Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Modifiye - Tamir ve Bakım haberleri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İşte Stealthy ve Badass Tumbler Batmobile'i İnşa Etmenin Maliyeti

Batmobile, şapkalı crusader'ın ekrana getirmek için sayısız uyarlamasında başrol oynamak için inşa edilmiş birçok pervane arabası gördü. Tipik olarak, çok sayıda alet ve hile içeren uzun ve karikatürize bir araç olan hayranlar, gösteriler ve araba buluşmaları için arabanın kendi versiyonunu yapmaya eğilimlidir.

AA11zorX.img?w=768&h=404&m=6

Bununla birlikte, yönetmen Christopher Nolan'ın 2005'teki Batman Begins ile Batman'i karanlık ve cesur enkarnasyonuna gelince, aracın yeni bir tarzının üçlemenin ton değişimine uyması gerekiyordu. Tumbler, süper otomobilden ilham alan bir yardımcı yıldız olarak doğdu. Kanonik olarak, araç Wayne Enterprises'ta saklanan eski bir askeri prototip.

Aktörler Morgan Freeman ve Christian Bale, aracı kamuflaj görünümünde testosteron dolu bir sahnede test ediyor. Tumbler film için yapılmış gerçek bir araba olduğu için bu sahnede riskler biraz daha yüksek, CGI olmadan araba üretim sırasında sürdü, zıpladı ve duvarları parçaladı. Batman filmindeki orijinal Tumbler milyonlara mal olabilir.

Eylül 2022'de güncellendi: The Dark Knight Trilogy'den Batmobile, şimdiye kadar yapılmış en havalı Batmobile'lerden biridir. Ve bunu yapmak için önemli miktarda parasal yatırım yapıldı; açıkçası kimsenin haberi yok. Bu makaleyi Batmobile'den takla yapmanın gerçek maliyeti hakkında daha fazla ayrıntıyla güncelledik. Birçoğu kopyalar yarattı ve siz de bir kopyaya sahip olabilirsiniz!

Üretim Personeli Hiçbir Şey Söyleyemiyor

Nolan'ın Batman üçlemesinin arkasındaki stüdyo, Jay Leno's Garage ve British Top Gear gibi basın etkinliklerinde ve otomobil şovlarında sık sık yer alan Tumbler ile oldukça gurur duyuyor. Araba tamamen özeldi, yani çoğu film arabasından farklı olarak, yolda giden bir araba ile aynı şasiyi paylaşmıyordu, filmdeki akrobasileri yapabilmesi gerekiyordu.

Nolan, Batmobile'in tasarımına büyük önem veriyor ve filmlerinin tonuna uygun olarak bunu “çağdaş bir yaklaşım” olarak nitelendiriyor. Sonuç olarak, arabayı tasarlama sorumluluğunu üstlendi. The Guardian, erken üretimde Nolan'ın özel efektler süpervizörü Chris Corbould'a, model arabaların, teknelerin ve uçakların parçalarından yapılmış bir vizyonunun modeliyle yaklaştığını ve Tumbler'ın ikonik köşeli neredeyse Lamborghini benzeri şeklini yarattığını ortaya koyuyor.

Corbould, Tumbler'ın üretim maliyetinin fiyatını açıklarsa "vurulur" diye şaka yapıyor ama bunu "küçük bir ipotek"e benzetiyor. Rakam milyonlara ulaşabilir. Nolan'ın Batman Başlıyor için tahmini bütçesi 150 milyon dolar.

Gövdenin altında, Tumbler'ın üç vitesli şanzımana sahip bir V8 motoru ve ön camdaki silecekleri ve jet motorlu olduğu yanılsamasını veren propan tankları gibi özellikleri vardır. Süspansiyon, bir ayaklık seyahat ile inanılmaz derecede etli ve filmlerdeki stuntları gerçekleştirmesini sağlıyor.

Bazı Hayranlar Araba Yaptı

Gumball Rally, ister Paganis ve Bugattis olsun, ister tam teşekküllü Batmobiller olsun, otomotiv dünyasının en nadide manzaralarını görmeye yabancı değil. 2016'da Yugos'u uluslararası ralliye sokacak olan aynı takım, Suudi Arabistan'dan Team Galag, 2014 rallisine Tumbler'larını girdi.

Mükemmel bir kopyası, dört büyük arka lastiği, bir jet motoru ve onu filmde süsleyen tüm açısal gövde panelleri var. Rallinin dışına çıkmadan önce 4.2 litrelik V8'i ile Miami'den İbiza'ya giderken büyük ilgi gördü. Asla cesareti kırılmayan Team Galag, 2016 yılında Lamborghini Gallardo tabanlı Batmobile 2.0 ile geri döndü.

Bir sigorta uzmanı olan Service Market, bu arabaya 1.55 milyon dolar değer biçiyor. Nolan's Tumbler'ın replikaları 1 milyon dolara kadar satıldı ve Historics Auctioneers tarafından listelenenler gibi daha ucuz donör arabaları olanların değeri 120.000 sterlin oldu. Tumbler'ın tamamen ısmarlama doğası göz önüne alındığında, arabayı üretmek, filmin bütçesinden 1 milyon dolardan fazlasını almış olmalı.

Batman Üçlemesinde Görüldüğü Gibi Tumbler'a Sahip Olun

Kazakistan'da satılık Batman Üçlemesi'nde görüldüğü gibi bir Tumbler kopyası var! (Evet, tüm yerlerden!). Exotic Car Trader tarafından şüpheli sindirilebilir 399.000 $ fiyat etiketi ile satışa sunuldu. Onu bu canavara dönüştürmek için yapılan işin türü veya kullanılan donör araba hakkında çok fazla ayrıntı yok. Bildiğimiz tek mekanik yön, tüm bu uğursuz makyajın altında doğal olarak emişli bir Toyota V8 olduğu.

Motor, bu devasa arka tekerleklere otomatik şanzıman aracılığıyla güç sağlıyor. Açıkçası, bu şey hız için yapılmadı; ve bunu tersine çevirmek için çok terlerdik! Bu Bardak görünüşe göre Evgeny Bondarenko tarafından yapılmıştır. Ve etkileyici çalışmaların çoğunu elle yaptığını iddia ediyor.

Kaynak: HotCars

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.