Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da Okul Toplantısında Lise Öğrencisi Cinsiyetçi Okul Kıyafet Yönetmeliğini Böyle Kınadı: 'Vücudumuz dikkat dağıtmıyor, sen sadece iğrençsin'


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da Okul Toplantısında Lise Öğrencisi Cinsiyetçi Okul Kıyafet Yönetmeliğini Böyle Kınadı: 'Vücudumuz dikkat dağıtmıyor, sen sadece iğrençsin'

16 yaşındaki bir öğrenci, "cinsiyetçi" okul kıyafet yönetmeliğini tartışırken bir toplantı sırasında bir yöneticiyi havaya uçurur ve politikanın haksız yere uygulandığına dikkat çeker.

AA11NlRR.img?w=768&h=384&m=6

TikToker Anastasia (@anastasiaaskits) tarafından 8 Eylül'de yayınlanan bir videoda, bir personelden katı kıyafet kurallarını netleştirmesini istediği bir klibi gösteriyor.

"Neden bu okul kızlara örtünmelerini söylemekte bu kadar ısrar ediyor, oysa erkekler bunu pantolonunun içinde tutmalı?" klipte diyor. "Bu okul, kızlara, bu şeyler oldukça doğalken omuzlarını veya karınlarını örtmelerini söylemekte çok inatçı."

Aynı gömleği giyseler bile, "büyük kup bedeni" olan kızların diğerlerinden daha sık kıyafet giydiğine dair gözlemini paylaşmaya devam ediyor.

Anastasia sözlerine şöyle devam ediyor: "Daha büyük kuplara sahip daha çok kızın kıyafet giydiğini duydum. Bu tamamen cinsiyetçi ve önyargılı ve uygun değil," diye devam ediyor Anastasia.

Altyazıda, "Vücudumuz dikkat dağıtmıyor. Sen sadece iğrençsin."

Video, 13 Eylül itibarıyla 4,9 milyondan fazla izlendi ve yorumcular Anastasia'yı haksız yere uygulanan kıyafet yönetmeliğine karşı çıktığı için övdü. Birçoğu kendi kıyafet kodlaması deneyimlerini paylaştı.

Bir yorumcu, "Tam olarak hatırlıyorum, kıyafet giydiğimde kızdım, benim giydiğime benzer bir gömlek giyen başka bir kız gördüm ve onlar kıyafet kodu almadılar" dedi.

Bir diğeri, "Bir keresinde kolsuz bluz giyen bu iki kız vardı. Biri diğerinden çok daha büyüktü. Daha büyük olan kız kolsuz bluz için eve gönderildi," dedi.

İkinci bölümdeki bir videoda, yöneticinin, el kitabında yer alan "bir politikayı uyguladığını" söylediği ifadesine verdiği yanıtı gösteriyor.

"Bizim bakış açımız bu değil" diyor. "İnsanların çoğu bunu anlıyor, ancak buna meydan okumak isteyen bazı insanlar var. Yani bu kadar. Ve birçok personel üyesi, kendilerini rahatsız hissediyorlar."

Daha sonra başka bir öğrenci, "personelin" "kızların ne giydiğinden rahatsız" olduğunu söylediği için onunla yüzleşir ve ondan açıklamasını ister. Farklı bir personel daha sonra onun sözünü keser ve öğrencilerden sorusundan kaçınarak "yeniden odaklanmalarını" ister.

Birkaç yorumcu, yöneticiyi, personelin küçüklerin okulda giydiği kıyafetlerden "rahatsız" olduğunu iddia ederek, onları "küçükleri cinselleştirmek" için "ürpertici" olarak nitelendirdi.

Bir kullanıcı, "Personel reşit olmayanların yanında kendini 'rahatsız' hissetti?

Bir diğeri, "Öğretmen olarak - eğer öğrenci kıyafetleri personeli rahatsız ediyorsa, personelin reşit olmayanların yanında olması gerekmez" dedi.

"Çünkü yetişkinler eğitimlerine odaklanmaları gerektiğinde genç kadınları cinselleştiriyor. Sesini yükselttiğin için seninle gurur duyuyorum!" üçüncüsü eklendi.

Kaynak: DailyDot

concentration-16032.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.