Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni Dünya Rekoru: En Uzak Mesafeli Tüfek Atışı 7 km


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yeni Dünya Rekoru: En Uzak Mesafeli Tüfek Atışı 7 km

Uzun mesafeli atış dünya rekoru, bu ayın başlarında Wyoming çölünde 7 km bir hedef vurduğunda bir gözcü ekibi ve bir atıcı bir kez daha kırıldı. Nişancılık başarısı, Jackson Hole, Wyoming'in dışında uzun mesafeli bir atış okulu olan Nomad Rifleman'ı yöneten Scott Austin ve Shepard Humphries tarafından düzenlendi.

AA123yhn.img?w=768&h=512&m=6

Nomad Rifleman'ın web sitesinde yayınlanan bir açıklamaya göre, bir grup arkadaşıyla birlikte, 69. atışlarına bağlanmadan önce, mermileri menzil aşağı fırlatmak için birkaç saat harcadılar.

Bu tür rekorları kırmaya çalışırken bu kadar çok atış denemesi yapmak alışılmadık bir şey değil. Humphries, Paul Phillips tarafından 2019'da yapılan dört millik bir atış olan önceki rekorun, atıcı bağlanmadan önce 69 deneme gerektirdiğini kaydetti.

Dünya Rekoru Atışı: Beceri mi Şans mı, İkisi mi?

Yüzde 1,44 isabet oranıyla, böyle bir atış sergisi bariz bir sorunu gündeme getiriyor: Gerçek nişancılık açısından ne anlama geliyor? Humphries'e göre 1.500 saatten fazla olan birçok beceri, mühendislik ve hazırlık çalışması, gerçekleşmesi için uygun bir olasılık unsuru (diğer bir deyişle şans) gerektiren başarıya gittiğinden, yanıtlaması biraz zor bir soru.

AA123sTm.img?w=768&h=512&m=6

Vurdukları hedef ince sacdan yapılmıştı ve 10 fit genişliğinde ve 7,6 fit yüksekliğinde ölçülmüştü. Aynı zamanda dik bir açıyla yerleştirildi, böylece mermi dünyaya geri dönerken düşmesiyle daha uyumlu olacaktı. Hedefin boyutları (120 inç x 92 inç), onu 1,54 MOA genişliğinde ve 1,18 MOA yüksekliğinde 7 km yaptı. 1000 yardda bu sportif bir hedef olurdu - temelde 15.4'e 11.8 inç - ancak iyi bir tüfek ve cephane ile tutarlı bir şekilde vurmak hiç de zor değil. Ama bir binide çeliği çalmak ile bunu 7.700 yardadan fazla yapmak arasında dünyalar kadar fark var.

AA123sTo.img?w=768&h=512&m=6

Başarı şansını lehlerine çevirmek için Humphries ve Austin, dünyanın dört bir yanından bileşenler tedarik eden özel bir tüfek yaptılar.

Uzun Menzilli Dünya Rekoru Tüfek Yapısı En uzun tüfek atışı için yeni dünya rekorunu kıran tüfekte kullanılan son derece değiştirilmiş dürbün sistemi. Kartuş: .416 BarrettBullet: Son Teknoloji MTAC 422 taneliStok: Cadex Dual Strike ŞasiBarrel: tacomHQAction tarafından “yapılandırılmış” 1:9 bükümlü LRI 40 inç namlu: McMillian TAC50Trigger: TimneyMuzzle freni: Terminatör T6Bipod: LRAScope Montajı: Özel 350 S&S SportingCheek tarafından MOA montajı Parça: S&S SportingScope tarafından Özel: EBR-7D MOA retikülü ile Vortex Razor 6-35×56 FFP Halkalar: Çift Leupold Mark IV Destek optiği: Delta ve tacomHQ Mühimmatından Charlie TARAC 7 km Atış için

Rekor tüfek atışı için kullanılan mühimmat, Post Falls, Idaho'da Bilinmeyen Mühimmat tarafından yapıldı. Barret pirinç, H50BMG itici gaz ve CCI135 primerleri kullandılar. .416'nın namlu çıkış hızı 3.300 fps idi ve mermiler hedefe ulaştığında (24.5 saniyeden fazla sürdü), 689 fps'ye düştüler.

