Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2022 Admin Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2022 Japonya Dışında Çok Bilinen Fakat Japonya'da Kimsenin Yemediği 7 'Japon' Yemeği Japon yemeklerini düşündüğünüzde, normalde ne düşünüyorsunuz? Belki suşi ve berrak bir et suyu çorbası, ya da tanımadığınız insanlarla büyük bir masada yemeğinizi önünüzde pişiren bir şefle oturmaya ne dersiniz? Dünyanın dört bir yanından diğer birçok yiyecek gibi, Amerika da geleneksel olarak Japon olan yemekleri Amerikan damak tadına ve yaşam tarzına uyacak şekilde değiştirdi ve değiştirdi. Marugame Udon Mutfak Direktörü Şef Akinobu Matsuo, "Genellikle beyaz pirinç, miso çorbası ve benzersiz bir şekilde yan yemekler olarak adlandırılan ana malzemeleri birleştiren bir set yemek her gün yenir" diyor. Yemekle oynamanın sonucu mu? Aslında Japonya'da yenmeyen sözde Japon mutfağı. Aslında, suşi Japonya'da her gün yenmiyor. Houston'daki Kata Robata'nın yönetici şefi Manabu "Hori" Horiuchi, "Japonların her gün suşi yediği yanlış bir kanıdır. Japonlar, kutlamalar için veya özel bir etkinlik olarak suşi yer" diyor. Japon şeflere ve uzmanlara göre, kimsenin gerçekten yemediği Amerikanlaştırılmış Japon yemeklerinden bazıları burada. (Ayrıca Meksika'da Kimsenin Yemediği 6 'Meksika' Yemeğine de göz atın.) 1. Kaliforniya Ruloları (Suşi) Bu muhtemelen bir şok değil, ancak California ruloları Japonya'dan çıkmadı. Amerikan favorisi aslında 1960'larda Los Angeles'ın Little Tokyo bölgesindeki bir restoran olan Tokyo Kaikan'da ortaya çıktı. Hikaye devam ederken, restorandaki şef ton balığı için bir yedek arıyordu ve çoğu Amerikalı'nın henüz rahat olmadığı çiğ balık kullanmadan rulo deniz ürünleri lezzetini vermek için avokado ve pişmiş yengeç kullandı. 2. Şekerli Yeşil Çay Yeşil çay veya matcha, etkileyici sağlık yararları listesi ve derin çimenli lezzet sayesinde Amerikalıların hemen hemen her şeye ekleyecekleri modaya uygun bir içeriktir. Ama Japonlar asla şekerli yeşil çay içmezler. Matsuo'ya göre, "Japonlar yeşil çaya şeker eklemiyor. Bunun yerine acı çayı tercih ediyorlar." 3. Teriyaki Sos Japon kilerinde hiç bulunmayan bir başka şeker dolgulu malzeme de teriyaki sosudur. Bu koyu kahverengi sos genellikle tavuk, biftek, sebze ve Amerikalıların düşünebileceği başka herhangi bir şeyin üzerine serpilir, ancak Japonya'da kullanılmaz. Matsuo, Japon paleti için çok tatlı olduğunu açıklıyor. "Japonya'da teriyaki, tavuk veya domuz eti kavurma işlemi için kullanılan bir terimdir ve çok nadiren sos içerir." 4. Hibachi Restoranları (Japonya da böyle bir restoran yok) Amerika'da, hibachi restoranları çoğu toplulukta bir elyaftır. Bir şef biftek, karides, tavuk, sebze, kızarmış pilav, erişte ve diğer Amerikan favorilerinden oluşan yemeklerini hazırlarken, yemek yiyenler tanımadıkları diğer insanlarla düz bir ızgara etrafında otururlar. Ancak Japonya'da hibachi tarzı ızgara, buğday unu hamurundan yapılan lezzetli gözleme yemekleri olan okonomiyaki ve monjayaki yapmak için kullanılır. İki tabakta, daha doyurucu bir yemek yapmak için lahana ve filiz gibi karıştırılmış soslar ve diğer malzemeler bulunur. 5. Baharatlı Balık Suşi Ruloları Japonya'da yemekler çok az baharatla yapılır. Bu nedenle baharatlı ton balığı, baharatlı sarıkuyruk veya baharatlı yengeç gibi malzemeler içeren suşi ruloları servis edilmez. Horiuchi, "Japonya'da çok az baharat var" diyor. Bunun yerine Japonlar deniz yosunu, çiğ balık ve sirkeli pirinç gibi sadece birkaç malzemeyle suşi yemeyi tercih ediyor. 6. Suşi Sosları ve Ekstralar Amerikan suşi, genellikle baharatlı mayonez ve yılan balığı sosu gibi bir ton ekstra malzemeyle servis edilir. Japonya'da soslar, suşiye eklenmeyen anlamsız malzemelerdir. Avokado, mango, gevrek bitler ve tobiko gibi ekstra malzemeler de Japonya'da asla eklenmez. Kaynak: EatThis NotThat Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.