Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da Kaliforniya Eyaleti Yeni Doğal Gaz Cihazlarını Yasaklıyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da Kaliforniya Eyaleti Yeni Doğal Gaz Cihazlarını Yasaklıyor

California, doğalgazlı ısıtıcıları, su ısıtıcılarını ve fırınları yasaklayan ilk eyalet olmaya hazırlanıyor. California Hava Kaynakları Kurulu'ndan (CARB) geçen hafta oybirliğiyle geçen kural, 2030 yılına kadar yeni doğal gazlı ısıtıcıların satışını yasaklayacak.

AA12gc5R.img?w=500&h=333&m=6

CARB Başkanı Liane Randolph yaptığı açıklamada, "Halk sağlığını hava kirliliğinin olumsuz etkilerinden korumaya yönelik taahhütlerimizi yerine getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız ve bu strateji tam da bunu nasıl yapabileceğimizi tanımlıyor." Dedi. "Bu strateji, tüm Kaliforniyalılar için havayı temizleyecek olsa da, aynı zamanda, daha yüksek seviyelerde kalıcı hava kirliliği yaşayan birçok düşük gelirli ve dezavantajlı toplulukta emisyonların azalmasına yol açacaktır."

Çevreciler yasağı ve gelecekte tüm doğal gazlı cihazların yasaklanmasına giden yolu alkışladılar.

Kuralın mevcut yinelemesi, önemli sağlık ve çevre sorunlarının bir nedeni olan iç mekan hava kirliliğine önemli ölçüde katkıda bulunduğu gösterilen gazlı fırınları, ocakları veya ocakları içermez. Teklifte, devlet kurumlarının 2025'te oylanacak olan tüm gazla çalışan cihazları yasaklayan bir kural taslağı hazırlamaya başlamasına ilişkin bir yönerge de yer alıyor.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, doğal gazlı ocakların ve fırınların kapatıldıklarında bile, sıkı bir şekilde düzenlenmiş ve iyi bilinen bir kanserojen olan benzen gibi zehirli gazları sızdırdığını buldu. Uzmanlar, benzene maruz kalmanın güvenli bir seviyesi olmadığı konusunda hemfikirdir - herhangi bir maruz kalma zararlıdır - ancak incelenen örneklerin %95'i benzen içermektedir.

Diğer bir tehlikeli gaz olan nitrojen dioksit de gazla çalışan cihazlar tarafından büyük miktarlarda dağıtılır. Azot dioksit, önceden solunum rahatsızlıkları olan kişiler için tehlikelidir ve çocukluk çağı astımının gelişimine katkıda bulunduğu düşünülmektedir.

Araştırmacılar ayrıca en güçlü sera gazlarından biri olan metanın gazlı fırınlardan ve sobalardan büyük miktarlarda salındığını belirlediler. Gazlı fırınların yüzde yetmiş beşi kapatıldığında metan sızdırıyor ve bir yıl boyunca gazlı fırınlar 500.000 araba ile aynı çevresel etkiye sahip olacak.

Kaliforniya'da çevreciler, diğer eyaletlerin de aynı şeyi yapıp doğal gazlı cihazları yasaklayacağı konusunda iyimserler. Kar amacı gütmeyen, temiz enerjiye yönelik yaygın harekete adanmış RMI'de kıdemli bir ortak olan Leah Louis-Prescott, Bloomberg'e verdiği demeçte, "Bunun bir domino etkisinin başlangıcı olduğundan ve diğer eyaletlerin Kaliforniya'nın liderliğini izleyeceğinden gerçekten umutluyuz" dedi. .

Yasağın etkisi olacak olsa da Kaliforniyalılar bunu tek başlarına yapamayacaklarını söylüyorlar. Randolph, “Federal hükümet üzerine düşeni yapmadan Kaliforniyalılara temiz hava sağlayamayız” dedi.

Kaynak: Fatherly

appliance-2257.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.