Etki yaratan şut için Austin, atıcıya 1.092 MOA yükseklik ve 17 MOA sol tutuş düzeltmesi verdi. (Rüzgar değeri, merminin yatay sürüklenmesini etkileyen birkaç değişkenden yalnızca biri olduğu için windage terimini kullanmıyorum. Spindrift [merminin dönüş yönünde açı yaptığı yer] ve Coriolis etkisi [dünyanın dönüşü, mermi uçuş halindeyken hedefin pozisyonunu değiştirmesi] de bu mesafede bir rol oynar.Bu, Humphries'e göre rüzgardaki 1 mil'lik bir artış 26 fit daha fazla mermi sürüklenmesine neden olacağını söyledi.)

Dünya rekorunu kırmak için kullanılan mühimmat, Meçhul Mühimmat tarafından yapıldı ve bir tornada döndürülen 422 tane mermi ile yapıldı ve .416 Barrett pirinçine yüklendi.

Merminin yalnızca 7 km boyunca rüzgarla karşılaştığı değişkenleri düşündüğünüzde, hedefi vurmanın - en azından günümüz teknolojisiyle - olasılık ve şansı içerdiğini görebilirsiniz. Namlu çıkış hızındaki ve bir merminin BC'sindeki varyasyonlar gibi diğer faktörleri de ekleyin ve bu sadece daha belirgin hale gelir.

Kulaktan Kaçırma Tespiti

Bu deneyin alışılmışın dışında olan unsurlardan biri, gözcülerden oluşan ekibin ıskaları nasıl bulduğuydu. Hedefin etrafındaki metal sığınaklara yerleştirildiler ve onları aramak yerine etkileri dinlediler. Daha uzun mesafelerde (bir mil veya daha fazla) atış yaparken başını kaldıran bir sorun, atıcının darbeler azaldıkça ve iz bırakmadan arazi tarafından daha kolay yutulduğu için ıskaları tespit etme yeteneğidir.

ELR eşleşmeleri için kartuş seçimi hakkında tartışırken, bu daha büyük kalibrelerin lehine bir öğedir - mermi sıçramasını ve darbe imzasını görmek daha kolaydır. Ancak .416 Barrett gibi bir canavarı vururken bile, 7 km darbeleri tespit etmek zorlaşıyor. Aslında, Humphries, atışları sırasındaki ıskaların yüzde 90'ının, gözcüler etki alanına yerleştirilmiş olsa bile hiçbir görsel imza vermediğini söyledi.

Kulaklarını kullanarak ve birden fazla gözlemcinin duyduklarını üçgenleyerek, sabah boyunca çekime ince ayar yapmak için makul geri bildirimler alabildiler.

Dünya Rekoru Atışı: Üst Üste İki Kez Yapabilir Misiniz?

Humphries ve Austin, şutu hedefe yaklaştırarak birkaç saat geçirdikten sonra bile, vuruşun tekrarlanabilir bir olay olmadığını kabul ediyor. Ancak metal plakaya herhangi bir atış yapabilmeleri, ekipman ve becerilerinin bir kanıtıdır.

Bence bu deneylerin gerçek yararı, uzun mesafeli atış becerilerimizde ve daha yakın mesafelerde, yani 3.000 yarda ve içeride ortak bilgimizde gelişme. Bu maçların çerçevesi, sadece birkaç yıl önce hayal bile edilemeyecek mesafelerde çelik hedefleri vurmak için bir zaman kısıtlaması altında birkaç denemeniz (genellikle üç ila beş) olur.

Hiç şüphe yok ki, zamanla birisi -belki de Humphries ve Austin ile çalışıyor- 7 kim ötesinde bir çelik plakadan geri dönecek ve ona mermi atmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacak, yeni bir rekor tüfek atışı kuracak ve bu arada bizim daha iyi atıcılar olmamıza yardım edecek. süreç içerisinde.

Kaynak: Outdoor Life

rifle-2577885.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.