Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

iPhone 15 Hakkında Her Şey Buraya


Önerilen İletiler

  • 1 yıl sonra...
  • Admin

Çin, Apple'ın iPhone 15 lansmanında dikkatleri üzerine çekti

Web'den toplanan, her açıdan en akıllı içgörü ve analiz:

Bloomberg'deki Mark Gurman, Apple'ın son iPhone lansmanının arifesinde Çin'deki bir krizin ihtiyaç duyduğu şey olmadığını söyledi. Şirket liderleri iPhone 15'i tanıtmaya hazırlanırken, Pekin geçen hafta siber güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek hükümet çalışanlarına işte veya evde Apple ürünlerini kullanmayı tamamen bırakmaları emrini vermeye başladı. Çin hükümeti yasağı devlete ait işletmelere de genişletmeyi düşünüyor. Yatırımcılar Apple'ın gelirine olası darbeyi değerlendirirken "haber Apple'ın değerlemesinden 190 milyar doları sildi". "Şirket satışlarının yaklaşık beşte birini, aynı zamanda Apple'ın tedarik zincirinin de kalbi olan Çin'den sağlıyor." Ancak son haftalarda jeopolitik gerilimler yoğunlaştıkça “Çin sosyal medyasında Apple karşıtı duyarlılık yayıldı”. "Titanyum çerçeve ve geliştirilmiş kamera gibi özelliklere sahip iPhone 15 serisi, şirketin yakın zamanda yaşanan bir çılgınlıktan kurtulmasına yardımcı olmayı amaçlıyor." Ancak Apple'ın bunu başarmak için Çin'e ihtiyacı olacak.

The Wall Street Journal'dan Dan Gallagher, bunun milyarlarca dolarlık bir baş ağrısı olduğunu söyledi. Çin Ulusal İstatistik Bürosu'na göre, Çin gerçekten de iPhone yasağını "devlet mülkiyetindeki işletmeleri" kapsayacak şekilde genişletirse, bu yaklaşık 56 milyon işçi demektir. Dünya çapında her yıl 230 milyon iPhone satışına rağmen 56 milyonu kaybetmek, potansiyel alıcı havuzundan çıkarılacak kayda değer bir miktar olacaktır. The Motley Fool'da Timothy Green, bu hükümet direktifinin Apple'ın satışlarına doğrudan darbesinin birincil endişe olmadığını söyledi. Daha büyük endişe ise, yasağın "yansıması" ve Çin'deki diğer tüketicilerin "ya baskı nedeniyle ya da sadece çay yapraklarını okuması nedeniyle" Apple ürünlerinden uzaklaşmasına neden olabilmesidir.

New York Times'tan Tripp Mickle, satışların Çin'de azalabileceğini ancak neredeyse her yerde arttığını söyledi. İlk iPhone'un piyasaya sürülmesinden on beş yıl sonra Apple, "2019'daki %13'lük düşük seviyeden bu yana dünyadaki akıllı telefon satışlarının yaklaşık beşte birini" talep ediyor. Satışlar Çin'in yanı sıra Avrupa, Japonya ve Hindistan'da da patlama yaşadı. ABD'de iPhone'lar "şu anda satılan akıllı telefonların %50'sinden fazlasını oluşturuyor; bu oran 2018'de %41'di." Bu kısmen Apple'ın genç tüketiciler tarafından ödüllendirilen "havalılık" faktörüne ilişkin iddiasından kaynaklanıyor. Yatırım bankası Piper Sandler'a göre "Amerikalı gençlerin neredeyse %90'ının iPhone'u var". Ve elde tutma benzersizdir: iPhone müşterilerinin %94'ünün şaşırtıcı bir şekilde başka bir tane satın alması muhtemeldir.

Bloomberg'deki Dave Lee, Apple'ın da kendi başarısının kurbanı olduğunu söyledi. "Apple'ın mühendisliğinin kalitesi", kullanıcıların yükseltmeye ihtiyaç duymadan önce iPhone'larını eski günlere göre daha uzun süre kullanabilecekleri anlamına geliyor. Apple bunu fark etti ve hizmetlere yöneldi; şu anda Apple TV+ ve Apple Music gibi "çeşitli teklifleri için 1 milyardan fazla abonesi" var ve bu da hizmet gelirlerini artırdı. Yine de özünde Apple bir iPhone şirketi olmaya devam ediyor. Yeni iPhone 15 serisi daha hızlı bir çip, daha iyi bir kamera ve daha dar bir çerçeve sunuyor. “Bu, insanların sürüler halinde yükseltme yapmaya gitmesi için yeterli olacak mı? Bu büyük bir istek."

Kaynak: The Week US

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.