları radyasyon seviyesinin herhangi bir tehlike oluşturmayacak kadar düşük olduğunu söylerken, diğerleri daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: BBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Politikacı Greta Thunberg'i ihraç etmek istiyor

skull-5433096.jpg

Norveç İlerleme Partisi'nin göçmenlik sözcüsü Erlend Wiborg, yasayı çiğneyen aktivistlerin Norveç'e girişinin yasaklanması gerektiğini öne sürdü.

Bu, Greta Thunberg'in Temmuz ayında bir protesto sırasında polise itaat etmediği için mahkum edilmesinin ardından geldi.

Wiborg, Norveç'in daha önce yasayı ihlal eden yabancı göstericilerin geri dönmesine izin vermenin bir faydası olmadığını savunuyor.

Adalet Bakanlığı'nın polise bu tür konularda talimat verme yetkisini kullanıp kullanmayacağını sorguluyor.

Geçtiğimiz Cuma günü aralarında Greta Thunberg'in de bulunduğu protestocular 11 bakanlığın girişini kapattı ve sonunda polis tarafından uzaklaştırıldı.

Thunberg daha önce bir ay önce Malmö'de düzenlenen bir eylem sırasında polise uymayı reddettiği için suçlu bulunmuştu.

Ancak Norveçli protestocuların avukatları Greta Thunberg'in sınır dışı edilmesinin yasa dışı olacağını iddia ediyor.

İsveçli müşterilerinin AB vatandaşları olduğunu ve ihraç edilmeleri için temel toplumsal değerlere "ciddi bir tehdit" oluşturmaları gerektiğini savunuyorlar.

Kaynak: Dagens

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.